NOTÍCIES
En motiu de la convocatòria de vaga general del proper 29 de març, contra la reforma laboral i el procés de retallades de drets socials que posa en perill l'estat del benestar, les diverses organitzacions sindicals que representen els àmbits nacionals del País Basc, Galícia, les illes Canàries i els Països Catalans, han elaborat una declaració conjunta per a fer una crida a la ciutadania a participar en la jornada de reivindicació de dijous.

La declaració té el suport de la majoria sindical basca, ELA, LAB, i d'ESK, STEE-EILAS, EHNE i HIRU. També les centrals sindicals gallegues CIG i CUT donen suport al text, així com la Intersindical Canària i el sindicat català Intersindical-CSC.

El text denúncia que “els darrers anys estem patint ...
27-03-2012
Laboral
 
 
Convocatòria de vaga general lliurada al Departament d’Empresa i Ocupació el 16 de març de 2012

L'objectiu de la vaga general és mostrar el nostre rebuig a l'aprovació, per part del Govern espanyol, del Real decret llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral. Aquesta nova reforma laboral suposa una agressió d'enorme transcendència per a tota la classe treballadora: tant a les persones que tenen una ocupació -ja que estableix mecanismes per a que afecti no només les noves contractacions, sinó també les anteriors-, com a les persones que no la tenen, ja que la reforma laboral no crearà ocupació; en tot cas la destruirà, i d'ara en endavant l'accés al mercat laboral no garantirà ...
25-03-2012
Mobilització
 
 
DAVID FERNÀNDEZ/Publicat al setmanari Directa

Els uns i els altres. Ells que guanyen i nosaltres que perdem. L’1% i el 99%. Els de dalt. Les de baix. Les dades socials i econòmiques de la crisi descriuen un escenari on el frau i l’estafa del cop d’estat financer es fa més evident que mai. Són raons que sumen per a la convocatòria de vaga general del dijous 29 de març

155.000 MILIONS D’EUROS
De 2003 a 2011, la banca espanyola ja ha acumulat uns beneficis nets que superen els 155.000 milions d’euros. Des que va començar la crisi, més de 76.000 milions d’euros. Durant 2011, va obtenir 10.197 milions en guanys.

229.114 MILIONS D’EUROS
Les empreses de l’Ibex35 –inclosos els principals bancs– ...
25-03-2012
Mobilització
 
 
Com a persona consumidora, el 29m fes Vaga. Planifica amb anterioritat les teves compres i evita consumir aquest dia en les botigues, en els bars, repostar en les benzineres…

Com a persona usuaria dels serveis públics, el 29m fes Vaga. No els utilitzis (excepte urgències sanitàries), no portis els teus fills i filles a l’escola, no facis gestions en les administracions publiques.

Si estàs a l’atur, ets pensionista, estudiant o no treballes, dóna suport als piquets informatius i participa en les mobilitzacions convocades a la teva localitat. No et quedis a casa.
Cal convertir aquesta jornada de vaga general en una protesta ciutadana davant els atacs que estan patint els interessos de la majoria de la ciutadania; en aquest sentit -i davant l'imminent ...
20-03-2012
Laboral
 
 
Tinc obligació de comunicar a l'empresa que vull fer vaga?
NO, el dret a fer vaga es fa efectiu un cop comença aquesta. No tens cap obligació de comunicar a l'empresa si vols fer o no vaga. És més, demanar a un treballador que signi un escrit manifestant la seva intenció de donar suport o no la vaga és una infracció administrativa i pot ser denunciada davant de la Inspecció de Treball.

Si he signat un paper a l'empresari/RRHH dient que no vull fer vaga, puc canviar d'opinió?
Encara quel'hagis signat, el dret a vaga és un dret irrenunciable i s'exerceix en el moment que la vaga s'inicia. El document que s'hagi pogut signar no és vinculant perquè vulnera un dret fonamental.

Si ...
20-03-2012
Mobilització
 
 
Amb l'objectiu de mantenir-vos informats/des i donar el màxim de difusió al material informatiu i de propaganda que estem editant, podeu accedir a l'apartat web que la Intersindical-CSC ha creat al lloc del sindicat.

Podeu accedir-hi des del menú de navegació de l'esquerra o des del bàner de la dreta (optimitzat per a dispositius mòbils).

Aquest espai web, que s'actualitzarà amb nou material, és concebut sota el criteri de compartir i difondre. Des de la Intersindical-CSC considerem important que la informació es difongui i debati als llocs de treball i als diversos col·lectius del país.Pel altra banda, cal convertir aquesta vaga general en una protesta ciutadana davant els atacs que estan patint els interessos de les classes populars; en ...
19-03-2012
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC ha presentat avui, 16 de març, la convocatòria de Vaga General pel proper dijous 29 de març a la Conselleria d’Empresa i Ocupació.

La Intersindical-CSC fa una crida a la nostra representació, afiliació i simpatitzants per arribar a acords amb altres sindicats amb l'objectiu de dur a terme les tasques de preparació de la Vaga General del 29m i treballar per assegurar que aquesta convocatòria obtingui el màxim seguiment i repercussió possibles.

Des de la Intersindical-CSC es fa una crida a cercar la màxima unitat d’acció des de la base, a les empreses i els centres de treball, per incidir mitjançant la formació, assemblees, acords i negociació col·lectiva per fer inviable la implementació de la reforma laboral.

Així mateix, ...
16-03-2012
Mobilització
 
 
Davant d'una reforma d'aquesta magnitud la primera preocupació és la de mirar l'articulat i veure'n els canvis. Verificar la fotografia de l'abans i el després. Un cop fet això i constatat el desastre, la segona preocupació és treure'n l'entrellat, tot tenint en compte que la justificació formal no és la correcta, i més coneixent el context. El procediment ha estat d'una gran opacitat. Hi ha la possibilitat real que s'hagi vinculat la reforma a la flexibilitat a l'hora de permetre nivells més alts de dèficit que els previstos. I fins i tot sembla clara la relació entre la reforma i el desbloqueig de 15.000 MEUR per a la formació la meitat dels quals aniran a parar a mans dels agents socials de sempre. L'interès de ...
15-03-2012
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660