NOTÍCIES
El nostre company, de vint-i-cinc anys, ha passat 57 dies confinat a CIE de Barcelona i Madrid essent alliberat el passat 4 de febrer a les 14.00 hores | S’ha aconseguit evitar la deportació d’aquest afiliat pakistanès resident a Catalunya | Des de la Confederació Sindical Catalana (CSC) expressem la nostra indignació per l’existència dels Centres d’Internament d’Estrangers i en demanem el tancament immediat.

La Confederació Sindical Catalana (CSC) ha aconseguit l’alliberament d’un afiliat de 25 anys d’origen pakistanès i resident a Catalunya que ha estat confinant a CIE de Barcelona i Madrid durant 57 dies. Així mateix, s’ha aconseguit evitar-ne la seva deportació.

La cronologia dels fets es remunta dos mesos enrere quan ...
06-02-2014
Intersindical-CSC
 
 
Somescola.cat convoca una concentració dilluns vinent, 10 de febrer, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a les 18.30h al Passeig Lluís Companys de Barcelona, per respondre als atacs judicials i defensar el model d’immersió lingüística. Des de la Confederació Sindical Catalana (CSC) fem una crida a participar-hi.

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives ha fet una crida a la ciutadania per sumar-se a una mobilització unitària que vol reflectir el consens social. En una roda de premsa celebrada a la seu d’Òmnium, Somescola ha defensat el model vigent d’escola catalana en llengua i continguts, rebutjant la judicialització dels usos lingüístics a partir de l'acció individual d'unes famílies.

“Defensem la immersió lingüística perquè garanteix la igualtat d'oportunitats i la cohesió social ...
06-02-2014
Països Catalans
 
 
El Boletín Oficial del Estado va publicar el dissabte l'ordre ESS/106/2014, de 31 de gener, amb entrada en vigor l'endemà de la seva publicació i efectes des del 1 de gener de 2014. L'ordre del Ministerio de Empleo desenvolupa les normes legals de cotització a la Seguretat Social, atur, protecció per cessament d'activitat, Fons de Garantia Salarial i formació professional ja incloses tant en els pressupostos generals de l'Estat com a les normatives posteriorment aprovades, com el Reial decret llei 1/2014, de 24 de gener que equiparava la cotització per desocupació en els contractes de durada determinada a temps parcial, igualant-la a la dels indefinits, o la Llei 14/2013 d'Emprenedors per als casos de pluriactivitat amb jornada laboral a temps complet o a temps parcial ...
03-02-2014
Laboral
 
 
Representats de diversos partits polítics i la CSC expressen en un video el seu suport a un procés de pau amenaçat pels constants atacs contra el moviment popular colombià | Lorena Vicioso (EUiA), Sara Vilà (ICV), Isabel Vallet (CUP), David Minoves (ERC) i Sergi Perelló (CSC) posen rostre a la denúncia dels atacs al procés de pau.
Per a més informació, reproduïm aquest article d'Albert Company publicat al web Societat.cat

2014: Catalunya diu Sí a la PAU a Colòmbia

Una agenda de 5 punts per posar fi a un conflicte que ha marcat la història de Colòmbia de la segona meitat del segle XX i l'inici del XXI, 15 mesos amb tots els ulls i ...
30-01-2014
Internacional
 
 
"En democracia no hay fractura" és el lema escollit per SÚMATE per a la seva presentació a la ciutat de Barcelona. L'acte tindrà lloc el proper divendres, 31 de gener, a les 20.00 hores a l'auditori situat a Via Laietana 16. Des de la Confederació Sindical Catalana (CSC) us convidem a participar d'aquesta presentació.

...
30-01-2014
Països Catalans
 
 
En la roda de premsa posterior a la signatura del conveni, Carles Sastre, Secretari general de la Confederació Sindical Catalana (CSC), ha expressat que "confiem aquest sigui el primer i últim conveni col•lectiu autonòmic que signem al sector d'aigües" en una clara referència al procés democràtic cap a la independència que està tenint lloc a Catalunya.

Avui, divendres 24 de gener, s'ha signat el primer Conveni Col•lectiu del Cicle Integral de l'aigua de Catalunya, amb vigència per als anys 2014-2015, amb tres anys d'ultraactivitat pactada un cop decaigui aquest, i un increment global de la massa salarial del 5%

El conveni, que afecta a més de 6.000 treballadors/es, ha estat rubricat per representants de la patronal i dels tres sindicats representatius del sector ...
24-01-2014
Negociació col·lectiva
 
 
Mentre l’ICS fa una crida especial per a que els i les professionals sanitaris ens vacunem pel fet de ser un col·lectiu estratègic que està permanentment en contacte amb grups de risc, reconeixent tàcitament que és un risc derivat de la pròpia activitat professional, alhora segueix penalitzant i maltractant als professionals amb les retallades aplicades en matèria de complementació fins al 100% de les seves retribucions en cas d’IT per contingència comuna.

Ens trobem davant d’una epidèmia de grip en la qual tant l’ICS com el Departament de Salut reconeixen que s’agreujarà. La pròpia empresa reconeix que la nostra activitat professional comporta situar-nos en una situació de risc previsible, malgrat que haguem adoptat mesures per tal que els efectes no siguin tan nocius. ...
23-01-2014
Laboral
 
 
Font: elEconomista.es

L'existència d'un límit màxim de cotització fa que la nova mesura que grava els pagaments en espècie incideixi més en els treballadors de sous mitjans i baixos que en els de salaris més alts. Això es deu al fet que a partir del límit de 43.164 euros bruts de sou a l'any, qualsevol retribució addicional no deriva en increments de la quota.

Així, davant d'una retribució en espècie del mateix import -per exemple, uns xecs restaurant- un treballador amb un salari inferior a 43.164 euros bruts cotitzarà íntegrament per la percepció, mentre que un treballador amb un sou que sobrepassi aquesta quantitat no meritarà pagaments addicionals en seva cotització, perquè ja contribueix amb el límit màxim.

El Real Decreto ...
23-01-2014
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660