NOTÍCIES
ORDRE EMO/185/2012, de 22 de juny, per la qual s'estableix el calendari oficial de festes laborals per a l'any 2013.

Descarregar format pdf (pica ací)

TEXT PUBLICAT

Atès el que disposen l’article 170.1.l) de l’Estatut d’autonomia de Catalunya; l’article 37 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text refós de l’Estatut dels treballadors, i el Decret 177/1980, de 3 d’octubre, modificat pel Decret 17/1982, de 28 de gener, pel Decret 152/1997, de 25 de juny, i pel Decret 146/1998, de 23 de juny;

Vist l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya; escoltat el Consell de Relacions Laborals, i en ús ...
09-07-2012
Laboral
 
 
El Govern de Rajoy ha anunciat que està estudiant elevar els tipus reduïts de l'IVA per augmentar els ingressos de les arques públiques i tractar així de frenar el fort increment del dèficit públic. Es tracta d'una mesura que, segons l'OCU, tindrà un cost per a cada família de 877 euros a l'any i que, a més, pot detreure el consum, de manera que l'esperada injecció de fons a les arques públiques pot ser que no es produeixi.

Joseba SALBADOR | Diari Gara 02/07/2012

«La pujada de l'IVA és un cop de sabre de mal governant als ciutadans que ja estan pagant molt durament la crisi». Per increïble que sembli, es tracta d'una cita textual del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy ...
05-07-2012
Laboral
 
 
El sindicat català -que guanyà les eleccions parcials celebrades el febrer d'enguany obtenint 10 delegats- ha vist com augmentava la confiança de la plantilla en les eleccions celebrades el 4 de juliol, tot obtenint-ne la totalitat dels 13 delegats que integren el Comitè d'empresa.

El fet que la Intersindical-CSC hagi obtingut el total de la representació sindical, comporta la l'hegemonia d'un sindicat d'estricta obediència catalana a la multinacional, en tant que el sindicat d'obediència espanyola que als comicis anteriors obtingué 3 delegats ha quedat exclòs dels òrgans de representació dels i les treballadores de WKE.

Wolters Kluwer, especialitzada en la publicació de documentació formativa i programari de consulta, assessorament i gestió en els àmbits jurídic, assessoria, fiscalitat i educació, compta amb una plantilla ...
05-07-2012
Eleccions sindicals
 
 
La Intersindical-CSC ha augmentat en 2 delegats/des la seva representació en les eleccions celebrades el passat 4 de juliol a la factoria de la Selva del Camp. Aquest augment d'1 a 3 representants es produeix en uns comicis que s'han repetit a causa d'un laude arbitral.

La multinacional francesa Faiveley Transport desenvolupa la seva activitat en la construcció de maquinària ferroviària (des de Metro fins a alta velocitat).

Des de la Intersindical-CSC felicitem els i les companyes de Faiveley pels bons resultats obtinguts i refermem el nostre compromís en la defensa dels drets del conjunt de la plantilla.
...
05-07-2012
Eleccions sindicals
 
 
El sindicat català, amb més d'una dècada de presència a l'empresa, ha obtingut 2 representants en les eleccions celebrades el passat 3 de juliol a la planta d'Olèrdola.

Grammer Automotive SA és una multinacional alemanya especialitzada en la producció d'elements d'interior per a vehicles (des de cotxes fins a trens).

Els comicis registraren una participació del 95% de la plantilla. El comitè d'empresa s'ha reduït en nombre de representants, passant de 13 delegats a 9.

Aquests resultats ratifiquen la bona tasca sindical duta a terme per la secció sindical de la Intersindical-CSC i afiancen l'arrelament de la central sindical catalana a la comarca.

Felicitats als i les companyes de Grammer pels resultats obtinguts. ...
05-07-2012
Eleccions sindicals
 
 
L'anunci que s'ha fet des del govern espanyol de “liberalitzar” els horaris comercials a casa nostra, forma part de l'ofensiva recentralitzadora de l'executiu Rajoy (sanitat, ensenyament, comerç...). Gener de 2013 seria la data d'inici d'aplicació de la normativa.

Davant l'anunci de “liberalització” dels horaris comercials al nostre país per part del govern de Madrid, desconeixent encara quina serà la via per a la seva aprovació (tràmit parlamentari previ, Decreto Ley...), des de la Federació de Serveis de la Intersindical-CSC, expressem que:

L'obligatorietat d'obrir -com a mínim- 10 festius anuals i l'ampliació del topall d'hores setmanals de 72 a 90 implica un greu atac als drets de les treballadores i treballadores del sector; s'ataca el dret a la conciliació de la vida personal i ...
03-07-2012
Laboral
 
 
Segons el BOE, la tarifa elèctrica de darrer recurs (TUC)pujarà un 3'95% de mitjà, m'entres que la del gas s'incrementarà un 2'26%.

En sis anys, el preu de la electricitat s'ha augmentat un 70% segons un informe de El Pais. Tot això succeeix en un moment en el que els beneficis de les elèctriques s'han disparat. Des de 1998, segons dades de la patronal de les empreses elèctriques (UNESA), els beneficis han estat creixents. En aquests catorze anys -1998 a 2011- han obtingut 48. 253'5 milions de beneficis. L'any 2011, fou l'any en que les elèctriques aconseguiren un record de beneficis (7.885 milions), mentres que l'any pasat es va reduir a 6.341'5 milions.

Davant de la situació de crisi, aquesta situació és absolutament ...
02-07-2012
Economia
 
 
Article de Carles Sastre, Secretari d'Acció Sindical de la Intersindical CSC

Ahir, diumenge 2 de juliol, al diari ARA en un article de Carles Capdevila, es feia referència al futur dels estudiants i a la possibilitat cada cop més gran d'optar per emigrar. No és pas un tema de passat, no ho és de futur, ja és un tema de present.

Durant la campanya que vam fer com a sindicat contra la darrera reforma laboral, una de les qüestions que vam posar sobre la taula va ser l'exigència de major flexibilitat lligada precisament als moviments demogràfics de mà d'obra qualificada. Com acostuma a passar, res de nou sota el sol.

R A Mundell -economista premi Nobel de 1999 i expert en moviments ...
02-07-2012
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660