NOTÍCIES
El mes de setembre de 2011 deixa una xifra de 600.930 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya, el que significa un increment interanual del 7,8% (43.662 aturats i aturades registrats més que fa un any).

Aquest mes de setembre l’atur català se situa per sobre de la mitjana de l’Estat espanyol en 2,6 punts percentuals. Respecte el mes anterior s’ha donat també un augment de l’atur del 2,8% (16.282 persones). Aquest augment del nombre de persones aturades a Catalunya ve donat per la finalització de molts contractes temporals lligats a la temporada d’estiu, les retallades en l’àmbit de l’administració publica...

El nombre d'aturats al Principat, el País Valencià i les Illes Balears puja a 1.202.722 ...
05-10-2011
Laboral
 
 
Divendres dia 7 d’octubre s'inaugura el curs universitari català amb la presència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas. En agraïment a les retallades ja realitzades el 2011 i a les que volen aplicar el 2012, la PUDUP convoca a una manifestació a les 9:00 hores a la sortida del metro de Palau Reial ( L-III).

Convocatòria: Divendres dia 7 d’octubre, 9:00 hores a la sortida del metro de Palau Reial ( L-III)

D'altra banda, el proper dia 8 d’octubre se celebrarà a la Pl. Universitat, a partir de les 11 del matí, l'assemblea general de treballadors, professorat i estudiants de les universitats públiques. Les noticies que estem rebent de les retallades pel 2012 deixen petites les realitats que ...
05-10-2011
Mobilització
 
 
En el marc del 3 d'octubre, Dia Internacional d’Acció, la Intersindical-CSC com a organització membre de la Federació Sindical Mundial, entre les seves accions per a aquesta jornada, ha realitzat una concentració de delegats i delegades davant de la Conselleria d’Empresa i Ocupació a Barcelona. L'acció s'ha aprofitat per fer arribar un escrit dirigit al Conseller del ram i per extensió al Govern de la Generalitat de Catalunya.

Aquest escrit reclama com a eixos vertebradors de l’actuació de la Generalitat de Catalunya:
- Manteniment dels pilars bàsics de l’estat del benestar.
- Que aquests serveis tinguin carácter públic.
- Foment de l’activitat económica productiva
- Mesures de creació d’ocupació de qualitat
-Implantació de la jornada laboral de 7 hores diàries i ...
04-10-2011
Mobilització
 
 
La Federació Sindical Mundial (FSM) va ser fundada a París un 3 d'octubre de l’any 1945. És l'organització sindical internacional més antiga i organització fundadora de l'Organització Internacional del Treball (OIT). Segueix la línia del moviment sindical classista i lluita contra el capital i l'imperialisme per una societat sense explotació de l'home per l'home. En l'actualitat compta amb 80 milions de membres en 120 països. Des de gener de 2006 fins a l'actualitat la seva seu central es troba a Atenes, Grècia. A cada continent té una oficina regional, la trobada de la Oficina Europea de l’any 2007 fou organitzada per la Intersindical-CSC com a organització membre i tingué lloc a Barcelona. En tots els sectors importants té Unions Internacionals Sindicals (UIS).

Els ...
04-10-2011
Intersindical-CSC
 
 
Aquesta acció, emmarcada en la Jornada Mundial d'Acció promoguda per la Federació Sindical Mundial, de la qual la Intersindical-CSC és l'unic sindicat d'estricta obediència catalana i membre de ple dret, ha tingut com a objectiu protestar per la situació de les persones aturades a casa nostra i pel risc d'exclusió social que les afecta.

Prop de 170.000 persones deixaran de percebre el subsidi d'atur a Catalunya entre els mesos d'octubre de 2011 i març de 2012. Aquestes persones s'enfrontaran a una situació d'exclusió social i pagaran en les seves carns la incompetència de governs i organismes internacionals i les accions delictives d'especuladors financers.

A més de l'acció a l'OTG, s'ha lliurat un document al Conseller d'Empresa i Ocupació mentre es realitzava un a ...
03-10-2011
Intersindical-CSC
 
 
Aquesta darrera setmana, l’organització internacional de drets humans Internacional Action for Peace (IAP) feu una gira a Alemanya per tal d’exposar la situació de violació dels drets humans a Colòmbia i donar a conèixer la tasca d’acompanyament internacional a comunitats rurals amenaçades pels actors armats.

La gira consistí en un seguit de conferències a les ciutats de Berlin, Hamburg, Bochum (prop de Dusseldorf) i Braunschweig (prop de Hannover) amb el suport de diverses entitats cíviques locals, entre les que destaca la Fundació Rosa Luxemburg.

L’assistència a les 4 conferències fou notable, amb prop de 130 persones, tot destacant l’interès de diverses persones assistents per a poder participar com a voluntaris a les zones en conflicte.

La gira fou a càrrec de la ...
03-10-2011
Internacional
 
 
Davant la signatura el dia 28 de setembre d'un acord entre els ministres espanyol i francés, Sr. José Blanco i Sr. Thierry Mariani, referent a les xarxes europees de transport (acord en el que no es fa cap esment a l'eix mediterrani i sí es posa l'èmfasi en la línia Canfranc-Pau), la Intersindical-CSC vol manifestar la seva preocupació i el seu més absolut desacord.

L'eix ferroviari mediterrani és l'opció estratègia bàsica pel desenvolupament econòmic i productiu des d'Algeciras a Perpinyà. A més és la variant més barata en la seva construcció i més rendible en la seva explotació.

El dia 19 d'octubre la Comissió Europea ha de prendre una decisió sobre les proritats en infraestructures ferroviàries. Per tant és més necessari que mai ...
03-10-2011
Països Catalans
 
 
Tancat el cicle de negociacions, s'ha renovat el conveni d'empresa de Sara Lee-Cafès Marcilla, ubicada a Mollet del Vallès, i on la Intersindical-CSC detenta la majoria de la representació dels i les treballadores.

Tot i que les negociacions han estat emmarcades en un entorn de crisi econòmica, s'ha aconseguit un augment de l'1,5% a les taules salarials i una clàusula de revisió salarial d'acord amb l'IPC de 2011.

Des de la Intersindical-CSC refermem la importància de la negociació col·lectiva així com la importància d'aconseguir que les empreses transnacionals negociïn convenis col·lectius sota els paràmetres de la realitat econòmica i social del nostre país.

L'economia productiva és un actiu que no podem deixar perdre, es hi juguem el futur! ...
30-09-2011
Negociació col·lectiva
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660