NOTÍCIES
Davant les retallades laborals i socials, lluita sindical!

Des que el govern de Madrid va acceptar la paraula crisi la seva agenda política ha vingut marcada per tot un seguit de reformes antisocials que estronquen l'estructura del que són els drets de la classe treballadora.

Fins avui se'ns ha imposat:

1. Una reforma laboral pensada en benefici de la patronal amb mesures com l'abaratiment de l'acomiadament, la consolidació de la precarietat laboral i l'afebliment de la classe treballadora i dels seus drets sindicals.

2. Una reforma de les pensions que suposa un pas enrere important respecte al Pacte de Toledo amb mesures com el retard en l'edat de jubilació, reduir la quantia de les pensions, endurir les condicions per accedir a una pensió ...
26-04-2011
Federacions
 
 
l’Eina-Espai Jove de la Intersindical-CSC, davant la proximitat de les eleccions municipals, vol tornar a posar a l’abast de les diferents forces polítiques un seguit de mesures que proposen tirar endavant des dels Ajuntaments de les viles i ciutats del país per fer front a la precarietat laboral, en especial entre el jovent.

Si fa quatre anys van presentar un primer document amb algunes propostes, en l’actualitat consideren més necessari que mai, ja que l’especial situació econòmica que es viu ha tingut una profunda incidència sobre aquelles capes de la societat que estaven en una situació més precària.

Sigui com sigui, cal tornar a recordar que els Ajuntaments són segurament l’administració amb menys recursos i competències per poder incidir en l’àmbit laboral, però ...
22-04-2011
Laboral
 
 
Milers de persones, 10.000 segons la guàrdia urbana, es troben a la plaça Sant Jaume de Barcelona per fer sentir el seu rebuig als plans de retallada del Govern. Els treballadors del sector públic, convocats pels sindicats, protesten pel que consideren una amenaça per a milers de llocs de treball i per les conseqüències que pot tenir aquesta estreta de cinturó en la qualitat del servei prestat. Reivindiquen que la crisi no posi en dubte la qualitat del servei, i ho fan vestits amb bata blanca i amb molts xiulets.

Després de les diverses protestes sectorials d'aquests últims dies contra les retallades anunciades, protagonitzades principalment en el sector sanitari, treballadors del sector públic han sortit al carrer de forma unitària per evidenciar rebuig a ...
15-04-2011
Laboral
 
 
Fa 80 anys, el President Francesc Macià proclama la República Catalana des de la balconada de la Plaça de Sant Jaume, Barcelona. Els valors republicans, obreristes, radicalment democràtics, segueixen vius i són més necessaris que mai en una època en què el neoliberalisme econòmic s'atorga la unicitat de decidir el futur de milers de milions de persones a tot el món.

Des del nostre bocí de món, els Països Catalans, la Intersindical-CSC, continuem fidels a aquells ideals que varen ser defensats per tantes persones i que ho van fer fins a les darreres conseqüències, deixant-s'hi la vida. 80 anys després fem nostres les paraules del President Macià:

Catalans :

Interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de ...
14-04-2011
Països Catalans
 
 
Aquest dimarts 12 d’abril ha arribat a la Intersindical-CSC la notificació de la Secció Quarta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en què se’ns comunica l’admissió a tràmit del recurs contenciós-administratiu presentat contra l’acord del Govern de la Generalitat que fixava les retallades de sou que pateixen les treballadores i treballadors públics/es.

Altres recursos presentats, per exemple, per CATAC I CCOO, no havien estat admesos a tràmit, ja que el seu objecte va ser el decret en què es duia a la pràctica l’acord de Govern i no el propi Acord.

Des de la presentació del recurs se’ns va demanar l’aportació de l’acte o disposició contra el qual interposàvem el recurs –suposem que per veure si picàvem i adjuntàvem el text del ...
13-04-2011
Laboral
 
 
El proper divendres 15 d'abril a les 19.30 hores, se celebrarà una conferència al Consell Insular de Menorca. L'acte estarà emmarcat en la campanya de sensibilització i promoció de l'acompanyament internacional a Colòmbia que s'està duent a terme des de les organitzacions IAP, Solidara i l'ACP.

La contextualització del conflicte civil que pateix Colòmbia i la necessitat de la participació solidària mitjançant l'acompanyament internacional, comptarà amb la participació de Sergi Perelló, membre de Solidara i d'IAP, i de Patricia Sánchez , membre de l'Asociación de Trabajadores Campesinos del Tolima (Astracol-Fensuagro).

...
13-04-2011
Economia
 
 
Del 6 al 10 d'abril a Atenes ha tingut lloc la celebració del 16è Congres de la FSM. Hi han participat 190 sindicats de 108 països, amb l'assistència de 882 persones. La Intersindical-CSC -reconeguda per la FSM com a sindicat única i estrictament català- hi ha participat amb dos membres del secretariat, Carles Sastre i Agustí Ribas. Aquest reconeixement és un a fita importantíssima per al sindicalisme dels Països Catalans i assenyala un camí a recórrer en la normalització de la presència internacional del nostre país.

Cal destacar l'excel·lent organització. Aprofitem per felicitar al sindicat grec PAME per l'èxit en una tasca tan complexa.

S'ha establert el full de ruta pels propers anys, anomenat “Pacte d'Atenes” i s'ha elegit Secretari General, George Mavrikos ...
12-04-2011
Internacional
 
 
...
11-04-2011
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660