NOTÍCIES
El sindicat nacional i de classe crida a participar en la mobilització que durà a terme a Barcelona el proper dissabte 14 de maig a la Plaça Letamendi a les 18:00 hores, en protesta per les retallades socials dels governs espanyol i català com ara la reforma laboral, la de pensions i de la negociació col.lectiva avalada pels sindicats majoritaris de l’Estat. A més, vol recordar que l’espoli que pateix el país el paga majoritàriament la classe treballadora.

La Intersindical-CSC considerem inacceptables les retallades socials que acabem pagant els treballadors i treballadores d’aquest país i van en detriment de la recuperació econòmica. El sindicat nacional considera que una de les claus per a la recuperació econòmica és la reactivació del consum intern, fet ...
10-05-2011
Laboral
 
 
Font: Solidara

COMUNICAT A L’OPINIÓ PÚBLICA:

ROBATORI A LA SEU D’IAP A BARRANCABERMEJA

International Action for Peace (IAP), organització no governamental que realitza acompanyament internacional a organitzacions socials colombianes en procés de resistència no violenta, denúncia davant l'opinió pública els següents fets.

1.El dimecres 4 de maig 2011, persones sense identificar van entrar per mitjans violents a la seu d'IAP a Barrancabermeja enduent-se un ordinador portàtil amb informació de caràcter reservat relacionada amb la tasca d'acompanyament internacional, un disc dur i diners en efectiu pertanyents a tres de les persones voluntàries (ciutadans de l'Estat espanyol) i a l'organització.

2. A la seu hi havia altres béns i equips de valor (telèfon satelital, fax, divises estrangeres, targetes de crèdit), els ...
06-05-2011
Internacional
 
 
La tasca de cooperació internacional, des d'una perspectiva solidària i internacionalista, és un dels elements que defineixen la Intersindical-CSC.

En aquest marc de solidaritat internacionalista, la Intersindical-CSC i el sindicat camperol equatorià Fenocin han desenvolupat un programa de recuperació integral de la llengua kichwa.

El cedé interactiu que posem a la vostra disposició és una compilació del material didàctic del programa. Hi podreu trobar la Constitució equatoriana aprovada en referèndum el 28 de setembre de 2008, arxius multimèdia, un diccionari de kichwa, metodologia del curs i un taller lingüístic.

Desitgem que aquest material sigui del vostre interès. Podeu descarregar-lo des d'aquest enllaç

...
03-05-2011
Economia
 
 
Amb motiu de la il·legalització de la coalició electoral Bildu per part del Tribunal Supremo espanyol, des de la Intersindical-CSC volem expressar que:

- Aquesta situació és producte de la clara voluntat dels partits majoritaris del nacionalisme espanyol (PSOE i PP) d'impossibilitar qualsevol sortida política al conflicte històric entre Euskal Herria i l'Estat espanyol.

- Aquesta resolució judicial suposa una atac a la divisió de Poders a l'Estat espanyol en tant que obeeix a criteris polítics, no pas jurídics.

- Aquesta resolució judicial deslegitima -no confonem legalitat amb legitimitat- els possible resultat de les eleccions municipals i forals que s'han de celebrar al territori d'Euskal Herria sota administració espanyola.

- Aquesta actuació jurídico-política vulnera el dret de ...
03-05-2011
Internacional
 
 
Per la defensa de les llibertats democràtiques, acte a la Borsa del Treball a París

Acte el dia 4 de maig a les 18 hores a la Borsa del Treball a París


Xavier Matthieu, lider sindicalista, serà jutjat el 3 de maig davant el tribunal de Campiègne per negar-se a l'extracció del seu ADN (des de fa cert temps les autoritats franceses implementen fitxers d'ADN dels "gran criminals" que ara estan aplicant als conflictes sindicals i laborals) en referència al conflicte de "Conti de Clairvoix", en defensa del seu dret al treball.

Representants de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat , a la qual la Intersindical-CSC és membre del Secretariat Permanent, hi assistiran per manifestar la seva ...
03-05-2011
Internacional
 
 
Ahir se celebrà un Dia Internacional dels Treballadors/es emmarcat en un escenari de retallades socials, crisi econòmica i reformes de marcat caràcter neoliberal i centralitzadores.

A totes les mobilitzacions en què la Intersindical-CSC hi participà, es va fer èmfasi en la necessitat d'articular espais i respostes sindicals per a enfrontar una ofensiva sense precedents contra els interessos i drets de les classes populars d'aquest país.

L'alarmant volum de persones aturades o la reforma del sistema públic de pensions -per posar dos exemples- fan que des de la Intersindical-CSC es manifesti la necessitat "d'un sindicalisme de confrontació amb capacitat de plantar cara als atacs que estem sofrint com a classe i com a poble", segons paraules de la Secretària general, Isabel Pallarès.
02-05-2011
Federacions
 
 
1 de maig de 2011 – Calendari d'actes

Manifestació confederal:
1 de maig, 12.00 hores. Plaça Universitat. Barcelona

Altres actes amb participació de la Intersindical-CSC

Vilafranca del Penedès
30 d'abril, 19.00 hores. Plaça de la Vila. Manifestació

Banyoles
30 d'abril. 20:30 hores, Placeta de Sant Pere 1. Sopar-Tertúlia

Perpinyà
1 de maig, 10.00 hores, Plaça de Catalunya. Manifestació

Vilanova i la Geltrú
1 de maig, 12.00 hores, Plaça de les Neus. Manifestació

Girona
1 de maig, 12.30 hores, Davant la delegació de la Generalitat. Concentració

Barcelona
1 de maig, 17.00 hores, Jardinets de Gràcia. Manifestació unitària

Vilafranca del Penedès
7 de maig, 10.00 a 13.00 hores, L'Escorxador. Conferència
...
28-04-2011
Laboral
 
 
Davant les retallades laborals i socials, lluita sindical!

Des que el govern de Madrid va acceptar la paraula crisi la seva agenda política ha vingut marcada per tot un seguit de reformes antisocials que estronquen l'estructura del que són els drets de la classe treballadora.Podeu descarregar el manifest picant ací ...
27-04-2011
Acció Sindical
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660