NOTÍCIES
Per la Intersindical-CSC, la reforma laboral aprovada divendres passat pel govern de Rajoy és una sagnia dels drets laborals i col•lectius. Debilitarà encara més els drets laborals i no generarà ocupació, aquesta reforma comportarà un abaratiment dels acomiadaments i rebaixes salarials.

La nova reforma laboral confirma els pitjors presagis que es tenien en relació que el govern del PP, materialitzant un nou atac frontal contra els drets laborals dels treballadors i les treballadores. En sintonia amb el que s'anuncia per Mariano Rajoy en l'última sessió de control del Congrés afirmant que empitjoraria l'economia i creixeria l'atur, la nova reforma laboral, en facilitar els acomiadaments, incidirà precisament a augmentar encara més la desocupació. Amb aquest paquet de mesures, el govern del PP institucionalitza ...
14-02-2012
Laboral
 
 
Els 50 treballadors/es del Grup Hermanos Nicolás -que agrupa les empreses Metall Nicolás, Hermanos Nicolás SCP i Concernic 1964 SL- duen sense percebre els seus salaris des del setembre de 2011.

El grup empresarial, dedicat a la construcció en alumini treballa amb subcontrates per a empreses com ara Sacyr o Pay. Així mateix, Hermanos Nicolás és l'empresa subcontractada per a les obres i remodelació del CAP Sant Andreu de Barcelona (les Antigues Casernes).

La situació dels treballadors/es i les seves famílies és “insostenible” segons han comentat als assessors laborals del Departament jurídic de la Intersindical-CSC. Davant d'aquest escenari s'ha interposat una denúncia a Inspecció de Treball, procediments al Departament d'Empresa i Ocupació -ERO d'extinció-, demandes per acomiadaments i reclamació de quantitats.

La ...
11-02-2012
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC ha obtingut 3 delegats/des a l'empresa ACARSERVI, la qual pertany al grup RACC gestionant l'ajut en carretera i compta amb una plantilla de 140 treballadors/es.

El comitè de 9 representants -al qual la Intersindical-CSC hi concorria per primer cop- ha quedat composat per tres sindicats empatats a 3 delegats, dos d'ells d'àmbit estatal, essent la Intersindical-CSC la única central sindical d'obediència catalana present a l'òrgan de representació de la plantilla.

Des de la Federació de Serveis volem felicitar els i les companyes de la Intersindical-CSC pel bons resultats obtinguts i refermar el nostre compromís amb la defensa dels interessos del conjunt dels i les treballadores. ...
11-02-2012
Eleccions sindicals
 
 
Us oferim el perfil dels principals arquitectes de l'aplicació de mesures neoliberals el darrers anys. Personatges que han fet de la barreja de pertinença a grups de Pressió (lobby) i detentació de càrrec públic l'eina per a enriquir-se obscenament.

Ronald Reagan, president dels EUA, el 15 d'octubre de 1982, en signar un projecte de llei per desregular la indústria de l'estalvi i el crèdit que permetia als banquers arriscar centenars de milers de dòlars dels contribuents, comentà "Crec que ens ha tocat la loteria". El 43 per cent dels 198 membres que van abandonar el Congrés dels EUA entre 1998 i 2005 es va convertir en 'lobbista' registrat. Més de la meitat dels 'lobbistes' en quatre de les consultories especialitzades més conegudes de Brussel·les ...
06-02-2012
Internacional
 
 
Competències (Art. 64 *ET)

La junta de personal i el comitè d'empresa tindran les competències següents:
• Rebre informació trimestral sobre l'evolució del sector econòmic al que pertany l'empresa, situació i programes de producció i vendes i evolució probable de l'ocupació en l'empresa, així com les previsions de l'empresari dels futurs contractes.
• Rebre de l'empresari, en un termini no superior a deu dies des de la formalització dels contractes que han de celebrar-se per escrit, còpia bàsica dels mateixos, així com de les possibles pròrrogues o denúncies a aquests.
• Conèixer el balanç, el compte de resultats, la memòria i, en el cas que l'empresa revesteixi la forma de societat per accions o participacions, els altres documents que es donin a conèixer als ...
06-02-2012
Acció Sindical
 
 
La nova normativa que regularà el sector del servei a la llar entrà en vigor el mes de gener de 2012, contemplant-se un període d'adaptació fins al juny d'enguany, quan serà d'obligada aplicació.

L'informe -d'interès per a treballadors/es del sector i persones contractants- incideix en aspectes com ara el règim laboral, la contractació, les retribucions, jornada, permisos i vacances, tot el referent a la Seguretat Social i la normativa bàsica d'aplicació entre altres aspectes.

Podeu descarregar el document picant ací.

Des de la Federació de Serveis de la Intersindical-CSC desitgem que aquest informe us sigui d'utilitat.
...
03-02-2012
Laboral
 
 
Els representants sindicals que negocien amb el Govern en la mesa Sectorial de Tècnics i Administratius han decidit tancar-se a la seu de la Direcció General, a la plaça de Catalunya, en protesta per la manca d'informació sobre la reducció del 15% de jornada i sou de 7.000 interins.

La intenció dels sindicalistes, entre els quals hi ha representació de la Intersindical-CSC, és "molt probablement" passar-hi la nit i quedar-s'hi fins divendres a la tarda. Lamenten "l'actitud de no negociació" del Govern per les noves condicions laborals que es podrien aplicar a aquest col·lectiu amb la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos.

Fonts de Governació asseguren que la reducció del 15% no era "objecte de negociació" a la sectorial d'aquest dijous. Lamenten ...
02-02-2012
Laboral
 
 
Els impulsors animen a la resta de la comunitat universitària a seguir-los perquè alerten que la democràcia i l'autonomia universitària "està en perill".

Una quarantena de delegats sindicals i treballadors de la Universitat de Barcelona (UB) ocupen des del migdia el rectorat del centre en protesta per les retallades pressupostàries i "en defensa dels drets laborals i socials".

En un comunicat conjunt els sindicats presents en aquesta universitat, Intersindical-CSC, UGT, CGT, CAU, CSIF i CCOO expliquen que l'acció es fa "com un acte més de les mobilitzacions que es venen realitzant en defensa dels drets laborals i socials i en “preservació de la democràcia i l'autonomia universitària".

Sindicats i treballadors/es consideren que “aquests drets estan en perill” per les ...
02-02-2012
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660