NOTÍCIES
Publicat a El Punt/Avui el 30 de juny de 2012

Juan Torres és catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Sevilla i ha escrit una vintena de llibres de divulgació econòmica. L'últim es titula "Lo que España necesita" i l'ha elaborat conjuntament amb el politòleg i economista Vicenç Navarro i el fundador de la revista digital Economia Crítica, Alberto Garzón Espinosa. Podeu accedir al bloc de Juan Torres López picant ací

El PP improvisa i les mesures que aplica responen als interessos d'una minoria. El rescat a la banca és l'antesala d'un rescat major de tota l'economia. Espanya s'ha de plantar davant Europa i deixar clar que no podrà pagar el deute. Hi ha moltes mesures per combatre el frau fiscal, però manca ...
30-06-2012
Economia
 
 
Un reportatge del New York Times explica que Rato, Caruana i Viñals 'no van fer sonar l'alarma del daltabaix bancari'

Font: Vilaweb

Rodrigo Rato, Jaime Caruana i José Viñals. Són els tres noms que el The New York Times ha posat en el punt de mira en aquest reportatge publicat aquesta setmana, en què recorda que tots tres van tenir responsabilitats de supervisió del sistema bancari espanyol i de responsabilitat en el Fons Monetari Internacional, que van negar que la banca patís problemes de solvència i que es van posar la medalla del 'miracle econòmic espanyol', la bombolla immobiliària, abans que esclatés.

'Des de les seves posicions privilegiades, primer al banc central espanyol i després com a alts ...
30-06-2012
Economia
 
 
El sindicat català obté representació entre el personal laboral de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) a Barcelona amb un delegat.

L'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Genenalitat de Catalunya, té com a objectiu facilitar la sol·licitud d'ajudes en matèria cultural, millorar el servei mitjançant la simplificació i normalització documental,, i optimitzar recursos i procediments.

Aquesta entitat gestiona les tasques de difusió de les convocatòries d'ajuts en matèria cultural, la seva tramitació administrativa i la resolució dels procediments.

Per altra banda, a l'àmbit municipal, la Intersindical-CSC aconsegueix representació a l'ajuntament de La Roca del Vallès (Vallès Oriental). Els resultats confirmen la nostra delegada com a la candidata que ha rebut ...
29-06-2012
Eleccions sindicals
 
 
Nova sentència contra la immersió lingüística. El Tribunal Suprem espanyol ha anul·lat avui els articles del decret de la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que defineix el català com la llengua normalment emprada com a vehicular en l'ensenyament infantil de tres a sis anys. I afecta concretament la comunicació en català en 'les activitats orals i escrites de l'alumnat i del professorat, exposicions del professorat, llibres de text i material didàctic, activitats d'aprenentatge i d'avaluació i comunicacions amb les famílies', tal com resa l'article 4.1, que ha quedat anul·lat.

També queda anul·lat l'article 4.3: 'Els nens i les nenes que cursin el segon cicle de l'educació infantil tenen el dret a rebre l'ensenyament en català i a no ser separats en centres ...
26-06-2012
Països Catalans
 
 
Els dies 21 i 22 de juny va tenir lloc a Iruña el vuitè congrés del sindicat basc LAB, membre com la Intersindical-CSC de la Federació Sindical Mundial i de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat. En representació de la Intersindical-CSC hi van participar el Secretari d'acció sindical Carles Sastre i el de comunicació Enric Rimbau.

En aquest 8è Congrés fou escollida de nou com a Coordinadora general Ainhoa Etxaide, tot reafirmant la cohesió del projecte i remarcant l’aposta de la lluita contra el neolibrealisme i per la sobirania nacional. Com a convidats destacats del congrés hi hagué la Federació Sindical Mundial, l’esquerra abertzale i ELA.
...
25-06-2012
Internacional
 
 
Publica lamalla.cat

Segons una sentència dictada pel Tribunal de Justícia de la UE

Un treballador que es posi malalt durant les vacances anuals retribuïdes té dret a recuperar els dies de descans, segons una sentència dictada pel Tribunal de Justícia de la UE. La sentència es refereix a un litigi entre diversos sindicats espanyols i l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED).

Les organitzacions sindicals van presentar diverses demandes davant els tribunals espanyols perquè es reconegués el dret dels treballadors subjectes al conveni col·lectiu de grans magatzems a gaudir de les seves vacances anuals retribuïdes, fins i tot quan aquestes coincideixen en períodes de baixes per incapacitat laboral temporal.
ANGED s'hi va oposar, en considerar que els treballadors en aquesta situació ...
22-06-2012
Laboral
 
 
Agències

La nova mesura no afectarà unes 127.000 persones, segons els càlculs de Salut

El departament de Salut de la Generalitat calcula que cada català pagarà de mitjana 13 euros a l'any amb la nova taxa de l'euro per recepta, que entra en vigor dissabte que ve. El Govern català preveu recaptar uns 100 milions d'euros a l'any -50.000.000 el 2012 - amb l'objectiu racionalitzar el consum de fàrmacs i, per tant, també estalviar en aquesta partida.

En roda de premsa per presentar l'aplicació de la nova taxa, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assenyalat que l'euro per recepta "mai suposarà una barrera d'accés" als tractaments, perquè la taxa no afectarà unes 127.000 persones receptores de pensions no contributives i de ...
22-06-2012
Economia
 
 
A les eleccions celebrades ahir, 20 de juny, a Aigües de Manresa SA, la Intersindical-CSC obtingué un delegat en uns comicis al qual el sindicat català s'hi presentava per primer cop.

Un element a destacar és que per a 3 delegats/des hi concorrien igual nombre de sindicats; aquesta circumstància i el fet de participar-hi per primer cop a les eleccions sindicals d'aquesta empresa, confereixen especial importància a l'obtenció d'aquest representant. Felicitem els i les companyes de la secció sindical d'Aigües de Manresa pels resultats obtinguts.

Aquest nou representant de la Intersindical-CSC al sector reforça la presència del sindicat, que compta amb majories a Tarragona i Girona i forta presència al conjunt del territori. ...
21-06-2012
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660