NOTÍCIES
L'estat controlarà el 48,3% de l'entitat i en serà l'accionista majoritari.El govern vol evitar el pànic financer i la retirada de dipòsits
Font: Vilaweb

El nou president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha proposat la nacionalització del banc per l'estat el mateix dia que ha pres possessió de la presidència en substitució del dimitit Rodrigo Rato. En la reunió del consell d'administració de Banco Financiero y de Ahorro (BFA), matriu de Bankia, Goirigolzarri ha proposat la conversió del 4.464 milions d'euros que va rebre del FROB en accions, és a dir, en capital de l'entitat, de tal manera que l'estat passaria a ser l'accionista majoritari. Responem a continuació les incògnites sobre aquesta operació.

Què és Bankia?

Bankia és el banc que va ...
19-05-2012
Economia
 
 
RETALLADES, RETALLADES ...I MÉS RETALLADES!

Els treballadors i treballadores de l’Educació de Catalunya estem patint des de fa temps les retallades de la Generalitat i ara també les del govern central.


Aquestes mesures impliquen :

Un empitjorament de la qualitat de l’ensenyament del nostre país
Un empitjorament de les condicions de treball i retributives del professorat
Una pèrdua de llocs de treball

Per l’augment d’hores lectives- com a mínim 25h a Primària i 20 h a Secundària:

Augment de la ràtio
La no cobertura de les substitucions
La ...
18-05-2012
Laboral
 
 
Ahir, 17 de maig, es va signar el primer conveni d'empresa de Grammer Automotive, multinacional alemanya, amb una planta a Olèrdola (Alt Penedès). La Intersindical-CSC, ha estat part activa del procés negociador i de consultes amb el conjunt de la plantilla.

Després de molts mesos de negociació i consultes i de la realització d'una assemblea de tota la plantilla -al voltant de dues-centes persones- s'ha signat el primer conveni d'empresa. Aquesta era una antiga pretensió de la plantilla, atesa la varietat d'activitats que es duen a terme a la planta i que feien difícil l'encaix dintre del conveni del tèxtil. De l'activitat primera -fabricació de la part tèxtil de complements d'automoció, entapissat- s'ha anat passant al muntatge de peces i a la fabricació dels escumats.
18-05-2012
Negociació col·lectiva
 
 
El proper 28 de maig s'efectuaran eleccions a l'Organització Internacional del Treball (OIT), per elegir un nou director general que substituirà el xilè Juan Somavia.

La Federació Sindical Mundial (FSM) que representa 82 milions de treballadors i té organitzacions afiliades a 120 països considera que enlloc de referir-se a les característiques de cadascun dels candidats, els aspectes més importants a tenir en compte són els següents:

1. Si se li pregunta a milions de treballadors assalariats i als desocupats de les bases de cadascun dels països dels cinc continents la seva impressió de l'impacte de l'OIT als seus països i els beneficis per als treballadors, la resposta gairebé unànime és que no els serveix de res. En les últimes ...
17-05-2012
Internacional
 
 
A les eleccions sindicals celebrades el passat dimarts 15 de maig a Ripoll, la Intersindical-CSC guanyà la comtessa electoral tot obtenint el delegat de personal que s'escollia.

El consorci Ripollès Desenvolupament SL es va crear al 1993 en un moment de crisi a la comarca del Ripollès amb l’objectiu de crear teixit empresarial. Des de finals del 2000 s’ha constituït com a consorci a fi d’aconseguir una major implicació de tots els actors socio-econòmics i ampliar la seva actuació a tots els àmbits productius.

El Consorci Ripollès Desenvolupament és una entitat pública de caràcter associatiu amb personalitat jurídica pròpia.

Des de la Intersindical-CSC volem felicitar els i les companyes pel resultat obtingut i refermar el nostre compromís amb la defensa dels drets ...
17-05-2012
Eleccions sindicals
 
 
Ahir se celebraren les eleccions sindicals a l'Hospital Comarcal de l'Alt Pernedès -ubicat a Vilafranca del Penedès- i la Intersindical-CSC obtingué representació per tercera legislació consecutiva. Els resultats electorals atorguen a la Intersindical-CSC un delegat/da més –de dos a tres- i la confirmen com a força més votada.

Ens aquestes eleccions hi concorrien es van presentar sis candidatures, essent la Intersindical-CSC qui obtingué, amb diferència, més nombre de vots. Cal tenir en compte que mai abans s'havien presentat tantes candidatures.

La participació fou d'un 65% de les 480 que componen la plantilla. L'increment de representació, de dos a tres delegats/des, posa de manifest la confiança dipositada per la plantilla en una secció sindical que ha treballat amb seriositat i compromís els darrers ...
17-05-2012
Eleccions sindicals
 
 
Benvolguda companya, benvolgut company,

ens adrecem a tu per comunicar-te que, tal com preveu el reglament de la Federació de Serveis de la Intersindical-CSC, el Comitè executiu ha fixat data per a la celebració de la 2a Assemblea Nacional de la FS.

La data escollida i el lloc escollits són el proper dissabte 2 de juny de 2012, a la Seu Nacional de la Intersindical-CSC. (Villarroel, 45, entresòl, 1r. Barcelona 08011. Metro: Urgell L1 – Sant Antoni L2).

Pots inscriure't com a membre de l'assemblea a partir del 14 de maig i fins al 29 de maig. És requisit indispensable estar a dia de pagament de les quotes sindicals. Pots inscriure't mitjançant el correu electrònic fs@intersindical-csc.cat o bé trucant al telèfon de ...
17-05-2012
Intersindical-CSC
 
 
Article d'anàlisi de Carles Sastre. Secretari d'acció sindical de la Intersindical-CSC.

El dia que escric aquestes ratlles (15 de maig de 2012) el govern de la Generalitat ha anunciat la tercera retallada des del canvi de govern; recordem que les eleccions van ser el 28 de novembre de 2010.

La primera retallada va ser de 2.680 milions d'euros -pressupost 2011 respecte a pressupost 2010- comportant una retallada del 10% en la despesa no financera i no finalista.

La segona retallada fou anunciada el 22 de novembre 2011, dos dies després de les eleccions generals, i suposà una retallada de 1.000 milions d'euros.

La tercera retallada ha estat anunciada aquest 15 de maig: 1.500 MEUR ampliable a 219 MEUR ...
16-05-2012
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660