NOTÍCIES
L'oficina europea de la Federació Sindical Mundial -de la qual la Intersindical-CSC és l'únic sindicat català membre de ple dret- ens ha comunicat la trobada de coordinació organitzativa que se celebrarà el proper 5 de febrer a Torí (Itàlia).

La "Coalició Internacional del Col·lectiu de sense papers" (CICSP) i la Federació Sindical Mundial (FSM) van decidir organitzar conjuntament una marxa en contra de les lleis repressives adoptades pels països d'Europa i ha emès, entre d'altres, les reivindicacions següents:

- regularització global de totes les persones indocumentades;
- llibertat de circulació i establiment per a tothom;
- fi dels controls abusius i dels perfils ètnics;
- fi dels centres de detenció per a adults i nens migrants.

La marxa europea que se celebrarà ...
18-01-2012
Mobilització
 
 
Manifestació 18 de gener de 2012 a les 17:30 des de Plaça Sant Jaume fins al Parlament

Les empleades i empleats públics sortirem al carrer el proper 18 de gener per a protestar contra les retallades de drets i de condicions laborals i en defensa dels serveis públics que volem siguin de qualitat.

La manifestació unitària està convocada per totes les organitzacions sindicals del sector públic tal i com la Intersindical-CSC havia demanat des d’un principi.

El recorregut sortirà a les 17.30 hores de la plaça de Sant Jaume i es dirigirà al Parlament de Catalunya, tot coincidint amb el primer dia del debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos de 2012.

Us hi esperem.

La única lluita ...
13-01-2012
Laboral
 
 
A la guia s'hi poden consultar les quantitats mínimes de pensions de la Seguretat Social i tot un seguit de prestacions estatals.

Les quantitats mínimes dels diversos tipus de pensió que es poden consultar a la guia són: jubilació, incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i en favor de familiars. Així mateix la guia reflexa el límit d'ingressos per als reconeixement de complements econòmics per a mínims, el límit màxim de percepció de pensió pública, pensions de l'extinta SOVI o pensions de modalitat no contributiva.

D'altra banda també s'hi recullen les prestacions familiars per fills/es amb i sense discapacitat, naixement/adopció, subsidis de garantia d'ingressos mínims, per ajuda de tercera persona, mobilitat, ajuts a persones afectades pel VIH, pensions assistencials i pensions i prestacions de classes ...
12-01-2012
Laboral
 
 
 La Federació Sindical Mundial (FSM-WFTU) fa una crida als sindicats d’arreu del món per expressar la seva solidaritat amb la ferma lluita dels 400 treballadors i treballadores grecs de la indústria de l'acer "Helleniki Halivourgia", en vaga des de fa 70 dies, tot i els xantatges i acomiadaments de la direcció de l’empresa.
 
La lluita dels treballadors i de les treballadores de l'acer grecs no és només una lluita pels seus drets laborals i pel benestar de les seves famílies, la seva lluita no és només en benefici dels 750 persones que treballen a la mateixa empresa. És una lluita de tota la classe treballadora grega contra una nova barbàrie produïda per l'atac antiobrer que va començar en aquesta companyia, en nom de tota ...
09-01-2012
Internacional
 
 
L'estrena del govern Rajoy en matèria econòmica ha estat l'anunci d'un paquet de mesures orientades a reduir la despesa pública en 8.900 milions d'euros.

Per a la Intersindical-CSC aquestes mesures aprofundeixen les polítiques antipopulars del PSOE basades en la reducció de dèficit públic tot empitjorant les condicions de vida de persones assalariades, pensionistes, persones amb rendes més baixes i empleats/des públics.

Mentre que s'han destinat milions d'euros a finançar les aventures de la banca i els especuladors, s'ha atacat i desmantellat l'economia productiva. La fiscalitat existent castiga les rendes del treball mentre afavoreix les del capital, un escenari injust oposat a l'aplicació d'una fiscalitat progressiva.

A aquestes mesures impulsades des de Madrid hem de sumar les que estan desenvolupant els governs regionals ...
02-01-2012
Economia
 
 
Publica ARA / EFE

Un augment que va del 0,75 al 7% en les rendes del treball i l'increment de l'IBI per a la meitat dels habitatges, entre els plans del govern espanyol per recaptar 6.000 milions més.

El govern de Mariano Rajoy ha anunciat avui una retallada de 8.900 milions d'euros i un augment dels impostos de 6.000, que es concretarà en una pujada de l'IRPF i l'IBI. Es retallaran altres taxes, com el cànon digital i es mantindrà el tipus reduït d'IVA per a la compra d'habitatges nous.

IRPF
El govern ha aprovat un "recàrrec complementari i temporal" de dos anys en rendes de treball i "especialment" de capital en l'IRPF. La meitat de la recaptació d'aquest impost va ...
02-01-2012
Economia
 
 
Font: diari "El País"

Josep Prat impulsa el pla per trossejar la sanitat pública catalana i obrir-la a la privatització
Salut diu que no és incompatible el seu càrrec amb el de vicepresident de USP Hospitals

Josep Prat Domènech, el president de l'Institut Català de la Salut (ICS)-empresa de la Generalitat que gestiona uns 400 centres sanitaris de titularitat pública-i impulsor del pla que preveu trossejar i obrir al capital privat aquesta empresa pública compagina aquest càrrec amb la vicepresidència d'USP Hospitals, un dels grans grups sanitaris privats d'Espanya. USP té quatre centres a Barcelona i Girona, entre ells l'Institut Universitari USP Dexeus, on hi ha una fundació que manté un contracte des de 2009 per 360.100 euros per prestar serveis sanitaris a ...
02-01-2012
Federacions
 
 
Calendari d'opertura dels establiments comercials en festiu per a 2012
EMO/337/2011, de 21 de novembre, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials en diumenge i dies festius per a l'any 2012.

L'article 1.1.d) de la Llei 8/2004, de 23 de desembre, d'horaris comercials, determina que el nombre màxim de diumenges i festius que els establiments comercials poden romandre oberts durant l'any és vuit.

La disposició addicional segona de la mateixa Llei preveu que mitjançant una ordre del departament competent en matèria de comerç, amb la consulta prèvia al Consell Assessor en matèria de comerç de la Generalitat de Catalunya, s'establirà anualment el calendari dels festius amb obertura comercial autoritzada.

Així mateix, s'amplia la facultat que s'ha atorgat als ajuntaments ...
30-12-2011
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660