NOTÍCIES
"Estimats germans i germanes d'arreu del món,

En nom dels 1,2 milions de treballadors i treballadores afiliats al nostre sindicat, Zenroren desitja expressar el seu sincer agraïment als sindicats i persones de tot el món que han expressat la seva solidaritat després del devastador terratrèmol que va assotar la regió nord-est del Pacífic del Japó el passat divendres 11 de març.

També agraïm la tasca dels nombrosos equips de rescat internacionals, procedents de molts països com ara Corea, Xina, Nova Zelanda, Indonèsia, Singapur, EUA, Regne Unit, Alemanya, l'Estat francès i molts altres, que estan treballant sense defallir per salvar les víctimes d'aquesta catàstrofe.

El terratrèmol que va sacsejar la regió de Tohoku i Kanto (nord-est del Pacífic) va ser de ...
17-03-2011
Internacional
 
 
A l'empresa “Sintermetal” de Ripollet -una de les més importants de la comarca- avui s'han celebrat eleccions sindicals per a escollir els 13 representants del comitè d'empresa. La Intersindical-CSC ha passat de tenir 1 delegat a l'anterior legislatura a obtenir-ne 4 en aquestes eleccions.

Aquest important increment de representació s'ha produït en el marc d'un procés electoral que ha registrat una altíssima participació.

Els 4 representants de la Intersindical-CSC s'han compromès a “desenvolupar una acció sindical centrada en el conjunt de la plantilla, la defensa de la qualitat i estabilitat de l'ocupació enmig d'una situació molt complicada per al sector industrial”.

Per altra banda, al sector transports, la central sindical catalana ha obtingut un representant en les eleccions celebrades a ...
16-03-2011
Eleccions sindicals
 
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya està aplicant una política de retallades, que afecta també a la sanitat publica. L’objecte d’aquesta política es reduir la despesa publica, el que en l’àmbit de la sanitat suposa un empitjorament de les cobertures.

Una de les propostes que van i venen és la del copagament.

Els motius que com a sindicat, ens fan rebutjar aquestes propostes son:

* Perquè suposen un atac al dret de la ciutadania d’accedir a un sistema sanitari públic, universal i gratuït. Estem parlant del dret de la gent a la cura de la salut. Això no és un luxe, és una necessitat que els poders públics han de garantir i no retallar.
...
11-03-2011
Solidaritat
 
 
La Federació Sindical Mundial agrupa més de 200 sindicats nacionals i sectorials de 110 països que sumen un total de 72 milions de persones afiliades.

El proper mes d'abril se celebrarà a Atenes el 16è Congrés de la FSM sota el lema “Contra la barbàrie capitalista, per la justícia social. Per un món sense explotació”. A l'agenda del Congrés, un dels elements sobre el qual es pivotarà serà l'enfortiment del model de la nostra organització supranacional, emfatitzant la pràctica de l'internacionalisme, la solidaritat obrera i la participació democràtica. Aquests elements diferencien la FSM d'altres organitzacions internacionals de caire burocràtic i claudicant i s'haurà de trenar una pràctica sindical solidària que permeti compartir lluites i experiències a sindicats d'arreu del món.

Per a la ...
08-03-2011
Internacional
 
 
Manifest de la Intersindical-CSC amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Podeu descarregar el manifest i el cartell picant ací

Ens han imposat una reforma laboral de caràcter regressiu. L'anomenat “Acuerdo Económico y Social” -la reforma de les pensions signades pels sindicats d'acompanyament, la patronal i el govern de Madrid- és en tràmit parlamentari; aquest “acord” excedeix els límits de l'acceptable i tindrà conseqüències catastròfiques per a totes nosaltres i per al conjunt de la classe treballadora d'aquest país.

Qui pot negar que aquest 8 de març és de vital importància que ens mobilitzem, que visualitzem la nostra ferma oposició a tot el seguit de mesures antipopulars que se'ns estan imposant?

La quantia de les pensions que percebem les ...
05-03-2011
Solidaritat
 
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, es reuní el passat dimecres al matí amb un centenar de presidents i directors de centres sanitaris públics per presentar-los el 'Pla de mesures urgents per a la sostenibilitat del sistema sanitari 2011'. És a dir, els ha explicat per on caldrà passar la tisora i de què hauran de prescindir per complir l'objectiu de retallar en un 10% el pressupost del seu departament -al voltant de 880 milions d'euros en un any. Ruiz ha dit que s'haurà de garantir la qualitat del servei sanitari amb menys recursos.

Més informació a lamalla.cat
Notícia extreta del blog de Sanitat de la Intersindical-CSC ...
03-03-2011
Llengua i Treball
 
 
Prestacions econòmiques per a famílies amb infants (Principat de Catalunya)

A qui va adreçat?
Prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec: 

A les famílies amb infants menors de tres anys i a les famílies nombroses o monoparentals amb filles i fills menors de sis anys.
Prestació econòmica de caràcter universal per part, adopció, tutela o acolliment múltiple:
A les famílies residents a Catalunya que hagin tingut un part múltiple o bé hagin adoptat, tutelat o acollit dos o més infants de forma simultània.


Les famílies que l'any passat van rebre la prestació i aquest any tinguin dret a obtenir-la, se'ls trametrà el pagament d'ofici. Si es produeix un nou naixement o s'ha ...
01-03-2011
Laboral
 
 
Seguint la crida de la majoria de sindicats de la India (CITU, AITUC, INTUC, HMS, AIUTUC, TUCC, AICCTU,UTUC i IWEF) prop de mig milió de treballadors i treballadores van manifestar-se davant del Parlament de Nova Delhi el passat 23 de febrer.

Les mobilitzacions són la resposta a les noves retallades socials i laborals que el govern indi duu a terme i que, probablement, culminaran en una vaga general.

En concret, els sindicats indis demanden;

1. Les pujades dels preus dels productes de primera necessitat han d’anar en funció d’indicadors de distribució i correcció universal com el sistema públic de distribució, per tal de regular l’especulació en els productes de primera necessitat.

2. L'estricte compliment de la legislació laboral així ...
28-02-2011
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660