NOTÍCIES
Carles Sastre, Secretari general, i Màrius Lleixà, Secretari d'Acció sindical, representaren la Confederació Sindical Catalana (CSC) en l'acte d'homenatge.

Igor Urrutikoetxea, va ser representant internacional del sindicat basc LAB, activista social i persona coneixedora de la realitat política i social dels Països Catalans.

A l'homenatge, que se celebrà el passat dissabte 18 de gener a Lezama (Biscaia), hi assistiren representants de sindicats d'arreu del món així com integrants de diversos agents socials del País Basc.

Des de la CSC sempre recordarem en Igor, amic i company.Moment del parlament de Carles Sastre, Secretari general de la CSC ...
21-01-2014
Internacional
 
 
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA (ExLL), va lliurar ahir la petició al Govern de la Generalitat que restableixi el senyal de tots els canals de la CCMA. (TV3, 33, Canal Súper3, 3xl,324 i TV3cat) del País Valencià | La Confederació Sindical Catalana (CSC) com a integrant de la plataforma hi ha donat el seu suport.

La plataforma compleix així la primera de les accions de suport a la llengua previstes per a l’any 2014 i que s’establiren el passat mes de desembre al plenari d’ExLL, a Castelló, coincidint amb la celebració del 81 Aniversari de les conegudes com Bases de Castelló, que tingueren lloc a la capital de la Plana Alta. ...
21-01-2014
Països Catalans
 
 
El passat 21 de desembre de 2013 es va aprovar el Real Decreto 16/2013, en el que en l’article 1r recull, entre altres qüestions, l'ampliació fins als 12 anys del període de temps en el qual els treballadors i treballadores podran sol•licitar una reducció de jornada per guarda legal per a la cura dels seus fills o filles.

D'aquesta forma, el gaudi d'aquest dret s'amplia en 4 anys respecte al que establia la normativa abans del Real Decreto esmentat.

Poden acollir-se a aquesta mesura tots els treballadors o treballadores amb fills/filles menors de 12 anys de la manera següent:

• Si ja s'està gaudint d'una reducció de jornada per cura de fill/filla, aquest període s'amplia fins als 12 anys.

• Si ...
14-01-2014
Laboral
 
 
El llibre és una iniciativa de la revista Sàpiens per a internacionalitzar el procés català | La Confederació Sindical Catalana (CSC) ha fet arribar el llibre a diverses oficines territorials de la Federació Sindical Mundial i a una vintena de sindicats d’arreu del món

La revista Sàpiens ha llençat aquesta iniciativa que “es tracta d'un llibre de 144 pàgines entretingut i rigorós, pensat especialment per explicar la nostra història al públic estranger”. L’objectiu del llibre i la campanya per a Sàpiens és aconseguir que “els líders d'opinió de tot el món podran conèixer de primera mà la història de Catalunya, i entendre millor l'anhel de llibertat dels catalans”.

La CSC, en coherència amb la seva política d’internacionalització del procés ...
14-01-2014
Internacional
 
 
A l’espera de la presentació del text definitiu per part de la patronal, els sindicats representatius del sector d’aigües a Catalunya (CCOO, UGT i CSC) confien que, de no haver cap incidència de darrera hora, el conveni s’hauria de signar el proper 24 de gener.

La Confederació Sindical Catalana (CSC) és la força sindical majoritària a les demarcacions de Girona i Tarragona.
...
14-01-2014
Negociació col·lectiva
 
 
Òmnium Cultural llença una campanya informativa per a difondre la normalitat democràtica de l’exercici del dret a decidir | L’entitat incideix en la legitimitat i radicalitat democràtica de la crida a les urnes per a que la ciutadania s’expressi sobre la independència de Catalunya | La CSC col·labora en la difusió de la campanya.

Òmnium ha habilitat un lloc web per a difondre la campanya. Així mateix ha editat un butlletí que podeu descarregar des d'aquest enllaç.

Des de la CSC us convidem a fer-ne difusió.

Tot seguit reproduïm el text amb el qual Òmnium presenta la campanya:

“És normal que un país vulgui decidir el seu futur. N’estem convençuts. Per això ...
13-01-2014
Països Catalans
 
 
Teniu a la vostra disposició el full informatiu amb les quanties mínimes de les pensions contributives per a 2014. Al full, que podeu descarregar picant ací, hi trobareu informació sobre pensions de jubilació, incapacitat permanent (IP), viduïtat, orfandat, i a favor de familiars.

Descarregar full informatiu

Aquesta informació va ser publicada al BOE 312 del dilluns 30 de desembre de 2013. Podeu consultar-lo íntegre picant ací....
08-01-2014
Economia
 
 
Font: El País 07/01/14
El Parlament Europeu abordarà les conseqüències socials dels rescats

L'estat d'excepció econòmica imposat a Europa en els darrers anys ha fet que governs elegits democràticament fossin substituïts per tecnòcrates; ha impulsat canvis constitucionals a la velocitat de la llum dictats pel Banc Central Europeu ( BCE ); ha aconseguit, en definitiva, que qualsevol consideració política quedés supeditada a la resposta dels totpoderosos mercats. Després de més d'un lustre de crisi, aquests temps semblen estar arribant al final I és just ara quan institucions com el Parlament Europeu -pressionat per unes eleccions imminents de resultat incert- tracten de prendre la iniciativa política i fer balanç de danys .

La Comissió d'Economia de l'Eurocambra ja prepara un informe sobre la ...
07-01-2014
Economia
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660