NOTÍCIES
El preu per hora, amb salari i retribucions a la Seguretat Social, és de 20,6 euros. Aquesta xifra està lluny dels 39,3 euros per hora de Bèlgica, el país amb els costos laborals més elevats

L'estadística ha desmentit la suposició que molts sostenen que produir a l'estat espanyol és car. Segons dades de l'Eurostat, l'institut d'estadística europeu, els costos laborals espanyols són els més baixos dels grans estats de la zona euro. Les dades confirmen que no té un problema de costos salarials sinó d'un sistema productiu de poc valor afegit que necessita mà d'obra barata per a poder existir.

Suècia i Dinamarca completen el podi dels costos laborals més cars. Pel que fa a la comparació entre els dos ...
25-04-2012
Economia
 
 
En les eleccions sindicals celebrades recentment, la Intersindical-CSC obté 5 nous delegats i delegades.

Al sector d'arts gràfiques, la central sindical catalana ha obtingut representació a les empreses següents:
- Editorial Bosch SA (L'Hospitalet Llobregat), 1 delegada
- Traza Danel SAU (Barcelona), 2 delegats
- Romanyà Valls SA (La Torre de Claramunt), 1 delegat

Al sector de premsa, al Diari ARA s'ha obtingut -en una coalició sindical- 1 delegat afiliat a la Intersindical-CSC.

Aquests delegats venen a reforçar la presència de la intersindical-CSC als sectors d'arts gràfiques i premsa. Des del sindicat volem felicitar els i les companyes pels resultats obtinguts i refermar el nostre compromís de lluitar per defensar els drets del conjunts dels i les treballadores. ...
25-04-2012
Eleccions sindicals
 
 
Font:Vilaweb:
Just una setmana abans de vèncer el termini per a declarar l'IVA del primer trimestre de l'any, una colla d'empresaris i autònoms han decidit d'ingressar-lo a l'Agència Tributària de Catalunya. A més, aviat explicaran quins altres impostos deixaran de pagar a l'estat espanyol.

Mentrestant, recordem els passos que cal seguir per fer l'ingrés de l'IVA a la Generalitat, i no a l'estat.

Esquemàticament, són aquests:

–Omplir el formulari de dipòsit d'efectiu de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). Hi
ha quatre formularis, un per a cada província: el de Barcelona és l'S-26; el de Girona, l'S-27; el de Lleida, l'S-28 i el de Tarragona, l'S-29. 

–A l'apartat 'Descripció de la finalitat del dipòsit' s'hi ha de marcar l'opció ...
23-04-2012
Mobilització
 
 
1. Per la defensa dels drets socials i laborals: Perquè els nostres drets no es negocien, s'exerceixen i es defensen. Diem no a la reforma laboral i sí a les polítiques actives d'ocupació reals i de qualitat.
2. Per la defensa dels drets nacionals: demanem la plena sobirania nacional i econòmica. Prou d'espolis i d'intervencions alienes.
3. Contra la dictadura del capital: els governs febles i mancats de lideratge es sotmeten a la dictadura dels mercats i són incapaços de sortir-se'n.
4. Contra les retallades: Per mantenir l'estat del benestar i uns serveis públics de qualitat. L'educació i la sanitat són drets i no negocis.
5. Perquè la crisi l'ha de pagar qui l'ha provocat: bancs i mercats han d'assumir les ...
20-04-2012
Mobilització
 
 
Wismar, 120 quilòmetres a l’est d’Hamburg. 45.000 habitants dels quals una tercera part depèn directa o indirectament de les drassanes Wadan Yards, la única gran empresa de la regió. L’agost de 2008 un inversor rus compra la vella empresa alemana. El futur es dibuixa pròsper i segur. Poc després esclata a EUA i després a la resta del món la crisi financera i econòmica que a dia d’avui encara patim. 5.000 llocs de treball a la ciutat es posen en perill. Comença una cursa contra el temps.

El director de La meva fàbrica acompanya un grup de soldadors durant aquests mesos plens de pors i durant el procés aprèn que la pèrdua del lloc de treball és molt més que la ...
18-04-2012
Països Catalans
 
 
El sindicat català dóna suport a la concentració en defensa dels drets i les llibertats civils que tindrà lloc el proper dissabte, 14 d'abril, a les 12.00h a la plaça de Catalunya de Barcelona.

A continuació reproduïm el comunicat de la FAVB.

"Des de la FAVB, Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, sempre hem manifestat el nostre més ferm rebuig a totes les formes de violència. Considerem que el dret a la protesta ha de poder-se expressar de forma pacífica, sense ésser desvirtuat per accions violentes de part dels manifestants o de la policia. És per aquest motiu que la FAVB, conscient de la seva responsabilitat com a moviment ciutadà, sempre s'ha situat al capdavant de la defensa dels drets i ...
13-04-2012
Països Catalans
 
 
Entre el 19 i el 30 de març el Secretari d'organització, cooperació i solidaritat de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, acompanyat del Coordinador de projectes per la zona andina de la Intersindical-CSC, Javier Calderón, es va desplaçar a l'Equador i a Colòmbia per tal de mostrar la solidaritat i conèixer de primera mà els progressos dels projectes de solidaritat, drets humans sindicals i formació que endega des de 2005 amb sindicats bolivians, equatorians i colombians.

* El membre del Secretariat es va trobar amb les direccions i els equips tècnics del sindicat Fenocin de l'Equador, el sindicat pagès Astracatol - Fensuagro del sud de Colòmbia i el sindicat colombià de treballadors de les universitats públiques Sintraunal.

En les trobades es va tractar la situació ...
13-04-2012
Internacional
 
 
Interessant vídeo d’animació del dibuixant català Aleix Saló, en presentació del seu nou còmic "Simiocràcia, Crònica de la gran ressaca econòmica", una dissecció de la crisi i dels seus causants.

Saló fa una àcida referència al principi de Hanlon -"Mai atribueixis a la maldat el que pot ser explicat per l'estupidesa".

Com va dir Albert Einstein: "Hi ha dues coses que son infinites: l'Univers i la estupidesa humana. De l'Univers no n'estic tan segur".

Potser és un bon llibre per a aquest Sant Jordi ,oi?


...
13-04-2012
Economia
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660