NOTÍCIES
Més de mig miler de treballadors de l'ICS hem ocupat l'edifici del Centre Corporatiu de L’ICS de Barcelona, i hem obligat a suspendre la reunió de la Mesa Sectorial sobre les retallades que s'estava duent a terme.

L’ICS proposava retallar el complement específic que cobrem els treballadors, se'ns reduirà en els propers tres mesos, depenent de la categoria laboral. Com que s'acumularia en el pagament del desembre, la paga extra de Nadal es veuria reduïda al voltant de la meitat. Aquestes quantitats no són proporcionals al complement específic de cada categoria professional sinó que han calculat el 50% del complement de destinació però aplicant-la a l’específic. Les quantitats van des de 423’80 € els zeladors, 491’16 € els Auxiliars Administratius, TCAI 550, DUI 710 ...
29-09-2011
Mobilització
 
 
Constantment se'ns parla dels "mercats" com si aquests fossin una cosa abstracte sense ningú concret darrere. És la manera d'evitar referir-se a les persones de carn i ossos que en realitat mouen els fils del poder i de l'economia mundial.

Un treball recent -dels autors Stefano Battiston, James B. Glattfelder i Stefania Vitali- ha mostrat qui són realment "els mercats", li han posat noms i cognoms als que controlen l'economia mundial.

Han estudiat 43.000 empreses multinacionals i han demostrat que 737 "entitats" (bancs, companyies d'assegurances o grans grups industrials) controlen el 80% del valor conjunt del mercat financer i que, mitjançant una complexa xarxa de participacions, 147 "entitats" posseeixen el 40% del valor econòmic i financer de totes les multinacionals del ...
28-09-2011
Economia
 
 
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra ha dit a Ràdio Nacional d'Espanya que emprendrà retallades "on faci falta" per corregir el deute públic del País Valencià. Fabra s'ha compromès “a no ficar la tisora ​​en educació, sanitat i polítiques socials”, promesa de dubtosa credibilitat si tenim en compte les polítiques que s'estan aplicant en l'àmbit públic.

"El compromís és fer tot el que faci falta. Hem reduït 1.800 milions, anem a reduir 400 més i farem les retallades que calguin perquè la situació de la Comunitat Valenciana, en un parell d'anys, arribi a l'equilibri pressupostari. Les retallades se centraran en tot allò que sigui superflu ", afirma Fabra.

Aquests retalls, segons ha avançat, afectaran a les empreses públiques "en ...
28-09-2011
Economia
 
 
Durant el proper 3 d'octubre se celebraran mobilitzacions a nivell mundial convocades per la Federació Sindical Mundial. La Intersindical-CSC, en tant que únic sindicat membre d'estricta obediència catalana, celebrarà diversos actes entre els quals destaquem:

Xerrada: “Canvis en la normativa laboral,: desmuntant l'estat del benestar”. La xerrada informativa se celebrarà a les 11.00 hores a la Seu Nacional de la Intersindical-CSC (Villarroel, 45, entresòl 1r. Barcelona 08011). Per motius d'aforament confirmeu assistència a: fs(@)intersindical-csc.cat

Concentració: A les 13.00h, delegats i delegades de la Intersindical-CSC es concentraran davant el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Durant tot el dia es duran a terme assemblees informatives i mobilitzacions a empreses on la Intersindical-CSC hi té representació.

Des de la FSM ...
26-09-2011
Mobilització
 
 
El passat 22 de setembre es varen celebrar eleccions sindicals a l'empresa Array Plàstics, ubicada a Folgueroles (Osona) i que centra la seva activitat en la injecció de plàstic. La Intersindical-CSC doblà la seva representació obtenint-ne la majoria absoluta de la representació dels i les treballadores.

Des de la Intersindical-CSC volem agrair el suport dipositat en nosaltres i refermem el nostre compromís en la defensa i promoció dels drets del conjunt de la plantilla.
...
26-09-2011
Eleccions sindicals
 
 
Agustí Sala (Publicat a El Periódico de 19 de setembre de 2011)

Un total de 2,2 milions de declaracions de la renda encara estan pendents de devolució per un import de 2.908 milions. La mitjana per declaració puja a 1.264 euros. Al llarg de les últimes setmanes s’ha estès la idea que Hisenda ha demorat pagaments com a conseqüència de la crisi i amb l’objectiu de quadrar millor els comptes de l’Estat. Molts contribuents que en aquest moment de l’any altres vegades ja havien cobrat, encara no ho han fet en l’exercici actual.

Malgrat això, l’Agència Tributària assegura que el 84% de declaracions en què s’han tornat diners fins a començament d’agost és el mateix de cada exercici, si bé admet que, ...
19-09-2011
Economia
 
 
La nova sentència de l’Audiència Nacional espanyola contra Arnaldo Otegi i Rafael Diez Usabiaga, anterior secretari general del sindicat basc LAB , amb qui la Intersindical-CSC treballa conjuntament a la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat
i a la Federació Sindical Mundial , no fa més que corroborar el caràcter antidemocràtic de l’Estat espanyol, en especial pel que fa al dret de decidir de les nacions sotmeses.

La sentència posa en evidència la poca voluntat política de l’Estat espanyol per resoldre el conflicte basc i s’enllaça amb una forta contraofensiva contra els pobles basc i català. No cal recordar els darrers posicionaments de la judicatura espanyola contra el sistema d’immersió lingüística del Principat o la nul.la voluntat d’arribar a ...
16-09-2011
Internacional
 
 
El govern grec diu que únicament té diners per a pagar sous i pensions fins a l'octubre · L'Íbex 35 va caure ahir un 3% i la prima de risc espanyola es va situar al punt més alt des que el BCE va tornar a comprar bons

Els rumors d'una possible fallida de Grècia, l'exposició dels bancs francesos al deute grec i l'accident al magatzem nuclear de Marcola van arrossegar ahir les borses europees als nombres vermells. La borsa de París, la més castigada, va tancar amb pèrdues superiors al 4% i l'Íbex 35, del 3,41%. A Londres, l'FTSE-1000 va caure fins al 2,35%.

L'accident a la planta nuclear de Marcola (Provença, Occitània) va trasbalsar la borsa francesa, ja embarrancada en una jornada ...
13-09-2011
Economia
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660