NOTÍCIES
Milers de ciutadans/es es concentren davant dels ajuntaments del territori per demostrar el seu rebuig a l'atac contra la immersió lingüística. Per altra banda, moltes escoles van penjar ahir -inici del curs- cartells a favor de la immersió.

Les persones assistents a les concentracions, convocades per la plataforma Somescola.cat –des la qual la Intersindical-CSC n'és membre des de l'inici- manifestaren el seu rebuig a la decisió del TSJC i donaren suport a l'actual model educatiu com a via per a garantir la cohesió social. Més de trenta-mil internautes ha signat el manifest de suport al model educatiu proposat per la plataforma.

Per al proper 26 de setembre -Dia Internacional de les Llengües- la plataforma ha avançat tot un seguit d'activitats previstes com ara ...
13-09-2011
Llengua i Treball
 
 
La Intersindical-CSC vol expressar el condol per la mort de l'historiador Josep Termes a la seva família i als seus amics i companys/es. Especialista en història del moviment obrer, la seva obra d'investigació més destacada és "Anarquismo y sindicalismo en España: la Primera Internacional, 1864-1881" (1972; una primera versió el 1965).

Una obra que per a nosaltres té especial interés i significació és "Històries de la Catalunya treballadora" publicat l'any 2000.

Posteriorment, el seu interès s'ha decantat cap a l'estudi dels corrents populars en relació amb les actituds nacionalistes. Llicenciat en lletres i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (1971). Lector a Sheffield.

Fou professor ajudant a la facultat de lletres des del 1964 fins a l'expulsió col·lectiva del ...
09-09-2011
Països Catalans
 
 
Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya i com a sindicat nacional i de classe que som, la Intersindical-CSC presenta les següents propostes com a respostes de xoc tan per sortir de la crisi econòmica com per superar la llarga crisi en les relacions Catalunya-Espanya que deixen entreveure que el cicle de la transició ha passat a la història i que ara ens cal bastir un projecte nacional propi que ha de ser impulsat de manera participativa per la majoria social del nostre país.

1.Augment del poder adquisitiu que vol dir un augment salarial per recuperar els 7 punts de disminució que ha tingut la participació de les rendes de treball en la riquesa en els últims anys. Estimular la demanda interna ...
09-09-2011
Països Catalans
 
 
Des de la Intersindical-CSC rebutgem totalment la darrera interlocutòria del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya sobre el castellà.
Com a professionals de l’ensenyament constatem que l’actual sistema d’immersió lingüística és el millor sistema per a que els nostres alumnes assoleixin en acabar l’ensenyament obligatori una bona competència lingüístca en català i també en castellà.

Per això :
1.- Proposem la desobediència civil a aquesta sentència.
2.- Donem ple suport al manifest i actes proposats per Somescola.cat.
Dilluns dia 12 de setembre ens concentrarem davant dels ajuntaments a les 19h.
3..-Instem al president de la Generalitat i al Departament d’Ensenyament a fer tot el que calgui per taL de no haver d’aplicar la sentència a cap centre educatiu de Catalunya. ...
08-09-2011
Llengua i Treball
 
 
El 26 d'agost, via decret llei, el govern espanyol va modificar l'Estatut dels treballadors en dos aspectes importants:

- permetent l'encadenament de contractes temporals, d'obra o servei (Art. 15.1).
- modificant els contractes de formació que passen a nomenar-se de formació i aprenentatge.

L'article 15.1 ja va ser modificat durant l'any passat reforçant-ne les limitacions ( el juny i el setembre). L'actual modificació es fa en sentit contrari, eliminant les limitacions a l'encadenament de contractes per obra o servei. Fins ara no es permetia una contractació de més de 18 mesos dins d'un període de 30. A partir d'ara no hi ha cap obstacle per anar encadenant contractes d'obra o servei, més enllà de la sempre dubtosa causalitat.

L'altra modificació, el nou ...
05-09-2011
Laboral
 
 
La interlocutòria del TSJC comminant a l'acompliment de la sentència del TS, que suposa el final de la immersió lingüística i l'ús de l'espanyol com a llengua vehicular ataca de forma greu no tan sols la supervivència del català com a llengua d'ús, sinó també la cohesió social.

Després de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut del darrer any, i de la nova tendència a legislar usant el rodet de les majories espanyoles, aquest acte és una veritable mina sota la línia de flotació de les institucions i els consensos sorgits durant la transició.

Quan un cicle s'esgota va sent hora de passar pàgina, si tal com som no tenim cabuda en el seu projecte bastim el nostre, sense complexos.
03-09-2011
Països Catalans
 
 
Des de la Intersindical-CSC considerem que la reforma constitucional espanyola -per incorporar-hi l'obligació de limitar el dèficit públic- suposa constitucionalitzar les polítiques neoliberals que estan donant lloc a un empobriment de la població.

Aquesta reforma s'aprova al Congreso el mateix dia que s'ha donat a conèixer un nou augment de l'atur. Aquest fet és una mostra més que la creació d'ocupació i la qualitat d'aquest s'han abandonat com a prioritats polítiques i estan sent substituïdes pels dogmes neoliberals més agressius.

La reforma constitucional suposa:

- Limitar l'actuació del sector públic. Això es concretarà en més retallades socials (educació, sanitat, serveis socials, ocupació pública, etc.) I més privatitzacions, especialment tenint en compte la renúncia a aplicar una reforma fiscal progressista. En plantejar aquestes ...
02-09-2011
Economia
 
 
El passat 31 d'agost han tingut lloc les eleccions sindicals a Celesa, empresa dedicada a la fabricació de pasta de paper i una de les més importants de les Terres de l'Ebre. La Intersindical-CSC consolida la seva representació tot i que, per reduccions de plantilla, el comitè d'empresa ha passat de nou a cinc membres. Aquest resultat és altament positiu en tant que ens permet continuar fent la nostra tasca.

Aquest resultat electoral consolida la presència del sindicat català a aquesta part del país, després dels recents representants/es obtinguts en el sector d'aigües.

Des de la Intersindical-CSC volem agrair el suport i la confiança que treballadors i treballadores han dipositat en nosaltres. ...
01-09-2011
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660