NOTÍCIES
Els contractes són 4: indefinit, temporal, de formació i aprenentatge, i en pràctiques, segons ha fixat el Ministerio de Empleo y Seguridad Social

El Ministerio de Empleo y Seguridad Social va posar en marxa el dimecres 1 de gener, a través del Servicio Público de Ocupación Estatal (SEPE, abans conegut com a INEM), el nou sistema de simplificació administrativa dels models de contracte laboral, que passen de 42 a 4: indefinit, temporal, de formació i aprenentatge, i en pràctiques.

Paral•lelament, el Ministerio ha llançat també un assistent virtual, accessible a través del web del SEPE www.sepe.es que servirà com a guia per a l'empresari o qui doni la feina cap al tipus de contracte desitjat.
02-01-2014
Laboral
 
 
Es constitueix la Taula pel Dret a Decidir de la comarca | En quinze dies han assolit sumar una norantena d'entitats, entre elles la Confederació Sindical Catalana (CSC) sota la presidència del primer alcalde democràtic de Cornellà, Frederic Prieto.

La Taula es va constituir el passat 18 de desembre a Cornellà, on deu partits polítics, els cinc sindicats més representatius de la comarca, entre ells la Confederació Sindical Catalana (CSC), així com entitats com ara l’ANC, Omnium, Súmate, Centre d'Estudis Comarcals, la Federació d'Associacions de Veïns o Unió de Pagesos van estampar la seva signatura en un manifest on interpel•len al govern espanyol a permetre la consulta sobiranista.

L'entitat té tres nivells associatius: els partits i sindicats, les associacions ...
31-12-2013
Països Catalans
 
 
El Gobierno del PP ha introduït, mitjançant un Real Decreto Ley com ja és habitual, un seguit de reformes en la legislació laboral que afecten al FOGASA , al paper de les mútues i a la contractació a temps parcial | Des de Madrid emparen aquestes reformes sota les dificultats econòmiques del FOGASA , derivades de l'augment d'atribucions sense que s'incrementés l'aportació a aquest Fons , la necessitat de modernitzar el paper de les mútues i d'augmentar l'ocupabilitat

- El FOGASA deixarà de pagar part de les indemnitzacions per acomiadament
El Fons de Garantia Salarial (FOGASA) es feia càrrec del pagament d'una part de la indemnització per acomiadament objectiu en les pimes, en concret vuit dels vint ...
31-12-2013
Laboral
 
 
...
25-12-2013
Intersindical-CSC
 
 
Aquest dimecres passat se celebrà una trobada entre la Federació de Sindicats de la província de Shandong (RP Xina) i la CSC per tal de conèixer de primera mà la realitat social i nacional del nostre país.

A la reunió hi assistí en Carles Sastre, Secretari general i Sergi Perelló, Secretari de relacions internacionals per la part catalana.
La delegació xinesa, integrada per 6 persones, era encapçalada pel Vicepresident de la Federació de Sindicats de Shandong, He Yude.
La Província de ...
19-12-2013
Internacional
 
 
Diverses entitats, organitzacions i sindicats, entre ells la CSC, estan fent arribar a la Intersindical Valenciana els seus missatges de suport al sindicat per a manifestar el rebuig al judici de faltes a Vicent Maurí, portaveu de la Intersindical Valenciana.

Des de la CSC hem fet arribar als companys i companyes de la Intersindical Valenciana el comunicat següent:

Assabentats del judici el proper 7 de gener, a les 10:30 hores, al jutjat d'instrucció nº11 de València contra Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, acusat d'una falta contra l'ordre públic per una denúncia falsa presentada per la policia i tramitada per la Delegació del Govern, volem fer arribar en nom de la CSC (Confederació Sindical
Catalana) tot el nostre suport a més de constatar ...
16-12-2013
Països Catalans
 
 
Font: Cinco Dias
A principis d'any , els responsables del Ministerio de Empleo van proposar als sindicats (espanyols) donar una solució al embús d'expedients en el Fons de Garantia Salarial
(FOGASA), que és l'organisme encarregat d'abonar als treballadors l'import dels salaris pendents de pagament a causa d'insolvència o concurs de l'empresari .

L'any passat, el FOGASA va abonar aquestes prestacions a 254.931 treballadors/es pertanyents a 84.257 empreses afectades d'una o altra forma per impagaments als seus empleats , per valor de 1.530 milions d'euros. En concret, es van reconèixer 568 milions a treballadors afectats per insolvència en les seves empreses, 647.000.000 a empleats en empreses en concurs i altres 314 milions al pagament directe de 8 dies d'indemnització per acomiadament a “pimes” de menys ...
16-12-2013
Laboral
 
 
Davant l'anunci de la consulta, la Confederació Sindical Catalana manifesta el següent:

1.- Considerem que la pregunta acordada per àmplia majoria del Parlament de Catalunya no és la que més ens hauria agradat, ni entenem que sigui la que esperava la majoria de la nostra ciutadania. Tanmateix, suposa un pas endavant decisiu en aquest procés històric, que és tan complicat com il·lusionant.

2.- Sabem que per part de l'Estat espanyol no trobarem altra cosa que obstacles, però també tenim el ple convenciment que això no ens descoratjarà a continuar en el camí emprès.

3.- Estem convençuts que incorporar demandes socials i laborals a aquest procés és una exigència de justícia i una garantia del seu èxit, que enforteix la credibilitat del ...
13-12-2013
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660