NOTÍCIES
Des del món laboral veiem com se'ns conculquen drets i s'apliquen legislacions que agredeixen el nostre poble i la nostra classe: negociació col·lectiva, reforma de les pensions, reformes laborals...).

La poca capacitat de decisió en matèria social i econòmica de les institucions del país, perpetua una situació d'espoli que perjudica principalment la classe treballadora dels Països Catalans.

Davant el fet indiscutible que des de Madrid i París no demostren cap mena de disposició a canviar aquestes dinàmiques, des de la Intersindical-CSC fem una crida a la nostra afiliació, als i les nostres delegades sindicals i al conjunt de la classe treballadora d'aquest país a participar en la manifestació que se celebrarà el proper 9 de juliol.

Visca la classe treballadora!
Visca la ...
02-07-2011
Països Catalans
 
 
Per entrar a valorar els nous rumbs que pren la resposta del capital davant l'acció sindical, és necessari veure l'evolució que va prenent el model europeu de concertació social.

Un model nascut després de la segona guerra mundial, en època de fort desenvolupament econòmic (la redistribució no es juga en un escenari de "joc suma zero", és més fàcil repartir un pastís que creix sense parar que un limitat o que decreix) i amb un clar antagonista en els països de l'Est. El model de concertació social europeu va aparellat al desenvolupament de l'anomenat estat del benestar, a l'intercanvi desigual i també a la lògica de la guerra freda. 

Un altre element lligat a això però en un altre àmbit, en una visió més ideològica, ...
02-07-2011
Acció Sindical
 
 
Document d'anàlisi de la reforma de la negociació col·lectiva redactat per la Secretaria d'Acció Sindical de la Intersindical-CSC (Piqueu ací per descarregar el document).

L'onze de juny, el BOE publicava la nova reforma de la negociació col·lectiva via “Real Decreto-ley” el contingut del qual pot ser modificat en posterior tràmit parlamentari. Un cop més es legisla de manera que genera inseguretat jurídica, i això en un context ja prou complicat. Sembla clar que en el darrer tram d'una negociació absolutament opaca, la patronal més vinculada al PP trenca la negociació per tal de posar pressió a un govern agònic, amb el sobreentés que un nou govern tornarà a modificar allò ara legislat. L'actual decret pot ser modificat en tràmit parlamentari i tot plegat pot ...
29-06-2011
Negociació col·lectiva
 
 
Davant l'aprovació de la reforma del sistema públic de pensions de l'estat espanyol, des de la Intersindical-CSC volem expressar el nostre posicionament al respecte.

El Congreso de los Diputados ha ratificat la més gran retallada de les pensions des de la II Reinstauració borbònica. Aquest gravíssim atac als interessos de les classes populars compta amb el suport dels sindicats UGT i CCOO.

La reforma ratificada a Madrid reduirà les prestacions de jubilació a la majoria de la població i en dificultarà l'accés a aquells col·lectius més precaritzats com ara les dones, persones joves, persones migrants o persones amb discapacitat. Per altra banda, aquest canvi de model del sistema públic de pensions endarrereix l'edat de jubilació de 65 a 67 anys i contempla la ...
29-06-2011
Laboral
 
 
En els darrers dies la Intersindical-CSC ha obtingut 16 representants sindicals en diversos processos electorals, assolint representació a empreses que superen els 2.000 treballadors com ara Frape Berh o els 750 de Cofidis. També s'ha aconseguit representació a sanitat, ensenyament, comercialització d'aigua i a l'Administració pública.

S'ha aconseguit representació als centres i comarques següents:

Vimusa SA. Habitatge municipal de Sabadell (Sabadell - Vallès Occidental). A l'empresa municipal de promoció d'habitatge de la capital vallesana s'ha obtingut 1 representant.

CRC Hospital Plató (Barcelona - El Barcelonès). A la corporació sanitària que desenvolupa i gestiona serveis diagnòstics per imatge, s'han obtingut 4 delegats/des, incrementant en 1 representant els resultats de l'anterior legislatura. Aquest centre és adherit al conveni col·lectiu de sanitat privada.

Frape ...
28-06-2011
Eleccions sindicals
 
 
Des de la Federació de Serveis de la Intersindical-CSC volem expressar la nostra solidaritat amb Adolfo Naya, Secretari d'organització de CIG Servizos i amb Marcos Cardóniga, membre de l'Executiva Comarcal de la federació a Pontevedra. Ambdós companys s'enfronten a sol·licituds de penes de presó i multes de més de 9.000€ a causa del seu exercici del dret a vaga.

Les federacions de serveis de la CIG i la Intersindical-CSC mantenim una estreta relació organitzativa i ens uneix un protocol de mútua col·laboració i assistència a la nostra afiliació. I, més enllà de l'estrictament organitzatiu, ens uneixen llaços d'amistat i solidaritat internacionalista.

Confiem que la situació es resolgui favorablement per als nostres companys i que s'aturi la repressió sistemàtica que pateixen els i les ...
28-06-2011
Internacional
 
 
Aquesta quarta vaga general de 48 hores i les mobilitzacions previstes, volen paralitzar el país com a protesta contra les darreres mesures d’austeritat.

Aquesta aturada, convocada pels sindicats del sector privat i públic, afectarà al transport aeri, urbà i marítim, a més de a tots tipus de servei públic.
Aquest pla d’austeritat que pretén recaptar 78.000 milions d’euros fins a l’any 2015, inclou privatitzacions, nous impostos sobre els ingressos i propietats i bens i retallades de sous i pensions.

Protestes socials que es van intensificant des de primeres hores, quan militants del sindicat germà amb el que compartim militància i lluita a la Federació Sindical Mundial, el PAME, han desplegat una enorme pancarta sobre l’Acròpoli d’Atenes, en la que es ...
28-06-2011
Internacional
 
 
Avui hi havia convocada una assemblea de PDI (professor docent i investigador), PAS (personal d’administració i serveis) i estudiants, per mostrar una vegada més el desacord del model d’universitat al que ens veurem abocats amb les retallades i fer-ho manifest a l’acte que s’havia de celebrar al Paranimf de la UB per entregar la medalla d’or de la UB a l’expresident Jordi Pujol.

La reacció de la UB ha estat ajornar aquest acte “sine die” per por a les manifestacions de rebuig del col•lectiu universitari.

Amagar el cap sota l'ala no és la formula per a afrontar l'actual escenari. Continuarem mobilitzant-nos per una universitat pública, catalana i de qualitat.
...
23-06-2011
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660