NOTÍCIES
La situació de la Tresoreria de la Generalitat ha arribat a tal punt que aquest Nadal els treballadors i treballadores dels serveis públics cobrarem només el 80% de la paga extraordinària el dia 28 de desembre, dia dels innocents. En declaracions fetes avui pel Conseller Mas-Colell diu que el 20% restant no sap quan ens ho podrà pagar. Tampoc ha aclarit si aquesta nova retallada serà lineal o no. El problema, segons el Govern, és degut a l'impagament per part de l'estat de 759 milions d'euros provinents del que estipula la disposició addicional 3a de l'Estatut.

Aquesta quantitat però, és referida a inversions per a infraestructures i no entenem com en un ball de capítols pressupostaris fan passar aquest deute al capítol 1 dels ...
15-12-2011
Mobilització
 
 
L'empresa FAIVELEY és una multinacional francesa amb presència a 18 països, dedicada a la fabricació de locomotores i material ferroviari. Al centre de la Selva del Camp hi treballen 250 persones.

A les eleccions celebrades ahir, 14 de desembre, la Intersindical-CSC ha aconseguit un delegat d'un comitè de 13 en la primera ocasió que s'hi presentava. Aquest bon resultat electoral permetrà estendre la presència del sindicat en l'àmbit industrial de les terres de Tarragona després dels bons resultats de FRAPE BEHR de Montblanc i EUROPASTRY a Sarral.

Des de la Intersindical-CSC volem felicitar els i les companyes de FAIVELEY pels resultats obtinguts així com refermar el nostre compromís de defensar els drets del conjunt de la plantilla. ...
15-12-2011
Eleccions sindicals
 
 
Des del menú de l'esquerra o des d'aquest enllaç podeu accedir als calendaris oficials de festes laborals per a 2012 dels diversos territoris.

El calendari general del Principat el teniu, també, disponible en format pdf i el podeu descarregar per a imprimir o fer-ne difusió.
...
14-12-2011
Laboral
 
 
Carles Sastre, secretari nacional d'acció sindical de la Intersindical-CSC. Entrevista publicada a Llibertat.cat

Els Països Catalans travessen una severa crisi capitalista que colpeja amb virulència les classes populars catalanes. A això, i amb l'excusa de la crisi econòmica, se li sumen els continus plans de retallades socials que els diferents governs apliquen contra les capes més baixes. Tot mentre els esdeveniments no paren de succeir-se a la Unió Europea, entre rescats i cops d'estat tecnòcrates.

En parlem amb el sindicalista Carles Sastre, autor del manual "Hipòtesi de la tempesta perfecta" que acaba d'editar la Intersindical-CSC. En el document, i amb un discurs crític i transformador, Sastre analitza la situació econòmica actual plantejant la independència com a millor solució per salvaguardar els interessos de ...
14-12-2011
Economia
 
 
L'atur registrat augmenta lleugerament al novembre: 111 persones més. A tot l'Estat creix en 59.000 persones i ja hi ha 4,4 milions de persones sense feina

AGÈNCIES

El nombre de persones desocupades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de novembre ha tornat a fixar un nou sostre històric amb 615.669, tot i que l'augment de la desocupació en relació amb l'octubre només ha augmentat en 111 persones, la xifra més baixa que s'ha registrat des que hi ha series històriques registrades per autonomies al ministeri de Treball.

En el conjunt de l'estat espanyol, l'atur augmenta en 59.536 persones i suma també un nou rècord amb 4.420.462 persones.

L'atur disminueix a Barcelona, on hi ha 359 ...
05-12-2011
Economia
 
 
Amb el títol "Acord Interprofessional de Catalunya 2011-2014: Noves renúncies des de la concertació social a Catalunya", el document elaborat per les joventuts de la Intersindical-CSC analitza les conseqüències d'aquest acord i les renúncies que en matèria competencial i laboral rebla aquest acord (descarregueu el document d'anàlisi picant ací).

Des dels sindicats impulsors l'acord es ven també com una articulació del marc català de relacions laborals i, de forma compartida amb la patronal, proposen que sigui un text marc des del qual impulsar acords entre els agents socials a nivell d’Estat. El propi president de la CAC, Artur Mas, en l’acte de signatura el dilluns, 28 de novembre, així ho va assenyalar.

A la pràctica, però, aquest acord suposa una renúncia més dels ...
05-12-2011
Laboral
 
 
Publicat a Azkintuwe

Durant els dies 18 i 19 de novembre d’enguany més de 250 representants dels pobles originaris, professors, investigadors i estudiants es van trobar a la Universitat de Santiago de Xile en el marc del II Congrés de les Llengües Indígenes de Xile.


Així ho va sostenir Elisa Loncon, coordinadora general del Congrés "Parla’m en llengua indígena perquè també sóc indígena", en la jornada inaugural de l'activitat que va convocar a diferents delegacions de pobles originaris de Xile. Els assistents es van repartir en sis meses de treball per reflexionar en àmbits com la propietat intel.lectual i coneixements tradicionals o les experiències innovadores d'ensenyament - aprenentatge de les llengües indígenes.

L’acadèmica Elisa Loncon, una de les organitzadores va ...
02-12-2011
Internacional
 
 
El darrer informe de la OCDE ens diu que l'euro-zona pot entrar en depressió. A l'Estat espanyol el creixement previst el 2012 és del 0,3% mentre que l'atur es podria situar en un 23%, baixant moderadament per situar-se a finals del 2013 en un 22,7%. Les previsions són notablement pitjors de les anunciades fa sis mesos.

Segons informe del servei d'estudis del BBVA, el segon ajustament del Govern de CiU provocarà un estancament de l'economia catalana amb un creixement inferior al previst per l'Estat; el creixement previst és del 0,8% al mateix nivell que Extremadura i lluny del 1,2% de Navarra o el 1,3% de Madrid o les Balears.

Ni la OCDE ni el servei d'estudis del BBVA tenen tendència al ...
01-12-2011
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660