NOTÍCIES
Milers de persones es manifesten en contra de les retallades socials

Entitats, organitzacions socials i sindicats demanen una política alternativa a la "dictadura financera"

Milers de persones es van manifestar, aquest 28 de gener, al centre de Barcelona per reclamar la fi de les retallades públiques. 'No a la dictadura financera, aturem les retallades”, és el lema que va encapçalar la marxa.

Els sindicats i les entitats socials van criticar els efectes negatius sobre serveis públics essencials com la sanitat i l'educació causats pel que consideren com una "dictadura financera". En la protesta també hi van participar les organitzacions que formem el Fòrum Social Català.

La manifestació, que va transcorre entre la ...
30-01-2012
Països Catalans
 
 
A les eleccions celebrades ahir, 25 de gener, la Intersindical-CSC s'ha confirmat com a força sindical majoritària de la federació Catalana de Bàsquet en obtenir la totalitat dels delegats/des a escollir.

El nombre de representants dels treballadors ha passat d'1 a 3 i la Intersindical-CSC ha comptat amb la confiança de la plantilla que li ha atorgat el total de representants. Cal destacar que el sindicat català ja comptava a l'anterior legislatura amb el delegat de personal.

Des de la Federació de Serveis volem felicitar els i les companyes de la Federació Catalana de Bàsquet pels excel·lents resultats obtinguts. Així mateix refermem el nostre compromís de defensar els interessos del conjunt dels treballadors i de les treballadores. ...
26-01-2012
Eleccions sindicals
 
 
Els sindicats espanyols, CCOO i UGT, i la CEOE ja han arribat a un nou acord de moderació salarial que, a la pràctica, suposarà una congelació de les nòmines i la pèrdua de més poder adquisitiu. Segons l’acord subscrit, els sous dels empleats i empleades de l’Estat creixeran molt per sota de l’evolució de l’IPC, a un ritme màxim del 0,5% el 2012 i del 0,6% el 2013 i 2014. Una nova concessió dels sindicats espanyols davant la patronal i una bona carta de presentació de cara a un govern espanyol presidit per Mariano Rajoy que té ganes de passar com una piconadora per damunt dels drets socials i laborals –començant per una previsible reforma laboral per decret– i que ja ha constatat que poca ...
25-01-2012
Laboral
 
 
Reunits representants dels sindicats bascos LAB i EILAS amb els seus homòlegs de la Intersindical-CSC, el sindicat català ha confirmat el seu suport a l'Acord de Gernika, tan al nostre país com als espais internacionals als quals la Intersindical-CSC hi té presència.

Des de les centrals sindicals basques i catalana se considera de vital importància dibuixar un escenari de pau i solucions democràtiques per a resoldre el contenciós que enfronta Euskal Herria amb els estats espanyol i francès.

El cessament unilateral de les accions armades per part d'un dels agents en conflicte possibilita, a l'entendre de les organitzacions sindicals abans citades, habilitar un nou escenari de distensió i pacificació en el qual totes les opcions polítiques puguin expressar-se i els drets ...
25-01-2012
Internacional
 
 
Dos ciutadans de Siurana han decidit que a partir del 1r de gener de 2012 inicien la insubmissió a l’Estat Espanyol per denunciar el tracte d’esclavatge a què està sotmès el nostre poble per part d’aquest estat.

La plasmació d’aquesta acció serà deixar de tributar a Espanya des de l’1 de gener del 2012. Segons paraules de l’Andreu i La Maria, els dos ciutadans del Priorat:

“Cal que el país sàpiga que hi ha empresaris que DiemProu i com més siguem fent pinya, empresaris, petits o grans, autònoms, treballadors, aturats i pensionistes, més fàcil ho tindrà el nostre Govern per entendre que Catalunya està decidida.
Iniciem, doncs, el camí per aplegar-nos i, tots junts, amb coneixement i coratge fer saber ...
25-01-2012
Països Catalans
 
 
Cridem tota la ciutadania a fer sentir la seva veu el proper dissabte 28 de gener a les cinc de la tarda a una manifestació sense banderes ni sigles, que sortirà de Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere de la ciutat de Barcelona.

Ens trobem en un moment de greu crisi del sistema, conseqüència de la cobdícia de banquers i grans empresaris i del malbaratament dels recursos públics -salvant bancs i fent obres faraòniques…- que ha mostrat la cara més ferotge del capitalisme neoliberal i de la globalització. La crisi econòmica ha mostrat l’estat del benestar precari en el que vivim, una manca de llibertats democràtiques i una societat fortament desigual que va camí de la fractura social.

Mentre que ...
23-01-2012
Laboral
 
 
Ahir, 18 de gener, milers de persones recorregueren els carrers de Barcelona com a resposta a les mesures antipopulars i neoliberals impulsades pels governs de Madrid i de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

La manifestació unitària inicià el seu recorregut a la Plaça de Sant Jaume fins arribar davant del Parlament català. Durant tot el recorregut es sentiren proclames a favor dels serveis públics, en contra de les retallades i, per part dels manifestants de la Intersindical-CSC, contra l'espoliació fiscal que pateix aquest país. Incomprensiblement les delegacions de les centrals sindicals espanyoles majoritàries obvien repetidament aquest element fonamental a la seva agenda i eviten concentrar-se o manifestar-se contra institucions o delegacions espanyoles a casa nostra.

Quan la capçalera arribà davant la cambra ...
19-01-2012
Laboral
 
 
A les eleccions celebrades ahir, 18 de gener, la Intersindical-CSC obtingué, per segona legislatura consecutiva, la majoria absoluta del comitè d'empresa d'EMACB SA (9 delegats/des).

L'empresa EMACB SA compta amb 16 centres de treball repartits al llarg de la Costa Brava (des de Blanes fins a Portbou) i gestiona tota la depuració d'aigües residuals d'aquest territori. Hi treballen 130 persones.

Des de la Intersindical-CSC volem felicitar els companys i les companyes d' EMACB SA pels excel·lents resultats obtinguts. Així mateix, refermem el nostre compromís en la defensa dels drets del conjunt dels treballadors i treballadores de l'empresa. ...
19-01-2012
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660