NOTÍCIES
Font:Vilaweb. La Comissió Europea vol que els accionistes i els creditors d'un banc n'assumeixin en el futur el cost de la fallida i del rescat. La proposta implica que s'estableixin uns fons estatals de resolució que tinguin l'obligació de deixar-se diners mútuament per poder finançar, d'una manera transfronterera, la liquidació o la reestructuració d'una entitat amb greus problemes. Això suposaria el primer pas cap a un fons europeu de resolució que la comissió voldria inscriure en una futura unió bancària.

Aquesta unió bancària, de la qual s'espera que la comissió doni algun detall avui mateix, podria incloure sistemes de garantia de dipòsits comuns i un supervisor bancari europeu.

Els fons s'haurien de finançar amb contribucions de la banca, per poder facilitar reestructuracions. Això ...
06-06-2012
Economia
 
 
En la II Assemblea nacional, celebrada el passat dissabte 2 de juny, Alarcon prengué el relleu de Ramon Sancho al davant de la federació. L'assembla transcorregué en un marc d'unitat i ple suport a les ponències presentades. Així mateix, l'equip entrant rebé el suport de la totalitat dels delegats/des assistents.

L'informe de gestió, presentat pel Secretari general sortint, Ramon Sancho, incidí en aspectes com ara els pes de la federació dins de la Intersindical-CSC -49,87% del conjunt de l'afiliació i 38,7% dels delegats/des-, la bona tasca duta a nivell internacional i la necessitat de millorar el funcionament del Comitè executiu.

Antoni Alarcon presentà la ponència base que dibuixa les línies d'actuació per als propers quatre anys: afiliació, representació, seccions sindicals i estructuració del ...
05-06-2012
Intersindical-CSC
 
 
Ahir dijous, 31 de maig de 2012, el ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va aprovar per unanimitat (ICV-EUiA, PSC, CiU i PP) la moció presentada per la Intersindical-CSC de donar suport al nostre afiliat E. LL. M, veí d'aquesta població, detingut el passat 1 de maig.

La moció aprovada es solidaritza amb E. LL. M per la situació viscuda i les vexacions i agressions sofertes per la polícia autonòmica que han estat denunciades als jutjats i de les quals l'Ajuntament s'ha compromés a demanar aclariments al Departament d'Interior.

La Intersindical-CSC ha recordat al ple el manifest conjunt signat amb la resta de les organitzacions sindicals presents a Catalunya de denuncia de la criminalització del sindicalisme que s'ha produït el en ...
01-06-2012
Solidaritat
 
 
Article de Carles Sastre, Secretari nacional d'acció sindical de la Intersindical-CSC

Darrerament estem escoltant amb insistència que la culpa de la crisi és “nostra” per haver viscut per sobre de les possibilitats i que el “nostre” desgavell ha engreixat el deute fins assolir xifres inassumibles. El control existent sobre els mitjans de comunicació i la capacitat que tenen per marcar-nos l'agenda, sovint ens enterboleix la mirada. Un exemple, en plena crisi de Bankia hem estat parlant de xiulades; un 10 per la senyora Aguirre i acòlits! El que pretenen és socialitzar les responsabilitats, “tots” som responsables i per tant “tots” n'hem d'assumir les conseqüències. Si els culpables som “tots”, “tots” rescatarem Bankia, faltaria més!

L'argument més potent per defensar aquesta tesi seria ...
29-05-2012
Laboral
 
 
A les eleccions celebrades ahir, 23 de maig, per a escollir els membres del comitè d'empresa de PDI laboral de la UB, la Intersindical-CSC ha obtingut 2 representants. Cal destacar la concurrència de 5 sindicats diferents als comicis, fet que atorga més importància als resultats obtinguts.

La Intersindical-CSC es presentava per primer cop a les eleccions del comitè d'empresa de PDI laboral de la Universitat de Barcelona. El lema escollit per a la campanya va ser l'històric “Per una Universitat pública, catalana i de qualitat”. Reclamacions més vigents que mai -els resultats obtinguts així ho confirmen- en aquests temps de retallades i de plantejament de retorn a un model universitari elitista, al servei d'interessos comercials i de difícil accés per a les classes ...
24-05-2012
Eleccions sindicals
 
 
Vista la proposta no podem deixar de manifestar la nostra profunda preocupació pel que respecta al futur del sector del cicle integral de l'aigua i, en particular, dels serveis de depuració d'aigües residuals, i això en dos aspectes:

Primer- El fet que les "petites"despeses, en tot cas, ja es considerin incloses en el capítol de manteniment. I que només les "grans" despeses, aquelles que superin el 5% de les despeses directes d'explotació, puguin ser objecte d'abonament complementari, sempre i quan siguin estrictament essencials. Posa en dubte la qualitat de la depuració d'aigües residuals a partir d'ara, per elementals problemes de manteniment de les instal·lacions. Amb les seves implicacions pel que fa a la salut pública en general i dels treballadors/es afectats directament.

Segon- ...
24-05-2012
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC va obtenir ahir, 22 de maig, el delegat de personal de la Cambra de Comerç de Girona. Els treballadors i treballadores de l'entitat van fer confiança a la nostra organització tan a les urnes com al procés electoral, al qual la única llista que concorria a les eleccions era la del sindicat català.

Des de la Federació de serveis volem felicitar els i les companyes pels resultats obtinguts i refermar el nostre compromís en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores.

La Cambra de Comerç de Girona té com a atribucions -segons els seus estatuts- “exercir les competències públiques atribuïdes per les Lleis: Gestionar serveis públics i infrastructures, tramitar programes d'ajuts públics a les empreses, promocionar el comerç i ...
23-05-2012
Eleccions sindicals
 
 
Colòmbia és el país del mon que encapçala any rere any el ranquing de sindicalistes assassinats i amenaçats. Us annexem la queixa que la FSM-WFTU (la Intersindical-CSC n’és membre) ha presentat davant l’OIT contra el govern de Colòmbia per la reiteració dels fets.Ginebra, 7 maig 2012

Sra Daren Curtis
Directora
Comitè Llibertat Sindical de l’OIT

Assumpte: Queixa de la Federació Sindical Mundial contra el govern de Colòmbia per violació de la llibertat sindical. Assassinats i amenaces a sindicalistes.

Sra Curtis.
La FSM continúa rebent informació, relativa a assassinats i amenaces de treballadors i treballadores a Colòmbia. Des de començament d'any (2012), han estat assassinats els sindicalistes:

El 9 de gener, Victor Manuel Hilarión Palacios, ...
23-05-2012
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660