NOTÍCIES
Podeu descarregar i difondre aquesta crida a la participació picant ací

Defensem els nostres drets laboral. 29M VAGA GENERAL

Cridem els treballadors i treballadores a respondre de manera contundent a l’aplicació de la Reforma Laboral del PP i a participar activament en les mobilitzacions que es convoquin per aturar aquesta mesura.

Aquesta nova reforma laboral dóna continuïtat a la progressiva degradació de les condicions laborals imposades en reformes anteriors.
L’objectiu real és incrementar encara més el poder de la patronal en les relacions laborals, aprofitant la crisi econòmica per a disciplinar i debilitar els treballadors i al moviment sindical.

Crida l’atenció que mentre l’objectiu formal de la reforma hauria d’haver estat la creació d’ocupació i l’estabilitat del mateix, el centre ...
14-03-2012
Laboral
 
 
A les eleccions celebrades ahir, 13 de març, al centre que Federació Farmacèutica posseeix a Gavà, la Intersindical-CSC obtingué 1 representant al comitè d'empresa. A les eleccions hi concorrien 5 organitzacions sindicals per cobrir 4 membres de comitè, essent la llista de la Intersindical-CSC la més votada. Federació Farmacèutica és una cooperativa líder del sector en la distribució de productes de farmàcia i parafarmàcia.

Volem agrair als i les treballadores el reconeixement de la tasca duta a terme pel nostre sindicat en la negociació dels convenis col·lectius i tantes altres lluites. Des de la Federació de serveis de la Intersindical-CSC volem felicitar els i les companyes de Federació Farmacèutica i refermar-nos en defensar el nostre compromís en la defensa dels interessos del conjunt de ...
14-03-2012
Eleccions sindicals
 
 
Una delegació de la Intersindical-CSC visitarà Equador i Colòmbia aquest mes de març amb l’objectiu de supervisar el desenvolupament dels projectes de formació sindical i drets humans que hi duen a terme en aquests països des del 2005. La delegació estarà acompanyada pel Coordinador Regional de l'àrea andina, en Javier Calderón, sociòleg colombià, amb qui també coneixeran altres experiències i bones pràctiques en el terreny.

La primera estada serà a l'Equador on visitaran i es reuniran amb l'equip del projecte "La vida digna i la salut a les organitzacions del camp equatorià. Capacitació i Lideratge per a un nou horitzó saludable". Un projecte que realitzen juntament amb la Federación Nacional de Organizaciones Campesinas, Indígenas y Negras (Fenocin). La Intersindical aprofitarà la visita per reunir-se ...
13-03-2012
Internacional
 
 
No és casualitat que a Rajoy “se li escapi” que la reforma li costarà una vaga general, o que el ministre De Guindos, a micro obert, digui que és “una reforma extremadament agressiva”. El missatge interior i sobretot exterior, de cara a la Comissió Europea, Banc Mundial, Fons Monetari Internacional, Merkel... és que la reforma és un punt d'inflexió en el model laboral, que era el que se'ls hi exigia, i que ells són alumnes aplicats mereixedors del copet a l'esquena.

Fent una lectura de l'exposició de motius, la referència a la flexiseguretat i al convenciment que el model laboral és la mare de tots els mals i llegint després l'articulat la impressió que se'n desprèn és que poc té a veure una cosa ...
09-03-2012
Laboral
 
 
El Secretariat nacional de la Intersindical-CSC, en la reunió del 01/03/2012, va prendre la decisió de convocar Vaga General contra la reforma laboral el proper dijous 29 de març.

Així mateix pren la decisió d’entrar en contacte amb la majoria sindical basca (LAB i ELA) i la CIG de Galícia per unir-se a la protesta contra la Reforma Laboral en la convocatòria de Vaga General, ja presentada per aquestes organitzacions sindicals als seus respectius països.

La protesta va en contra de la reforma laboral i de la negociació col·lectiva aprovada la pel Govern espanyol i en defensa dels drets socials i laborals dels catalans i de les catalanes.

Per nosaltres la mobilització social és la única manera de mostrar el ...
07-03-2012
Laboral
 
 
Davant la imminència de la sentència judicial que ha de decidir si l’actual sistema d’immersió lingüística a les escoles de Catalunya continua essent vigent, Somescola.cat està preparant una resposta col·lectiva en defensa del català als centres d'ensenyament del país.

Així, fa uns dies que Somescola.cat ha engegat una campanya de voluntaris que consisteix a trucar a tots les escoles i instituts del país perquè els seus respectius consells escolars donin suport al manifest de la Plataforma Somescola.cat en el qual es fa una defensa clara del sistema d'immersió lingüística. L'objectiu és que el màxim nombre de centres d'ensenyament del país facin una declaració pública defensant l'actual model lingüístic

Tens 3 hores per defensar el català a l’escola?

El model lingüístic a ...
07-03-2012
Països Catalans
 
 
Ens enfrontem a una ofensiva de llarg abast en el temps orientada a retallar els nostres drets laborals i socials més bàsics, ens enfrontem a una reforma laboral i de negociació col·lectiva imposada de forma antidemocràtica, sense debat ni informació prèvia. I la reforma que ens volen imposar, supera les nostres pitjors previsions.

Nosaltres, les dones treballadores remunerades i no remunerades, en aquest escenari ens hem de posicionar amb fermesa, desenvolupant la solidaritat i esdevenint actrius actives de la reivindicació i la transformació social.

En l’actual escenari d'atac generalitzat contra els drets bàsics de la població i de la classe treballadora, no podem deixar d'assenyalar que les dones seguim estant pitjor situades en un mercat de treball precari i dividit sexualment. Sobrerepresentades en ...
05-03-2012
Laboral
 
 
El passat divendres, 2 de març, se celebrà a la seu nacional de la Intersindical-CSC una jornada informativa amb delegats i delegades que obre la campanya que el sindicat català està duent a terme per conèixer els efectes de la reforma laboral 2012. L'acte comptà amb la presència de més de 80 representants de la Intersindical-CSC a les empreses, que ompliren la sala d'actes de gom a gom.

A la jornada, molt participativa, hi assistiren representants de totes les federacions de la Intersindical-CSC. S'hi repartí material informatiu editat pel sindicat per a fer-ne difusió als centres de treball.

La campanya informativa constarà d'assemblees als centres de treball i actes i xerrades al territori amb l'objectiu de difondre les gravíssimes conseqüències que tindrà ...
05-03-2012
Mobilització
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660