NOTÍCIES
El president del Santander advoca per "no forçar" una recapitalització "indiscriminada" sense resoldre la crisi del deute

El president del Santander, Emilio Botín, ha alçat la veu contra l'excessiva regulació que s'està imposant al sector bancari i que, segons la seva opinió, pot posar "en perill la capacitat de la recuperació" econòmica mundial. "És el moment de frenar el tren de les regulacions i valorar i calibrar l'impacte de les mesures que ja estan marxa", ha declarat en l'obertura de la quarta Conferència Internacional de Banca, organitzada per la seva entitat i que ha reunit a Madrid importants actors financers del panorama mundial.

El banquer ha aprofitat la presència del president de l'Autoritat Bancària Europea, Andrea Enria, per carregar contra les propostes que ...
18-10-2011
Economia
 
 
Salut planteja com a alternativa a la rebaixa de la paga de Nadal l'acomiadament de 1.500 interins o la reducció d'un 25% de la jornada laboral a 6.000 interins. Amb aquestes propostes, l'ICS posa damunt la taula opcions alternatives a la reducció de la paga de Nadal que plantejava per a tot el personal, amb la voluntat de fer estalviar 46 milions d'euros del capítol 1 (personal).

A data d’avui, les negociacions entre l’ Institut Català de la Salut (ICS) i els sindicats continuen encallades. El conseller de Salut ha assegurat que l'ICS està negociant “sindicat per sindicat per arribar a un acord ...”.

El conseller ha dit aquest dijous que la complexitat de l'estructura, l'ICS té 45.000 treballadors amb una Mesa de ...
15-10-2011
Laboral
 
 
Basat en el llibre de Noami Klein: "La doctrina del Shock", narra la manera com els anomenats "chicago boys" de Milton Freeman, van utilitzar el descobriment dels electroshock de la psicologia per esborrar els records i tornar al subjecte a un estat infantil, i poder reescriure la seva història, el traslladen al context socieconòmic dels països en vies de desenvolupament, per propinar xocs econòmics (alça d'impostos, eliminació de subsidis i polítiques socials, augment de preus, etc.) i així, permetre millor saquejar els recursos naturals i enriquir les transnacionals.

Us oferim la versió original subtitolada en espanyol.

...
14-10-2011
Internacional
 
 
La patronal espanyola posa damunt la taula un paquet de mesures amb la vista posada a les eleccions espanyoles del 20N

Les propostes de la patronal inclouen l'abaratiment de l'acomiadament -20 dies per any amb un topall de 12 mensualitats-, una “llei de vaga”, rebaixa de les cotitzacions i de l'impost sobre Societats. També proposen “facilitar” el conveni d'empresa i els despenjaments, vinculació de salaris a productivitat i negociar un nou pacte de moderació salarial per al període 2012-2015.

El pilars del “pla d'estabilització” de la Patronal espanyola.

Reducció del dèficit: reducció del sector públic, simplificació de l'estructura administrativa de l'estat i restauració del caràcter empresarial de les Mútues.

Crèdit i liquiditat: concloure el procés de reestructuració financera i fixar ...
14-10-2011
Laboral
 
 
A partir del 30 de juny de 2011, la Generalitat assumeix noves competències en matèria d'estrangeria. Des de l'entrada en vigor del nou Reglament de la Llei de drets i deures dels estrangers, el Departament de Benestar Social i Família pot acreditar:

- el grau d'integració d'una persona immigrada per accedir a l'arrelament social,
- l'adequació de l'habitatge per sol·licitar el reagrupament familiar,
- l' esforç d'integració per renovar la residència temporal i
- l'adequació de l'habitatge per renovació de les autoritzacions de residència en virtut del reagrupament familiar en aquells casos en que el reagrupant ha canviat de domicili habitual respecte del que va acreditar per a obtenir el reagrupament de la seva família.

Per elaborar aquests informes, el Govern ...
14-10-2011
Igualtat
 
 
El 15 d’octubre gent d’arreu del món prendran els carrers i places. Des de Amèrica fins a Àsia, d’Àfrica a Europa, la gent s’està aixecant per reclamar els seus drets i exigir una veritable democràcia. Ara és el moment que tots i totes ens unim en una protesta global no violenta.

Els poders establerts actuen en benefici d’uns pocs, ignorant la voluntat de la immensa majoria, sense que els importin els costos humans o ecològics que haurem de pagar. Aquesta situació intolerable s’ha d’acabar.

Units en una sola veu, farem saber als polítics i a les elits financeres a les que serveixen, que ara depèn de nosaltres, els pobles, decidir el nostre futur.

No som mercaderia en mans dels polítics i ...
11-10-2011
Mobilització
 
 
La fiscalia creu que María Dolores Amorós pot haver comès algun delicte penal per la falsificació dels comptes de l'entitat

La fiscalia anticorrupció espanyola ha decidit investigar la gestió de l'ex-directora general de la Caixa Mediterrani (CAM), María Dolores Amorós, per si ha comès algun delicte penal. La investigació es va obrir la setmana passada després de saber-se alguns detalls sobre les remuneracions que rebia la màxima dirigent de l'entitat, que fou intervinguda pel Banc d'Espanya el juliol. De fet, els interventors del Banc d'Espanya van acomiadar Amorós perquè 'va actuar en benefici propi en calcular la seva pensió vitalícia', així com 'falsificar els comptes per ocultar la debilitat financera de l'entitat i per fer una gestió deficient'.

Amorós va assumir la direcció ...
11-10-2011
Laboral
 
 
La secció sindical de la Universitat de Barcelona es va sumar divendres a l'acte que s'havia organitzat per lliurar una carabassa al president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas. Finalment no va acudir i el va substituïr el Sr. Mas-Collell.

El clam és en contra de les retallades a la universitat que posa milers de llocs de treball en perill. A més a més apujar el preu de les taxes dels estudiants i tenir uns horaris que no permeten treballar, farà que la universitat només sigui per als rics. I finalment, el tema de la excel.lència deixa el tema de l’utilització de la llengua catalana com a llengua vehicular a la universitat com una cosa merament anecdòtica.

És per això que ...
10-10-2011
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660