NOTÍCIES
Article de Joan Arimon, Secretari general de la Federació d'Administracions Públiques.
Així són les coses i així us les hem anat explicant... No hem de repetir pas el que ja sabeu, ni us volem avorrir ara, en temps de vacances, que, per cert, Rajoy ha deixat en 22 dies. Tan sols se'ns acuden unes quantes reflexions, que volem compartir amb vosaltres, que ens fan arribar a la conclusió que hem de continuar lluitant, reivindicant el que és nostre i fent-nos sentir, per a la qual cosa us convidem a sumar-vos a les moblitzacions que anem convocant de forma unitària.

Agafem com a punt de partida la primera retallada de 2010, que va continuar amb la congelació de 2011 i les mesures del Govern de ...
26-07-2012
Laboral
 
 
Segons publica La Vanguardia

La liquidació del 2010 demostra que l'actual sistema perpetua el dèficit fiscal

Catalunya és la tercera comunitat més solidària d'Espanya, o dit d'una altra manera, la tercera que més paga, però en el moment de distribuir el finançament autonòmic ocupa el desè lloc quant a recursos rebuts. La liquidació de l'exercici 2010 posa de manifest que Catalunya paga per sobre de la mitjana i rep per sota de la mitjana i que l'actual sistema de finançament autonòmic, "el millor de la història", segons va celebrar el tripartit en el moment de signar-lo, té una evolució que perpetua el dèficit fiscal de Catalunya amb la resta d'Espanya.

El càlcul realitzat pels tècnics del Departament d'Economia a partir de la ...
24-07-2012
Economia
 
 
La redacció d'un article del Real Decreto Ley 20/2012 publicat al BOE ha provocat confusió en interpretar molts aturats que perdrien la seva prestació per viatjar a l'estranger. Amb els aclariments que ha donat el Ministeri de Treball expliquem l'abast de la norma i com és possible viatjar sense perdre la prestació.

L'article que ha provocat la confusió forma part de les modificacions en els criteris per concedir la Renda Activa d'Inserció (RAI) i estableix que:

"La sortida a l'estranger, per qualsevol motiu o durada, interromp la inscripció com a demandant d'ocupació a aquests efectes. En els supòsits en què s'interrompi la demanda d'ocupació, s'exigirà un període de 12 mesos ininterromput des de la nova inscripció. "

El Ministerio de Empleo y ...
23-07-2012
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC va guanyar per majoria absoluta –revalidant el resultats obtinguts als anteriors comicis- les eleccions sindicals celebrades el passat divendres 20 de juliol a l'empresa Aquàlia de Girona.

El comitè d'empresa d'Aquàlia, que ha passat de 5 a 9 integrants a causa de l'ampliació de plantilla dels darrers anys, tornarà a comptar amb majoria de la central sindical catalana.

La Intersindical-CSC es confirma com la única central sindical amb presència als comitès d'empresa de les tres empreses més importants del sector del cicle integral de l'aigua a Girona. Així mateix, el sindicat català detenta majoria absoluta als comitès de dues d'elles, Aquàlia i Empresa Mixta d'Aigües de la Costa Brava.

Aquàlia és, en aquests moments, l’única empresa d l'estat espanyol que ...
22-07-2012
Eleccions sindicals
 
 
La indignació per la nova tongada de retallades aprovades pel govern espanyol s'ha deixat sentir aquest dijous al carrer en forma de mobilitzacions. Al crit de "Volen enfonsar el país. #Nocallem", una marxa de milers de persones s'ha desplegat pel centre de Barcelona, Tarragona, Lleida o Girona. A la capital catalana la Guàrdia Urbana ha xifrat l'assistència en 40.000 persones, tot i que els sindicats l'hem calculaeda en unes 400.000 persones. A Tarragona s'han registrat 8.000 manifestants, a Girona 7.000 i a Lleida 4.000.

La Intersindical-CSC considera que la unitat d'acció i la lluita continuada són dos factors que no s'han de perdre per tal de poder fer front a aquesta onada de retallades que se'ns està imposant. ...
20-07-2012
Mobilització
 
 
Article de Carles Sastre - Secretari d'Acció sindical de la Intersindical-CSC
18 de juliol 2012

Obscè és, segons el Diccionari l'Institut d'Estudis Catalans, “allò que ofèn greument el pudor”. I el mateix diccionari defineix pudor com “aversió de l'ànim envers allò que pot ofendre la decència, la modèstia o la castedat.”

Coses que he pogut veure i escoltar en el debat parlamentari del dia 11 a Madrid, m'han semblat del tot obscenes; hi ha senyories que confonen un rescat amb la victòria de “la roja”, el virus del ”hooliganisme” fa estralls. No és admissible que s'aplaudeixi amb fervor quan algú planteja una retallada que deixarà a moltes persones en la misèria ni que es pugui cridar “que se jodan”. La gravetat ...
18-07-2012
Laboral
 
 
El passat 17 de juliol Sergi Perelló i Carles Sastre, en representació de la Intersindical-CSC, es reuniren amb membres del SLB (Sindikad Laboureien Breizh) que es trobaven de gira per Catalunya i Galiza per a mantenir contactes i copsar experiències dels sindicats d'ambdues nacions sense estat.

L'SLB és fundat l'any 2001 i, des de llavors, està experimentant un creixement sostingut. La creació del sindicat es gestà al món de les escoles d'immersió en llengua bretona i actualment està ampliant la seva actuació a diversos sectors econòmics i laborals, prenent forma de sindicat de classe.

D'entre els principis de l'SLB destaquen la concepció de l'organització com a sindicat de classe i lluita, sindicat d'alliberament nacional amb caràcter internacionalista, obertament antifeixista, ecologista i en lluita ...
18-07-2012
Internacional
 
 
Des de la Intersindical-CSC fem una crida a participar de les manifestacions i mobilitzacions que es duguin a terme el proper dijous, 19 de juliol, al conjunt del territori.

Els actuals atacs que estem patint el conjunt de la població, ens situen en un escenari que fa imprescindible la mobilització per a garantir el nostre futur com a poble i com a classe. En aquest sentit fem una crida a la nostra afiliació i als nostres representants a participar activament de les mobilitzacions que es duguin a terme per la defensa dels drets socials i nacionals del nostre país.

La destrucció del minso estat del benestar que gaudíem està entrant en una perillosa dinàmica de supressió de drets personals i col·lectius. Així mateix ...
16-07-2012
Mobilització
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660