NOTÍCIES
El Ministerio de Trabajo ha anunciat que una de les mesures que adoptarà demà el Consejo de Ministros és la congelació del salari mínim interprofessional (SMI) en 641€ en 14 pagues (748,3€ en 12 pagues).

Aquest serà el primer cop que aquest indicador es congela des que va ser creat l'any 1980. La gravetat de la decisió del govern espanyol rau en l'ús de l'SMI com a referència per a fixar conceptes retributius als convenis i determinar les rendes per poder accedir a prestacions socials.

A més de suposar un llast per a la capacitat de poder adquisitiu dels i les treballadores, aquesta congelació del SMI fa témer que suposi un avanç de la congelació de l'IPREM (Indicador Públic de Rendes de ...
29-12-2011
Laboral
 
 
CCOO i la patronal FEIQUE han signat un pacte extra-estatutari en el sector de la Indústria Química per als anys 2011 i 2012. En no tenir CCOO la representació majoritària, el resultat és un acord d’eficàcia limitada, és a dir, la seva aplicació només és possible als afiliats i afiliades a CCOO i a qui sol·liciti l’adhesió de manera individual i voluntària.

Des de la Intersindical-CSC animem els treballadors i treballadores del sector químic a no adherir-se a aquest pacte extra-estatutari i, amb promptitud, a posar en marxa negociacions a les empreses que abordin les necessitats i problemes reals.

Podeu baixar l'informe picant ací
...
28-12-2011
Negociació col·lectiva
 
 
Durant el mateix període, l'increment dels salaris no arriba al 14% i l'IPC no supera el 32%
Font: ACN

Omplir la cistella de la compra és avui un 48% més car que fa deu anys, coincidint amb l'arribada de l'euro, mentre que els salaris no han pujat més d'un 14%. Segons un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), agafant els estudis que fa anualment sobre el cost de la cistella de la compra, si a l'abril del 2001 valia 4.600 euros, al maig del 2011 sortia per 6.800. Per exemple, els ous han pujat un 114%, la llet un 48%, l'arròs un 45% i l'oli un 33%, entre d'altres. Mentrestant, els sous no han pujat en la mateixa proporció, només ho han ...
28-12-2011
Economia
 
 
La minvada del pressupost de la conselleria d'Agricultura per al 2012 és de quasi un 19% i marca un descens històric

Publicat al diari El Punt de 27 de desembre de 2011

Una vegada fets públics els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2012, s'observa com la importància de l'agricultura torna a baixar i se situa en el 2,27% respecte del total de les partides previstes. En deu anys, la importància econòmica que se li dóna a l'agricultura s'ha vist reduïda en més del 55%.

El pressupost consolidat en matèria agrària i que està format pel de la Conselleria, l'IVIA i l'Agència de Foment i Garantia Agrària, ha baixat el 15,59% i és de més de 95 milions d'euros.

El ...
28-12-2011
Laboral
 
 
Des de la Intersindical-CSC us deitgem bones festes i un feliç 2012 ple de solidaritat, lluita i compromís.

Estem davant d'un moment crucial per al futur de la nostra classe i el nostre poble. Des de les pròpies peculiaritats, haurem de bastir ponts entre totes aquelles organitzacions sindicals que defensem l'alliberament nacional i social dels Països Catalans. Organitzacions que no hem de seguir els dictats de Madrid i París i que assumim sense contradiccions que el nostre país és un subjecte polític enfrontat a dos estats. Dos estats que ens espolien econòmicament i cultural, estan desmuntat les estructures bàsiques sobre les quals aixecar un societat justa i igualitària.

Aquest any que s'acosta serà l'escenari al qual haurem de començar a establir les bases ...
23-12-2011
Intersindical-CSC
 
 
Per si no n'hi havia prou amb les retallades, no n'hi havia prou amb consolidar una pèrdua brutal de poder adquisitiu, no n'hi havia prou amb menystenir els treballadors públics per enèsima vegada. Ara tornem amb noves “filigranes de tresoreria”.

Els/les treballadors/es de la funció pública hem esdevingut el port franc, el lloc on tot s'hi val, on res no importa, on, pel que es veu, no importem, tot i que el conseller Mas-Colell ens va felicitar per televisió. Com si les hipoteques, els rebuts, els lloguers... es poguessin pagar amb felicitacions!

Ara ens trobem que se'ns ha deduït l'IRPF d'uns diners que no hem cobrat. El personal de l’Administració de la Generalitat hem pogut comprovar que tan sols hem tingut l'ingrés ...
23-12-2011
Laboral
 
 
Nele Marien

La història de les negociacions sobre el canvi climàtic és una llarga història de promeses trencades, i mandats que no han estat complerts. Seria probablement impossible avaluar totes les promeses trencades, però heus aquí un breu recompte de les més importants:

- Promeses de la Convenció de Durban (Sudàfrica)

La promesa de la Mitigació: Els països desenvolupats es van comprometre a ser capdavanters en la mitigació, i tornar als nivells d'emissions de gas d'efecte hivernacle que hi va haver a la dècada dels 90.(Article 4.2a de la Convenció)

La realitat: Fins a dia d'avui, la majoria dels països desenvolupats que no són economies en transició no només no han reduït les seves emissions, sinó que les han ...
20-12-2011
Laboral
 
 
La reforma laboral que prepara Mariano Rajoy ve abonada per les reivindicacions que patronal i Brussel·les ja li fan arribar quan encara no ha estat investit president espanyol. L’última proposta que li han reclamat, regular els anomenats minijobs, significaria una nova fórmula d’esclavatge del segle XXI, especialment per a la gent jove. Aquesta fórmula de contractació que a Alemanya van implantar el 2003 permet emplear algú per realitzar tasques de poques hores de duració per un sou irrisori de 400 € com a màxim, molt inferior al salari mínim interprofessional. Està a més exempt de cotitzacions socials i el treballador les podria pagar lliurement del seu ingrés a efectes de còmput per a la pensió.

Els minijobs són una fórmula per oferir feines ultratemporals, ...
18-12-2011
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660