NOTÍCIES
Resum de les principals modificacions contingudes en el Real Decret-Llei 20/2012 de 13 de juliol

Entre altres, les modificacions en l'àmbit sociolaboral afecten a l'Estatut dels Treballadors, la Llei Reguladora de la Jurisdicció Social, la Llei General de la Seguretat Social, la Llei d'Infraccions i Sancions de l'Ordre Social, l’Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, els Pressupostos Generals De l'Estat...

:: Eliminació de les pagues extraordinàries de desembre

a/ El Real Decret recull l'eliminació de les pagues extraordinàries de desembre -tant del personal del sector públic estatal com de la resta de sector públic- definit en l'article 22.1 de la Llei 2/2012 de 29 de juny.

b/ Afecta tots els conceptes retributius i existeix la possibilitat de prorratejar aquesta supressió durant els ...
16-07-2012
Laboral
 
 
Ens cal sobirania, tenir estructures d’Estat propi per a que l’estat espanyol i els especuladors no ens portin a la pobresa estructural.

La Europa neoliberal fa temps que ha intervingut l’estat espanyol. Però no ens podem enganyar, el rescat també s’ha realitzat a mida del capital. I és que es tracta de rescatar a l’economia especulativa que ens ha portat a aquesta crisi; reestructurar-la amb diner públic per privatitzar després els beneficis.

L’estat espanyol ha assumit el deute privat, i per poder pagar aquest deute retalla i retallarà els drets de la ciutadania; situarà en vies de desaparició el sistema públic que és l’eix del sistema de benestar, deixant la porta absolutament oberta a la privatització.

Ens trobem en una ...
12-07-2012
Intersindical-CSC
 
 
L'estat espanyol està aplicant una política de retallades -que s'intensificarà en els propers dies i setmanes- que suposa un empobriment generalitzat de la població. Així mateix s'han anunciat atacs a l'autogovern i a la voluntat popular -expressada en comicis municipals- absolutament intolerables.

Amb aquestes polítiques de caire ultra-neoliberal s'està agreujant la recessió, destruint ocupació, retallant la protecció social i provocant que cada vegada més gent tinguem problemes per subsistir. Augmentar l'IVA, atacar les prestacions socials o retallar els salaris en el sector públic, són polítiques irresponsables i injustes que fan que la crisi la paguem qui no tenim responsabilitat en la mateixa.

Aquesta política de l'estat es basa en la manipulació i la mentida. L'estafa -de dimensions difícilment assumibles per a ...
12-07-2012
Laboral
 
 
Agències

Les associacions de consumidors calculen que les famílies hauran de pagar de 415 a 600 euros més a l'any.
La pujada de l'IVA practicada ahir per Mariano Rajoy afectarà tant la tarifa general (que grava la major part de productes i serveis, com ara roba, electrodomèstics o tabac) com la reduïda (gran part dels aliments, transports i oci)

Les associacions de consumidors calculen amb la pujada del tipus general del 18% al 21% i del reduït del 8% al 10% suposarà un augment de la despesa anual per llar d'entre 415 i 600 euros. Aquestes mesures frenaran més el consum i elevarà la pobresa.

Segons les estimacions de les organitzacions de consumidors basades en les dades de l'enquesta de pressupostos familiars ...
12-07-2012
Economia
 
 
A la reunió -a la qual hi participaren els membres del Secretariat nacional de la Intersindical-CSC Isabel Pallarès, David Hereu i Carles Sastre i, per part de l'ACN, Jaume Soler i Carles Castellanos- es van tractar qüestions com ara la iniciativa social impulsada per l'ANC de la Marxa per la Independència que tindrà el seu punt àlgid la Diada de l'Onze de setembre a Barcelona. Així mateix es tractà el paper de les organitzacions sindicals com a garants del caire social d'aquesta iniciativa.

Com va manifestar Carles Castellanos, vicepresident de l'ANC, "ha arribat l'hora d'unir esforços per tal que les voluntats actuals a favor de la sobirania s'agrupin i així es multipliquin i esdevinguin majoritàries".

L'ANC treballarà per definir els principis d'organització d'un ...
11-07-2012
Països Catalans
 
 
Font: Vilaweb

Pujarà l'IVA, es retallarà el sou dels funcionaris, es reduirà la prestació de desocupació, s'intervindran els sous de regidors i batlles...

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat una bateria de dures mesures d'ajustament per fer una retallada de 65.000 milions fins al 2014 per complir l'objectiu de dèficit que li imposa la Unió Europea. Aquesta és la llista de mesures:

- L'IVA general pujarà del 18% actual fins al 21%.

- També pujarà l'IVA reduït, del 8% al 10%. L'IVA reduït s'aplica a la majoria de productes alimentaris, sanitaris, els transports terrestres de viatgers i equipatges, els viatges aeris i marítims a les Illes Balears, la majoria de serveis d'hostaleria i la construcció d'habitatges. També inclou ...
11-07-2012
Economia
 
 
La Unió Internacional de Sindicats del metall i la mineria (UIS MM) de la Federació Sindical Mundial (FSM), mostra un cop més tot el seu suport als miners en lluita i en vaga a les conques mineres de l'Estat espanyol, així com a la marxa que estan duent a terme i que conclourà, avui 11 de juliol, amb una gran manifestació Madrid (Espanya).

Des de la Intersindical-CSC i la FSM cridem a la classe treballadora i a les classes populars a sumar-s'hi i participar en els diferents actes de protesta que s'estan duent a terme.

La retallada de més del 60% en les ajudes a la mineria del carbó que preveu el govern ultraconservador del Partit Popular, contrasta amb els 100.000 milions que ...
11-07-2012
Solidaritat
 
 
El dissabte dia 7 es va publicar al BOE el text definitiu de la darrera reforma laboral Llei 3/2012 de 6 de juliol que, després del tràmit parlamentari, modifica el Real Decret-Llei 3/2012 de 10 de febrer.

Les principals modificacions son:

- En cas d'expedients de regulació es reforça lleugerament el paper de l'Autoritat Laboral. Si hi ha acord de les parts, empresa i treballadors, es pot substituir el període de consultes per un arbitratge o mediació. L'Autoritat Laboral a petició de qualsevulla de les parts pot prestar assistència.

- En el cas d'acomiadament per absentisme, a més de requerir-se la falta d'assistència intermitent -encara que justificada- d'almenys un 20% de les jornades hàbils en dos mesos consecutius, ha d'existir la ...
10-07-2012
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660