NOTÍCIES
Aquest 14 de maig se signà el Primer Conveni Col•lectiu de la UOC. L’acte de signatura es feu amb la presència de la Gerència, els representants de l´Àrea de Persones, representants dels sindicats, Carles Sastre per la Intersindical-CSC i Jesús Martínez per CCOO, el President de la Mesa Negociadora, Jorge Pérez i els membres del Comité d'Empresa de la FUOC. Per part de la institució no va assistir cap representant de la part Acadèmica.

Un cop sigui publicat al DOGC, el comitè d’empresa convocarà una assemblea amb l’objectiu d’explicar el text i l’esperit del conveni i respondre les qüestions dels treballadors i treballadores de la UOC.

Aquest conveni assenta les bases de la negociació entre els treballadors i l´empresa. Per ...
16-05-2012
Laboral
 
 
La Filmoteca de Catalunya, la Taula per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia (de la qual la Intersindical-CSC n’és membre) i l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) presenten el documental Impunity, What Kind of War for Colombia.

El documental és obra del periodista colombià Hollman Morris, actual director de la televisó pública de Bogotà, i del cineasta Juan José Lozano.

Impunity, narra l'aplicació de la controvertida 'Ley de Justicia y Paz' a Colòmbia per jutjar els grups paramilitars desmobilitzats, acusats de l'assassinat de milers de persones, els anys 2000. El documental és un testimoni revelador de la trobada entre víctimes i victimaris a les instàncies judicials, que posa en evidència la intervenció de sectors ...
16-05-2012
Internacional
 
 
El proper dimecres, 16 de maig, a les 19.30 hores se celebrarà una xerrada sobre la campanya #novull pagar a la Seu nacional de la Intersindical-CSC. L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana i per l'Assemblea Territorial Sant Antoni per la Independència, comptarà amb la presència de l'advocat Roger San Millán que ens oferirà informació jurídica referent a aquesta iniciativa ciutadana.

Us hi esperem!

Seu Nacional de la Intersindical-CSC:
Villarroel, 45, entresòl, 1r. Barcelona 08011 (Metro Urgell) ...
15-05-2012
Mobilització
 
 
L'Organització Internacional del Treball rebutja l'austeritat com a fórmula per recuperar l'ocupació a l'Estat espanyol i insta el Govern a donar suport a la inversió productiva mitjançant la represa del crèdit a l'economia real, sobretot les PIMES.

Per l'OIT "les mesures d'austeritat aplicades pel Govern actual i l'anterior "han afectat al creixement i l'ocupació en el curt termini i, de moment, no s'han traduït en una reducció significativa del dèficit fiscal", que era el objectiu perseguit.

La desocupació a l’Estat espanyol continua augmentant...

• L'impacte de la crisi mundial en el mercat de treball espanyol ha estat molt més forta que en la majoria dels països de la UE. En el quart trimestre del 2011, la taxa de d'atur es va situar ...
15-05-2012
Economia
 
 
Un amic, jutge del social, el nom de qui ometo per no tenir autorització, m'ha enviat aquest càlcul que ha fet i que jo no em resisteixo a publicar.

Exercici de Ciència Ficció

Rodrigo Rato va entrar com a president de Caja Madrid el gener de 2010. Quan es va produir la creació de Bankia, després de la fusió de la Caja Madrid amb altres cinc entitats, Rato va seguir al capdavant de l'entitat resultant.

Passats dos anys i quatre mesos, dimiteix del seu càrrec, el que li dóna dret a una indemnització de 1,2 milions d'euros, que podrien haver estat 4,6 si no s'hagués aprovat una reforma que limita el blindatge dels salaris de entitats rescatades a 600.000 euros anuals.

11-05-2012
Economia
 
 
La campanya #novullpagar convida els conductors a fer insubmissió als peatges pel greuge comparatiu amb els altres territoris de l'estat espanyol. Els promotors denuncien que els catalans i les catalanes continuem pagant unes infraestructures que ja fa temps que han estat amortitzades. Per això, per mitjà de la plataforma Prou Peatges, ofereixen una Guia legal als conductors que vulguin dir #novullpagar.

Guia legal de #novullpagar

Només t'has d'identificar davant d'un agent de la autoritat que t'ho requereixi (Mossos d'Esquadra), per tant si els treballadors de l'autopista et demanen el DNI, nega-t'hi. Tens dret a NO identificar-te davant del personal d'Abertis.

1- Quan diguis 'No Vull Pagar' i et neguis a pagar un peatge, el personal d’Abertis només ...
09-05-2012
Països Catalans
 
 
Un jutjat de Sevilla ordena la detenció del portaveu nacional del Sindicat Andalús del Treball , Diego Cañamero.

Aquest dimarts dia 8 ha arribat a la seu nacional del SAT una comunicació del Jutjat d'Instrucció N º 12 de Sevilla per la qual es decreta "LA RECERCA, DETENCIÓ I PERSONACIÓ DE DIEGO CAÑAMERO VALLE, secretari general d'aquest sindicat, per incompareixença a les crides efectuats per aquest Jutjat ".

El SAT va decidir l'any passat que els seus dirigents es declaressin "insubmisos judicials" davant l'enorme repressió que pateix aquest sindicat amb multes que superen el mig milió d'euros, peticions de presó de més de 60 anys i prop de 400 sindicalistes processats i processades, el que converteix al SAT en el ...
09-05-2012
Internacional
 
 
La Intersindical-CSC fou convidada, entre els dies 21 i 23 d’abril a Colòmbia, a participar de la presentació de la Marcha Patriotica., un nou moviment social i polític que aplega més de 1500 organitzacions de base i nacionals, amb l’objectiu d’avançar cap a la solució política i negocidada del conflicte social i armat que viu el país andí de fa més de 50 anys.

La Intersindical-CSC i la resta de delegacions internacionals van elaborar una declaració de suport a la Marcha Patriotica, i a la pau amb justicia social, que tot seguit us adjuntem:

“Els delegats internacionals reunits a la Ciutat de Bogotà, Colòmbia, del 21 al 23 d'abril del 2012 amb motiu del llançament de la Marcha Patriòtica ...
03-05-2012
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660