NOTÍCIES
Publica: Diari ARA

La Generalitat garantirà l’atenció primària a tothom i per a la resta de serveis els sensepapers necessitaran una autorització. L’Estat, en canvi, vol que paguin entre 710 i 1.800 euros per accedir a la sanitat

El Govern manté el seu compromís de garantir l’atenció sanitària als sensepapers malgrat la decisió del govern espanyol de fer pagar pels serveis els immigrants que no cotitzin a la Seguretat Social. El ministeri de Sanitat prepara una ordre ministerial perquè les persones que no reuneixin les condicions d’assegurat puguin accedir a la cartera bàsica de serveis pagant: 710 euros anuals els menors de 65 anys (59,2 euros mensuals) i 1.864 els majors de 65 (155,4 euros al mes).

Això afecta els espanyols que ...
10-08-2012
Països Catalans
 
 
En aquest informe, realitzat per Hilda Irene Arbonés Lapena, veurem com les mesures recollides en el títol II del RDL 20/2012, concretament en l’article 19è, afectaran la protecció social dels treballadors i les treballadores.

El Real Decreto Ley 20/2012 de 13 de juliol, en la seva exposició de motius, només feia expressa menció de forma gairebé inadvertida a una reducció tan important com la que s’ha realitzat respecte de les prestacions del Fons de Garantia Salarial (FOGASA).

Concretament, l’apartat III d’aquesta exposició de motius esmenta literalment: “Al seu torn, s’articulen mesures encaminades a preservar la viabilitat financera del Fons de Garantia Salarial, en la línia de les funcions per les quals va ser concebut”.

És sorprenent com amb una ...
08-08-2012
Acció Sindical
 
 
La Intersindical-CSC va obtenir 2 delegades a les eleccions sindicals celebrades el passat divendres 3 d'agost a l'empresa Sorea de Girona.

Les nostres delegades van ser escollides al col·legi de tècnics i administratius, al qual la Intersindical-CSC va ser la força més votada.

La Intersindical-CSC es confirma com la única central sindical amb presència als comitès d'empresa de les tres empreses més importants del sector del cicle integral de l'aigua a Girona i referma la seva majoria del sector a les comarques gironines.

Volem felicitar les nostres companyes i refermar el nostre compromís amb les drets del conjunt dels treballadors i treballadores. ...
06-08-2012
Eleccions sindicals
 
 
Article d'Antoni Alarcon. Federació de serveis.

La ciutadania rebem, dia rere dia, quantitats ingents d'informació sobre la situació de crisi actual. La rebem en diversos formats i a través de múltiples plataformes que, tot sovint, representen i defensen els interessos de les classes dominants i els governs de torn.

Aquesta sobre-informació interessada, té com a objectiu sedimentar en la població la certesa que tot el conjunt de mesures antisocials que s'estan aplicant són inevitables, s'estan fent pel bé comú, no hi ha més opció... perquè els “mercats” així ho exigeixen. Ai, els “mercats”, aquest nou home de sac gràcies al qual es justifica el lliberticidi i destrucció de l'espai públic que estem vivint!

Els “mercats” tenen noms i cognoms, flamants seus corporatives ...
06-08-2012
Països Catalans
 
 
- Santiago Niño Becerra. Catedràtic d'estructura econòmica. IQS School of Management

No ho entenc. Fins ara ens deien, en el govern de Catalunya, alts càrrecs de l'administració catalana i figures de renom del partit d'aquest govern que calia esperar en relació amb tot el que està relacionat amb el que s'ha anomenat el “pacte fiscal”. Per què? És perquè la petició de rescat ja s'estava coent?

S'argumentava que no era el moment: per la situació que es viu a l'Estat espanyol; per la receptivitat que hi hauria en el govern del regne. Penso que havia d'haver estat just al revés: precisament era en aquells moments quan més embranzida s'hauria hagut donar a les reivindicacions per tal d'invertir aquest dèficit fiscal interregional de què ...
01-08-2012
Economia
 
 
Des de la Intersindical-CSC volem expressar el nostre condol i suport a la família de'n Joan Dolcet, company de Montblanc que ens ha deixat fa pocs dies. Així mateix volem fer arribar el nostre suport a les seves amistats, companys/es de feina i de la comarca.

Joan Dolcet ara membre destacat de la secció sindical de la Intersindical-CSC a Frape Behr.

Trobarem a faltar aquest company, militant i amic. Descansa en pau, Joan. ...
31-07-2012
Intersindical-CSC
 
 
Projecte de Resolució de de juny de 2012, de la Direcció General de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, per la qual es procedeix a l'actualització de la llista de medicaments que queden exclosos de la prestació farmacèutica en el Sistema Nacional de Salut.

Podeu descarregar el llistat picant ací

...
30-07-2012
Economia
 
 
Nacions Unides alerta que un de cada quatre nens viuen en famílies sense recursos
Melchor Saiz-Pardo – La Voz de Galícia

Les retallades del Govern i l'envergadura de la crisi a Espanya han encès totes les alarmes a les Nacions Unides. L'últim informe del Comitè de Drets Econòmics i Socials i Culturals (CDESC) de l'ONU critica sense embuts els “ajustaments” aprovats que, denúncia, «perjudiquen de manera desproporcionada» als més desfavorits. L'estudi és anterior a l'últim paquet de retallades aprovat per Rajoy.

El comitè assegura que està «preocupat» per la «reducció dels nivells de protecció» provocada per «les mesures d'austeritat». Retalls que estan «perjudicant de manera desproporcionada» a «els grups desafavorits i marginats», entre els quals cita a dones, nens, persones amb discapacitat, «els ...
30-07-2012
Economia
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660