NOTÍCIES
Des d'avui podeu descarregar el 2n número d'Arguments, publicació de la Federació de Serveis centrada en oferir articles de reflexió i formació des d'una perspectiva crítica i d'alliberament.

En aquest número, que duu per títol “Quan la joguina es trenca. Arguments crítics per entendre la crisi actual”, hi podreu trobar articles de Carles Sastre -secretari d'Acció Sindical de la Intersindical-CSC- i de Joseph Stiglitz, economista crític amb el sistema capitalista guardonat amb el premi Nobel d'economia.

Des de la Federació de Serveis desitgem que us sigui d'utilitat. Podeu descarregar la publicació picant ací.

...
26-05-2011
Medi
 
 
Dilluns 23 de maig a les 14,30 h. hi va haver una assemblea a l’Edifici Central de la Universitat de Barcelona, on es va aprovar un manifest contra el desballestament de la universitat pública. Un manifest signat pels estudiants i pels professors associats.

Els estudiants demanen que cessi l’increment de les matrícules any rere any i es neguen que s’elimini la segona convocatòria , de juny i setembre, dels exàmens.

Els professors associats es queixen de la seva precarietat laboral: molta dedicació i sous irrisoris (menys de 500 € mensuals), la manca de suport i reconeixement de la recerca del professorat i l’eliminació d’una via de promoció acadèmica.

Avui dimarts 24 de maig, a les 8,30h. s’ha convocat ...
24-05-2011
Federacions
 
 
A les eleccions celebrades ahir, 19 de maig, la Intersindical-CSC ha obtingut 3 representants a la JPDI de la UB consolidant, així, la presència a l'organisme i la confiança dipositada en la nostra candidatura.

Des de la Federació d'ensenyament volem agrair el suport rebut. Així mateix, volem palesar el nostre compromís de treballar vetllant la qualitat i estabilitat de l'ocupació i participar des de la junta amb seriositat, de manera constructiva, per a desenvolupar els nostres compromisos electorals.

Moltes gràcies! ...
20-05-2011
Eleccions sindicals
 
 
L'empresa cooperativa Federació Farmacèutica, líder en el mercat de distribució de productes farmacèutics a l'estat espanyol, ha plantejat un ERO d'extinció que pot afectar a 67 de les 402 personal que, actualment, composen la plantilla.

Les relacions entre empresa i Comitè, al qual la Intersindical-CSC és la segona força, fa temps que estan enrarides per la pretensió de la cooperativa de retallar condicions salarials i optar per la externalitzacions de determinats serveis.

Aquesta situació d'enrocament per part de l'empresa ha bloquejat les negociacions per redactar el nou conveni d'empresa.

Des de la Secció Sindical de la Intersindical-CSC es considera prioritari el manteniment dels llocs de treball essent aquest element l'eix al voltant del qual pivotarà el període de consultes iniciat. ...
20-05-2011
Negociació col·lectiva
 
 
Juan Manuel Gutiérrez, dirigent del sindicat IC, va ser detingut dissabte passat a Pájara -Fuerteventura- arrel de la protesta que el sindicat canari va organitzar aquest dia.

La manifestació tenia com a objectiu demandar el rescat públic dels bombers i socorristes de Pájara, els quals duen onze mesos sense percebre els seus salaris de l'empresa privada concessionària del servei, Emercon.

Gutiérrez va ser detingut per la Guàrdia Civil a causa d'uns presumptes enfrontaments entre policia local i manifestants. El sindicalista, que declarà ahir al jutjat, va manifestar que els càrrecs que li imputen són “falsos i incerts. A les gravacions de vídeo on es mostra tot el transcurs de la manifestació es veu clarament que no s'agredí ningú. És més, companys ...
19-05-2011
Internacional
 
 
Els fons voltor, a la caça d'oportunitats
Els grups internacionals són els únics que poden aportar capital per impulsar projectes en vista de l'ensorrament de promotores.
Els interessen oficines i centres comercials, i deixen el residencial per a més endavant.
Publicat al diari Avui el 16/05/11

Amb les grans promotores i constructores a les mans del sector bancari, i aquest sector amb altres preocupacions més urgents que no pas el totxo, els protagonistes de l'activitat immobiliària a curt i a mitjà termini en el mercat espanyol no poden ser altres que els grups i fons internacionals. “Són coneguts com a fons oportunistes o voltor, i ja estan començant a identificar oportunitats per posicionar-se en el mercat espanyol perquè són els únics que ara ...
17-05-2011
Llengua i Treball
 
 
Delegats i delegades de la Intersindical-CSC s’han concentrat avui 14 de maig a les 6 de la tarda davant de la Delegació d’Hisenda de Barcelona per protestar contra les retallades als serveis públics i l’espoli que pateix el país.

El sindicat nacional i de classe ha protestat per les retallades socials dels governs espanyol i català, principalment les dutes a terme a sanitat, educació i serveis socials, però també per la reforma laboral, la de pensions i la de la futura negociació col.lectiva, avalades algunes d’elles pels sindicats majoritaris espanyols.

La Secretària general de la Intersindical-CSC, Isabel Pallarès, considera que “no es pot deslligar el doble impacte negatiu sobre el benestar dels ciutadans dels Països Catalans que impliquen les retallades socials i ...
14-05-2011
Intersindical-CSC
 
 
Carles Sastre, Secretari d’acció sindical
Podeu descarregar el document picant ací
Fem memòria

Durant el darrer any els treballadors i treballadores públics de tot l’estat van patir una retallada del 5% en les seves retribucions, retallada que sumada a l’increment del cost de la vida va suposar una pèrdua de poder adquisitiu del 8%. De totes maneres, com hi ha la percepció que estem parlant d’un sector privilegiat no afectat per l’atur i els daltabaixos del sector privat, tendim a oblidar-ho.

A més hi va haver congelació de les pensions, afectant sobretot a les pensions de jubilació, però clar les persones jubilades no són un col•lectiu amb una gran capacitat d’incidència social, per dir-ho d’alguna manera estan subrepresentats i normalment el seu ...
11-05-2011
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660