NOTÍCIES
A les eleccions celebrades ahir, 19 de juliol, la Intersindical-CSC ha rebut, de manera abrumadora, la confiança dels i les treballadores de l'Ajuntament de Canyelles, aconseguint la totalitat de la representació sindical. Dels 5 delegats/des sindicals a escollir n'ha obtingut els 4 del col·legi de tècnics i 1 representant del col·legi d'especialistes, recollint de manera unànime el suport dels treballadors i treballadores.

Aquests 5 delegats/des confirmen la tendència a l'alça a l'àmbit municipal que ja es manifestà en l'ascens d'1 a 3 representants a les eleccions celebrades fa unes setmanes a l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

Des de la Federació D'Administracions Públiques de la Intersindical-CSC volem agrair el suport obtingut i refermem el nostre compromís de defensar els drets del conjunt dels ...
20-07-2011
Eleccions sindicals
 
 
Editorial de “La Vanguardia” de 19 de juliol de 2011

L'Organització Internacional del Treball (OIT) acaba de confirmar, una vegada més, que Espanya és un dels països amb major desigualtat salarial entre els que formen part de l'Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE). Així, el 10% dels assalariats espanyols que més guanyen multipliquen per 4,1 el salari mitjà del 10% dels treballadors amb menys ingressos.
 
Aquesta desigualtat no és perquè els salaris alts siguin més elevats a Espanya que a la mitjana dels països industrialitzats. La raó és que Espanya té un dels nivells salarials més baixos de la Unió Europea, juntament amb Grècia i Portugal, el que incrementa la bretxa salarial. Això era així abans de la crisi econòmica i ho ...
19-07-2011
Laboral
 
 
MAS-COLELL OBRE LA PORTA A UNA NOVA REBAIXA DELS SOUS DELS FUNCIONARIS

El conseller d'Economia proposa com a alternativa que els empleats públics treballin “més” cobrant el mateix o “menys però amb més vacances” Planteja una reordenació del funcionariat tenint en compte que caldrà fer més “ajustos” l'any que ve.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha obert la porta a una possible nova retallada dels salaris dels funcionaris o, si no, a que els treballadors de l'administració pública treballin més temps -deu o quinze minuts- cobrant el mateix o “una mica menys però amb més vacances”. Aquestes afirmacions les ha fet durant una conferència a ESADE en què ha fet una anàlisi de la situació econòmica catalana i en què ha plantejat una ...
14-07-2011
Laboral
 
 
Donada la situació actual de la crisi econòmica, el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari de Mútua de Terrassa està plantejant un expedient de regulació d’ocupació (ERO) del 97,3% del personal sanitari, 71 persones (que inclou metges, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, auxiliars, administratius i logopedes).

Això implicaria el desmantellament del servei i la desatenció d’una població aproximada de 400.000 persones que inclou els municipis de Terrassa, Sant Quirze, Sant Cugat, Valldoreix, Les Planes, La Floresta, Rubí, Mirasol i Viladecavalls, però amb l’agreujant que, per determinades patologies, la majoria d’elles neurològiques i molt greus, aquest número supera el milió d’habitants.

Els treballadors i treballadores estan recollint el màxim de signatures per intentar que les presentar-les al Parlament. Podeu signar en línia als enllaços següents:
11-07-2011
Federacions
 
 
Article de Costas Douzinas i Petros Papaconstantinu, publicat a “The Guardian”

Les condicions d'usura del rescat grec revelen la mentalitat colonial de la UE, però l'exemple d'Atenes demostra que els seus ciutadans poden resistir.

Després de mesos en què s'han succeït els atacs contra aquests grecs suposadament irresponsables, els mitjans de comunicació occidentals, intel·lectuals com Amartya Sen i Jürgen Habermas, i les pròpies Nacions Unides han despertat finalment al fet que la catastròfica austeritat imposada a Grècia és insostenible. Ja era hora. Es tracta d'un tipus de càstig col·lectiu sense precedents i moralment odiós imposat a la majoria dels grecs, que no van veure un cèntim del malbaratament dels seus governants i que viuen a prop del llindar de pobresa.
09-07-2011
Internacional
 
 
El sistema públic de serveis socials preveu diverses modalitats de prestacions i ajuts econòmics per a persones amb risc d’exclusió i situació de vulnerabilitat social.

Es contemplem els ajuts següents:

-Renda mínima d'inserció (RMI)
-Prestació per al manteniment de les necessitats bàsiques
-Ajuts d'urgència social
-Prestació per les despeses de la llar per a determinats col·lectius
-Ajuts assistencials de protecció als cònjuges supervivents
-Altres ajuts i prestacions per a gent gran
-Altres ajuts i prestacions per a persones amb discapacitat
-Altres ajuts i prestacions per a persones amb dependència

Podeu accedir a informació més detallada picant ací ...
08-07-2011
Llengua i Treball
 
 
"Si cada any no tinguéssim la sangonera de 22.500 milions d'euros que l'Estat se'ns queda, Catalunya seria un país que no hauria de retallar ni hospitals, ni educació, ni serveis socials."


No crec que hi hagi cap dubte sobre això: la independència personal és un bé que s'ha de fomentar i protegir. Per això volem que la cultura i la formació arribin a tothom, que les feines estiguin ben pagades, que les dones puguin treballar, que els jubilats o els discapacitats tinguin garantida una subsistència com cal. I volem totes aquestes coses senzillament perquè la cultura, la feina, el sou adequat donen independència, donen llibertat i fan que el jove pugui decidir el seu futur, que la dona no depengui del marit, ...
08-07-2011
Llengua i Treball
 
 
El proper divendres, 8 de juliol, se celebrarà una conferència adreçada a delegats/des sindicals i afiliació per a contextualitzar i desgranar el que comporta la reforma de la negociació col·lectiva. Aquesta va ser aprovada via "Real Decreto-Ley" i publicada al BOE d'11 de juny de 2011(podeu descarregar l'anàlisi de la reforma el·laborat per la Secretaria d'Acció SIndical de la Intersindical-CSC picant ací).

Aquest nou atac als interessos nacionals i socials de la classe treballadora dels Països Catalans barra, encara més, la possibilitat d'articular un Marc català de relacions Laborals i Protecció Social.

Per a analitzar i explicar les conseqüències d'aquesta modificació del marc jurídic, se celebrarà una conferència a càrrec de Carles Sastre, Secretari nacional d'acció sindical de la Intersindical-CSC, el proper divendres ...
03-07-2011
Negociació col·lectiva
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660