NOTÍCIES
L'Asociación de Trabajadores Campesinos del Tolima- ASTRACATOL, amb qui la Intersindical-CSC realitza projectes solidaris de cooperació i formació en drets humans, fa saber que continuen els assenyalaments i la persecució sistemàtica contra el President del sindicat pagès, Jailer GONZÁLEZ, i que han augmentat després de la participació a la Trobada Nacional de Pau, "El diàleg és la Ruta" feta aquest mes d’agost al nord de Colòmbia.


La Intersindical-CSC rebutja públicament l'estigmatització que es realitza contra les iniciatives de pau i justícia que les organitzacions populars impulsen a Colòmbia tot fent una crida a estendre la solidaritat a totes aquelles persones compromeses en la recerca d'una sortida política al conflicte social i armat que travessa el país andí.

...
31-08-2011
Internacional
 
 
(Notícia publicada al diari Ara de 31/08/11)

L'operatiu, demanat pel departament de Salut, s'ha fet als municipis de Badia, Castellar, Santa Perpètua i Sabadell. No hi ha hagut detinguts ni incidents greus, segons la policia catalana

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta nit diversos centres d'atenció primària (CAP) de la zona del Vallès Occidental, concretament els dels municipis de Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda i el de Ca n'Oriac, a Sabadell, on els veïns estaven acampats per protestar contra les retallades en la sanitat pública. L'operació policial l'ha encarregada el departament de Salut, segons han confirmat fonts dels Mossos, que també han explicat que el dispositiu no ha registrat incidents ni s'ha hagut de detenir cap persona.
31-08-2011
Mobilització
 
 
En el DOGC de 4/8/2011 es publica l'edicte de la Secció Quarta de la Sala Contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el qual es té per interposat el recurs contenciós administratiu de la Intersindical-CSC contra la Generalitat de Catalunya sobre l'Acord de 29 de maig de 2010 pel qual s'aproven les mesures urgents de contenció de la despesa fiscal per a la reducció del dèficit públic, es a dir, la ja coneguda retallada de salaris dels treballadors i les treballadores públics.

Potser tot això acabi en no res, com sempre, però des de la Intersindical-CSC no podem permetre la vulneració de drets fonamentals com ara el de la negociació col·lectiva i per això vam fer una vaga i diverses concentracions ...
22-08-2011
Mobilització
 
 
Reproduim l'artícle de 3cat24.cat on es mostren en un mapa interactiu els més de 60 centres de Catalunya on s'han tancat les urgències nocturnes a causa de la gran retallada del pressupost de salut del govern.


Una de les decisions més polèmiques del govern actual de la Generalitat ha estat la retallada del pressupost destinat a Salut. Això implica la reducció horària d'alguns ambulatoris, principalment dels serveis d'urgències nocturns, i el tancament d'altres coincidint amb el període estiuenc, tot i que en alguns casos amb l'amenaça d'un adéu definitiu. També s'han tancat sales d'operacions i s'han aprovat EROs, a banda de la rebaixa d'un 5% del salari dels professionals. La Conselleria de Salut ha defensat els canvis per la necessitat d'estalviar, uns ...
16-08-2011
Laboral
 
 
Susan George (Akron, Ohio, 1934) és investigadora del Transnational Institute (TNI), una xarxa mundial d'investigadors i activistes amb seu a Amsterdam. És presidenta de la junta del TNI i també exerceix com a presidenta honorària d'Attac-França, on resideix des de fa temps, fins al punt d'haver adoptat la ciutadania francesa. És una de les més prestigioses expertes sobre el deute, especialment el que va assolar als països en desenvolupament en el segle passat.

Entrevista realitzada per Nick Buxton.

L'entrevista va ser realitzada al juliol, abans que els especuladors s'acarnissessin amb l'Estat espanyol i Itàlia, de manera que les preguntes es centren en el cas grec. No obstant això, les paraules de George tenen plena vigència i expliquen el context en què es dóna ...
09-08-2011
Economia
 
 
Els professionals dels serveis socials de Barcelona redacten un manifest que enviaran al govern i l'Ajuntament. Afirmen que cal millorar la gestió del subsidi però sense generar desprotecció

(Publicat al diari "El Punt Avui" el 07/08/11 )

Els professionals del treball social, els que a diari veuen la veritable i crua cara de la crisi econòmica, han pres la paraula. Un grup de treballadors socials de Barcelona, principalment de Ciutat Vella, han redactat un manifest crític amb els canvis introduïts a la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI) i han iniciat una recollida de signatures a través d'internet abans d'entregar-lo a les primeres autoritats polítiques del país i la ciutat.

El document de poc més de tres pàgines, al qual ha tingut accés El ...
07-08-2011
Economia
 
 
L'agència de l'ONU calcula que l'amenaça de la desnutrició i de morir de gana afecta uns 12 milions de persones a Somàlia, Djibouti, Etiòpia i Kenya

Publicat al diari Ara el 05/08/2011)

Cal una intervenció d'emergència de de "gran envergadura" a la Banya d'Àfrica contra la fam, especialment al sud de Somàlia, segons ha alertat aquest divendres l'agència de l'ONU per a l'agricultura i alimentació (FAO) en un comunicat difós a Roma.

"La fam ha atacat tres noves regions del sud de Somàlia (...) i la resta del sud del país s'enfronta a una situació d'emergència humanitària que ha causat desenes de milers de morts", diu la FAO.

A més, segons les seves previsions, "la fam s'estendrà a totes les regions ...
07-08-2011
Internacional
 
 
Els passats dies 20 i 21 de juliol, se celebraren eleccions a les empreses del grup Aqualia de l'Ametlla de Mar (distribució d'aigua de boca) i a les depuradores del Baix Ebre. En ambdós processos electorals la Intersindical-CSC ha obtingut el total de la representació i el suport unànim de la plantilla.

És important destacar la l'abast territorial d'aquestes eleccions ja que interessen els municipis de l'Ametlla de Mar, L'Aldea, L'Ampolla, Camarles, El Perelló i Tortosa. Així mateix el fet d'haver obtingut el 90% dels vots en el cas de l'Ametlla de Mar i el 100% dels vots al les depuradores del Baix Ebre situa la nostra organització com a sindicat referencial dels i les treballadores del sector a aquella demarcació geogràfica.

La ...
27-07-2011
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660