NOTÍCIES
A les eleccions celebrades ahir, 20 de juny, a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) la Intersindical-CSC va ser la força més votada en el conjunt dels òrgans de representació, augmentant en 9 representants els resultats del període anterior fins a obtenir 20 delegats/des.

Als òrgans de Personal Docent i investigador (PDI), tan funcionari com personal laboral, la Intersindical-CSC és la força més representativa amb 13 representants.

Pel que fa a la Junta de Personal d'Administració i Serveis (JPAS), el sindicat català obté la majoria absoluta amb 7 representants.

Aquests resultats suposen un important avanç en la presència del sindicat a la UPF, seguint així la dinàmica a l'alça al sector universitari.

Des de la Intersindical-CSC volem felicitar els i les ...
21-06-2012
Eleccions sindicals
 
 
Dos representants de la Intersindical-CSC participen avui, 20 de juny, a la trobada trobada internacional de sindicats que se celebra a Iruñea (Euskal Herria). Organitzada pel sindicat basc LAB, la trobada duu per lema “Resposta sindical a la crisi capitalista mundial”.

A la trobada hi participen sindicats d'arreu del món -tan d'estats com de nacions immerses en processos d'alliberament nacional- amb l'objectiu de posar en comú experiències i coordinar les lluites de les organitzacions de diverses nacions en un escenari d'atac als drets socials, nacionals i de crisi estructural del capitalisme.

Cal destacar la presència de representants de la Federació Sindical Mundial, de la qual la Intersindical-CSC és l'únic sindicat d'estricta obediència catalana membre de ple dret.

Així mateix, cal recordar que ...
20-06-2012
Internacional
 
 
La nostra nació pateix la crisi econòmica amb cruesa. Treballadors i treballadores són abocats a l'atur com a peces de recanvi d'un sistema econòmic col·lapsat a causa de l'avarícia i l'especulació.

Com a treballadors i treballadores -en actiu o a l'atur- hem de dir prou a aquesta situació que vivim; hem de dir prou a la desregulació laboral, a la persecució de la dissidència, a la criminalització i judicialització de la pràctica sindical.

Perquè si volem uns Països Catalans lliures i justos som nosaltres -la immensa majoria, les classes populars- qui hem de fer-nos sentir, dibuixar alternatives i exercir la solidaritat.

En aquests temps foscos de persecució de les idees i atacs intolerables a la nostra llengua -i al nostre país- hem ...
19-06-2012
Països Catalans
 
 
La Intersindical-CSC exigeix la immediata posada en llibertat dels companys Joan Carles i Albert V, afiliats al sindicat, detinguts avui a Badalona amb motiu de la vaga general del 29m, sota l’acusació de tallar la C-13.

Han estat detinguts per exercir el dret a la vaga i defensar els interessos de la immensa majoria d'aquest país, els i les treballadores.

Des de la intersindical-CSC rebutgem i denunciem aquestes practiques antisindicals que cerquen imposar la por a tots aquells no fan altre cosa que defensar i lluitar pels drets dels treballadors i treballadores.

N'exigim la immediata posada en llibertat i la retirada dels càrrecs.

La repressió no ens atura!
...
15-06-2012
Solidaritat
 
 
Article d'anàlisi de Carles Sastre., Secretari d'acció sindical de la Intersindical-CSC

Hi ha dos elements que fan difícil el seguiment de la situació econòmica, un és la velocitat dels esdeveniments, tot va molt ràpid i no sempre sabem cap a on. L'altre és la interconnexió a nivell mundial, és impossible entendre que passa a un lloc determinat sense tenir una visió global dels condicionants, tot ha esdevingut més complexe. I és precisament la velocitat i la interconnexió el que va marcant els temps i els ritmes.

No es pot entendre la pressa respecte al rescat bancari -tothom menys el govern de torn, donava per fet el rescat dissabte a la tarda- fent abstracció d'una sèrie important de circumstàncies. Als Estats Units, a la ...
11-06-2012
Economia
 
 
El sindicat basc ELA i el gallec CIG van presentar davant el Tribunal Suprem ahir, divendres 8 de juny, una denúncia per presumpta prevaricació per omissió i delictes societaris contra els exgobernadores del Banc d'Espanya Jaime Caruana i Miguel Ángel Fernández Ordóñez, els presidents que han ocupat el Govern de l’Estat des de 1996 i els últims ministres d'Economia per les seves responsabilitats en la crisi econòmica.

La denúncia també inclou contra José María Aznar, José Luis Rodríguez Zapatero i l'actual cap de l'executiu espanyol Mariano Rajoy. De la mateixa manera que els presidents espanyols, també es denuncia als exministres d'Economia Rodrigo Rato, Pedro Solbes, Elena Salgado i l'actual titular Luis de Guindos. L'acció penal s'estén als administradors i gestors de les caixes d'estalvi ...
09-06-2012
Internacional
 
 
El preu mitjà d’estudiar a una universitat pública espanyola és dels més elevats de la Unió Europea i el sistema de beques és dels més febles. La pujada de taxes que demana el decret llei de Rajoy agreujarà la situació. Aquesta és la conclusió de l’Observatori del Sistema Universitari. La comparació amb la resta de països de la UE i també de la OCDE que fa l’estudi constata que el preu que paguen els estudiants a cada universitat no té relació amb la riquesa del país ni amb la demografia amb la qual cosa s’arriba a la conclusió, que cada país respon finalment a “decisions polítiques”.
És per això que ha advertit que la pujada de taxes pot tenir conseqüències negatives pel que fa a ...
07-06-2012
Federacions
 
 
Avui dijous, dia 7 de juny, serà jutjat el company Antolin Alcántara, responsable de Negociació Col·lectiva del sindicat gallec CIG i altres dirigents d’aquest sindicat agermanat amb nosaltres.

S’enfronten a una pena de 5 anys de presó i a una multa econòmica per la seva participació a les mobilitzacions en el marc de la Negociació del Conveni del Metall de Pontevedra.

Un cop mes des de els diferents poders de l’Estat es persegueix, criminalitza i es condemna a tots aquells que qüestionin o s’enfrontin al poder establert. Mentre d’altres organitzacions ocupen llocs de poder i condicionen i determinen les polítiques públiques, la classe treballadora ens enfrontem a judicis com aquest.

La Intersindical-CSC volem manifestar el nostre suport i solidaritat amb ...
06-06-2012
Solidaritat
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660