NOTÍCIES
Font: Vilaweb
És molt difícil que Espanya eviti el rescat. Us n'exposem deu raons

Aquestes últimes hores ha tornat a fer-se evident que l'estat espanyol és molt a prop de ser intervingut econòmicament per Europa. La situació és cada vegada pitjor, amb uns indicadors econòmics molt negatius, l'anunci de grans retallades pel govern espanyol i una pressió enorme sobre el deute estatal. Aquesta situació té unes causes clares, i us les detallem en deu punts:

1. Els bancs tenen més actius tòxics que no pas reals. Segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat espanyol, dels 323.000 milions d’euros cedits en crèdits d'habitatge 175.000 són ‘problemàtics’, que vol dir que no es podran tornar. Això posa tota la banca espanyola en fallida.

2. ...
11-04-2012
Economia
 
 
Agències
El Consell de Garanties Estatutàries aprecia preceptes inconstitucionals en dos articles.L'òrgan consultiu assenyala també que el decret llei envaeix competències de la Generalitat

El Consell de Garanties Estatutàries considera inconstitucionals almenys dos articles del decret llei de la reforma laboral impulsada pel govern espanyol, segons el dictamen que van sol·licitar quatre grups parlamentaris, que ha estat registrat aquest dijous al Parlament. L'òrgan consultiu ha estimat, per unanimitat, que almenys els articles 12 i 14 contenen preceptes inconstitucionals perquè van en contra de “drets reconeguts” dels treballadors.

En concret, indica que el primer, l'article 12, modifica l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors i estableix les condicions amb què es poden modificar les condicions de treball. Segons la nova llei, la direcció d'una empresa ...
10-04-2012
Laboral
 
 
Des de la FSM (Federació Sindical Mundial) -organització de la qual la Intersindical-CSC és l'única organització d'estricta obediència catalana reconeguda- se'ns ha fet arribar una interessant guia sobre salut en els sectors de mineria i metall.

El treball està estructurat en funció als sectors afectats i recull aspectes com a ara perills a la feina en el sector del metall, mineria subterrània i de superfície i altres factors com ara les diferencials socials en salut, eixos de treball sindical i riscos derivats de l'economia informal, gènere, immigració, etc...

El document està redactat redactat en castellà, anglès i francès. La Secretaria de Llengua i treball de la Intersindical-CSC està treballant en la traducció al català del document i la posterior correcció tècnica i lingüística ...
04-04-2012
Seguretat i salut laboral
 
 
El sindicat català ha guanyat àmpliament les eleccions celebrades a aquesta depuradora gestionada per l'empresa Aigües de Catalunya -de capital valencià. Aigües de Catalunya també explota depuradores al Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta, el Baix Penedès i l'Alt Penedès.

Aquest nou delegat confirma la forta implantació de la Intersindical-CSC al sector i n'amplia la representació sindical a aquelles contrades.

Des de la Intersindical-CSC volem felicitar els i les companyes integrants de la nostra candidatura així com refermar el nostre compromís en la defensa dels interessos del conjunt des i les treballadores. ...
04-04-2012
Eleccions sindicals
 
 
Publicat al diari ARA
1.318 empreses controlen el 60% dels ingressos de les multinacionals a tot el món. Les 147 primeres tenen el 40%, segons un estudi pioner que analitza l'estructura de propietat mundial

Relacions entre les 1.318 empreses que controlen la majoria de l'economia / PLoS One
Els moviments com Occupy Wall Street i els 'indignats' ho denunciaven, però fins ara ningú ho havia pogut demostrar empíricament: l'estructura de propietat de l'economia mundial recau en una petitíssima xarxa de multinacionals –la majoria del sector bancari–, directament connectades entre elles.

Tres experts en sistemes complexos de l'institut Federal de Tecnologia de Suïssa han partit d'una llista de 37 milions d'empreses i inversors de tot el món i han analitzat les relacions entre 43.000 ...
04-04-2012
Internacional
 
 
La Intersindical-CSC exigeix la immediata posada en llibertat dels companys Marc, Robert i Francesc, detinguts avui matí a Badalona en el marc de lluita de la vaga general contra la reforma laboral.

Han estat detinguts per exercir el dret a la vaga i defensar els interessos de la immensa majoria d'aquest país, els i les treballadores.

N'exigim la immediata posada en llibertat.

Notícia publicada a Vilaweb
Els mossos detenen el portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas

Han detingut dos membres més, tots ells per desobediència, segons Interior

La CUP ha informat avui de la detenció del portaveu nacional de la formació, Marc Sallas, avui al matí per part dels mossos d'esquadra. Sallas ha estat detingut a Badalona, ...
29-03-2012
Mobilització
 
 
PUBLICAT EL PUNT/AVUI: 28/03/2012
ISABEL PALLARÈS - SECRETÀRIA GENERAL
A Catalunya ha de tenir un caire propi perquè no quedi en un duel entre Madrid i grans sindicats

Encara que és un fet que, en general, ha passat desapercebut, la convocatòria de la vaga del 29 s'ha iniciat al País Basc –majoria sindical basca, (ELA i LAB)– i a Galícia (CIG), i ha estat assumida després pels sindicats institucionals. És el primer cop que això succeeix, i posa en evidència el desgast tant de CCOO com d'UGT com a sindicats que, en línies generals, s'han limitat a acompanyar les grans decisions econòmiques i socials del govern de torn. Recordem la reforma de les pensions o l'acord interconfederal del mes de gener.

28-03-2012
Mobilització
 
 
Des de la Intersindical-CSC us convoquem a participar del bloc crític, nacional i reivindicatiu que es concentrarà dijous, 29 de març, a les 17.30 h a Passeig de Gràcia, 111 (Jardinets de Gràcia, davant del Deustche Bank). La manifestació arrencarà a les 18.00h.

Us recordem que a les 13.00h hi haurà concentració de piquets informatius a Plaça Universitat (BCN).

Hem de fer sentir la nostra veu davant els atacs que estem patint els i les treballadores, la ciutadania en general del nostre país. Les retallades, la reforma laboral, els desnonaments, la xacra de l'atur i l'empobriment de la població poden i han de ser contestats al carrer, als centres de treball... a tot arreu!

Per un altre model econòmic i social, ...
27-03-2012
Mobilització
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660