NOTÍCIES
Delegats sindicals de la funció pública van tallar ahir al matí el trànsit en sentit ascendent de Via Laietana per rebutjar la nova retallada de sous dels treballadors públics de la Generalitat anunciada la setmana passada pel govern català.

Més de 300 delegats s'han concentrat des de poc abans de les nou del matí davant de la seu del departament de Governació, on aquest dimecres administració i sindicats comencen a negociar els ajustaments laborals dels empleats públics.

La d'avui és el primera trobada formal entre administració i sindicats des de l'anunci fet pel president de la Generalitat,, de la proposta de nova retallada de sou i de les condicions laborals dels empleats públics per al 2012.

Ahir i avui seguirem lluitant per ...
01-12-2011
Mobilització
 
 
Article de Carlos Enrique Bayo, publicat al diari "Público" el novembre de 2011

Estem tan obsessionats amb el deute sobirà, la crisi de l'euro i la recessió del totxo, que ens hem oblidat dels que estan molt pitjor que nosaltres: els mil milions de persones que cada dia se'n van al llit amb gana.

La fam que es viu a diversos llocs del planeta tenen múltiples causes, des de les sequeres i inundacions causades pel canvi climàtic fins a la indústria dels biocombustibles, que pren terres i cultius a la producció d'aliments per omplir els dipòsits dels grans cotxes tot-terreny del món ric.

Però pocs saben que un dels principals motius d'aquest sofriment mundial -i que cinc milions de nens ...
30-11-2011
Internacional
 
 
A les eleccions celebrades a la factoria que l'empresa alimentària Europastry SA té a Serral (Conca de Barberà), la Intersindical-CSC ha obtingut 3 delegats/des, consolidant així la seva presència a l'empresa. Cal destacar la importància dels resultats obtinguts tot i la reducció del cens, ja que la confiança rebuda implica un augment del suport a la candidatura de la Intersindical-CSC.

Europastry SA és l'empresa líder del sector de massa congelada i la segona en volum de treballadors a la Conca de Barberà després de Frape Behr -on la Intersindical-CSC també hi té representació sindical.

Volem felicitar els i les companyes d'Europastry pel resultats obtinguts i refermar el nostre compromís amb la defensa dels interessos del conjunt dels i les treballadores de l'empresa.

29-11-2011
Eleccions sindicals
 
 
Sota el títol “Hipòtesi de la tempesta perfecta” el document -elaborat per Carles Sastre, Secretari nacional d'acció sindical- analitza l'actual situació econòmica i desenvolupa una hipòtesi que trena l'actual conjuntura amb la capacitat i oportunitat d'assolir la independència com a element de salvaguarda dels interessos de les classes populars del nostre país.

El document para especial atenció als aspectes estructurals, de fons, tot sovint oblidats. Així mateix, el discurs es basa en una anàlisi crítica i realista de l'escenari actual, des d'una òptica transformadora.

Us convidem a llegir-lo, debatre'l i socialitzar-lo.

Podeu descarregar-lo picant ací

...
25-11-2011
Laboral
 
 
Tan sols dos dies després de les eleccions generals, el Govern de Convergència i Unió ha tornat a mostrar el seu tarannà neoliberal, anunciant mesures econòmiques que novament castiguen les classes més desafavorides.

En trets molt generals:

Pel que fa a la sanitat, consideren implantar un “tiquet moderador”, amb un pagament addicional per cada recepta.

Pel que fa a l’ensenyament, s’apujaran encara més les matrícules universitàries, que aquest any ja s’han incrementat un 7,6%, per començar…

La mobilitat també patirà increments en l’impost sobre hidrocarburs i en el transport públic.

Les treballadores i treballadors públics patiran una enèsima retallada, després d’anys de “contenció”, una rebaixa de sous a partir de mitjan 2010, congelació d’aquesta ...
23-11-2011
Laboral
 
 
El passat 20 de novembre, l’Exèrcit colombià va detenir quatre pagesos del sindicat rural ASTRACATOL, amb qui la Intersindical-CSC realitza projectes de formació sindical i drets humans des de 2007.

Els quatre detinguts són Arcesio Díaz, de 61 anys, membre actiu d’ASTRACATOL i reconegut dirigent rural de la pedania de La Marina (Chaparral); Alexander Guerrero, de 27 anys, President de la Junta d'Acció Comunal de la Marina (Chaparral); Armando Montilla Rey, de 49 anys, membre de la Junta d'Acció Comunal de la vereda de La Esperanza (Rioblanco) i Sam Maseto, de 43 anys, secretari general de la Junta Directiva de la Seccional d’ASTRACATOL al Municipi de Chaparral. Aquestes persones són reconeguts pagesos de la zona, treballadors, pares de família i veïns de ...
23-11-2011
Internacional
 
 
El proper dissabte 26 de novembre se celebraran l'XI Jornada de la FOCIR (Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes) de la qual la Intersindical-CSC és membre de ple dret.

La jornada, intitolada "Valors catalans: construcció i projecció de país", comptarà amb les intervencions de:

- Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar i Família de la Generalitat.
- Senén Florensa, secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat.
- Ferran Sáez, director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis.
- Enric Canet, de l’equip directiu del Casal dels Infants del Raval
- Daniel Ortiz, professor associat del Departament de Ciències Socials d'ESADE i autor del llibre "Política i valors".
- Josep- Francesc Valls, catedràtic del Departament de Direcció de Màrqueting d'ESADE.
- Violant Cervera, directora general ...
23-11-2011
Països Catalans
 
 
Tu decideixes el teu futur. Davant les agressions, planta't!

Un any més hem de denunciar l'existència d'agressions de caràcter masclista, autèntic terrorisme de gènere en el sentit més estricte del terme; perquè la violència de gènere no té altra finalitat que infondre terror en la víctima. L'executor de l'agressió intenta, mitjançant l'ús de la violència, reforçar la seva mentalitat de propietari de la víctima. Infondre-li a base de maltractament -físic o psíquic- la fal·làcia de la seva superioritat, l'exercici del seu privilegi a l'ús de la violència i la intimidació, en tant que propietari, amo de la humanitat -en tota la seva complexitat- de la persona agredida.

La víctima pateix la reducció de la seva persona a un mer objecte en mans d'un ...
20-11-2011
Igualtat
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660