NOTÍCIES
Article d'opinió d'Ernest Folch publicat a ARA el 15/11/2011

Estem davant d'una hàbil i finíssima estratègia.

No hi ha res en aquests moments que tingui tan glamur com la cabellera blanca, impecable i ben pentinada de Mario Monti. La biografia enllaunada d'aquest home d'aspecte elegant i tranquil ha arribat ben embolicada a la taula dels grans diaris europeus, que es dediquen a propagar-la a tort i a dret, destacant-ne el talent, la modèstia i els profunds coneixements tècnics. Però el que fa bo Monti no és cap d'aquestes dades sinó purament i simplement el contrast amb Berlusconi, que, amb les seves orgies i trames corruptes, era més a prop de la monarquia absoluta de Swazilàndia que d'una república europea.

Monti, ...
16-11-2011
Internacional
 
 
La llista de la Intersindical-CSC és la més votada al col·legi de personal de gestió.

A les eleccions celebrades ahir a la Universitat Oberta de Catalunya, la Intersindical-CSC va augmentar la representació en 3 delegats, passant de 5 a 8. Al col·legi del personal de gestió, la candidatura de la Intersindical-CSC obtingué la majoria dels vots emesos, el 57,81%. Cal destacar l'alta participació en aquest col·legi, un 67,94% i el 51,18% en el col·legi de professorat i personal de recerca.

La negociació del primer conveni col·lectiu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la mobilització i la defensa dels drets dels i les treballadores per part dels nostres membres del comitè d’empresa, són els elements claus que expliquen l'augment de representació.
16-11-2011
Eleccions sindicals
 
 
A les eleccions sindicals celebrades a Sara Lee, ubicada a Mollet del Vallès, la Intersindical-CSC ha obtingut la majoria absoluta de la representació dels i les treballadores. L'increment de vots a favor de la nostra organització, ens ha fet obtenir un delegat més que als anteriors comicis atorgant-nos, així, la majoria absoluta al comitè.

Sara Lee és una empresa multinacional líder al sector alimentari, i a casa nostra acumula una important quota de mercat amb la coneguda marca de cafè que tracta i comercialitza, Marcilla.

És important destacar que la Intersindical-CSC va participar de les negociacions que permeteren la renovació del conveni col·lectiu d'empresa. Tot i que les negociacions van ser emmarcades en un entorn de crisi econòmica, s'aconseguí un augment de ...
15-11-2011
Eleccions sindicals
 
 
Des del Comitè d'Empresa de l'ACCD (Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament) us convidem a veure i a compartir el video “La solidaritat no es retalla” per tal de denunciar el desmantellament de la política pública de cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

Agraïm la participació d'Arcadi Oliveras, Helga Flamtermesky, Mawa Ndiaye i Sara Garrido.

A més, us proposem adherir-vos al manifest que s'ha redactat per a donar a conèixer la situació actual (descarrega manifest). L’adhesió està oberta a persones a títol individual i també a entitats i institucions. Per adherir-vos al manifest ho podeu fer per dues vies:

- Si teniu perfil al Facebook ho podeu fer a través del perfil La Solidaritat No Es Retalla, marcant que hi ...
15-11-2011
Mobilització
 
 
1.- No signis contractes ni qualsevol altre tipus de document en blanc.
2.- No signis quitances sense consultar prèviament al sindicat.
3.- Si signes alguna cosa (després de llegir-la sencera i amb atenció) i no has pogut consultar amb la Intersindical-CSC, escriu-hi: “He rebut i no conforme” amb la data i hora que ho signes.
4.- Conserva totes les nòmines i documents que et lliuri l'empresa o que estiguin relacionats amb la feina (comunicacions de baixa, d'alta, contractes...).
5.- És molt important que tinguis en compte els terminis i que, des del moment que et comuniquin qualsevol cosa, contactis amb el sindicat amb la major brevetat possible.
6.- Quan signis la nòmina, escriu-hi la data del dia que la signes.
7.- Davant qualsevol ...
09-11-2011
Acció Sindical
 
 
Les apotecaries llancen la campanya 'La farmàcia encén el llum d'alarma' per donar a conèixer la seva situació. Un miler d'establiments no han pogut pagar les factures la primera quinzena d'octubre

ACN / Barcelona
Un 9% de les 3.067 farmàcies que hi ha a Catalunya tenen problemes de viabilitat econòmica. Aquesta situació s'ha agreujat arran del retard dels pagaments per part del Govern a causa de les retallades en sanitat, que en la primera quinzena d'octubre ha provocat que 988 farmàcies no hagin pogut pagar les factures o hagin ajornat el pagament. Això suposa una xifra de gairebé 42 milions d'euros en impagaments, segons dades que aquest dimarts ha facilitat el Consell General del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, que ha advertit que ...
09-11-2011
Economia
 
 
Font: ACN -07/11/11

La Unió Europea podria castigar l'Estat espanyol amb una multa equivalent al 0,1% del PIB si no pren mesures per reduir el seu atur, del 22,6%, més del doble de la mitjana comunitària, del 10,2%. Els ministres d'Economia i Finances dels 27 acordaran aquest dimarts considerar l'atur excessiu i persistent un desequilibri econòmic sancionable, com el dèficit i el deute públic, les bombolles immobiliàries o l'endeutament privat. La multa que Brussel·les podria imposar a Espanya pujaria a 1.000 milions d'euros, tot i que no seria immediata sinó a partir del 2014 i només si el nou govern es nega a fer les reformes del mercat laboral exigides per la UE.

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha admès ...
08-11-2011
Laboral
 
 
Enguany el pressupost de l'ACCD s'ha reduït a més de la meitat, dels 49 milions d'euros del 2010 als 22. Sobta si ho comparem amb la reducció general del pressupost de la Generalitat que se situa al voltant del 10%.

Aquest diferencial no pot obeir només a criteris comptables o de reducció de dèficit, es pot argumentar que en època de vaques magres no podem dedicar recursos a cooperació i que cal prioritzar, que els recursos que tenim els hem de gastar aquí. Aquest argument hauria d'explicar també l'acomiadament de 46 treballadors de l'Agència i l'impacte evident en el teixit associatiu català, els “efectes col·laterals”.

L'esforç, que ho és, en cooperació i desenvolupament, en bona lògica s'hauria de mesurar en ...
08-11-2011
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660