NOTÍCIES
El dissabte 8 de gener a les 16:00 les poblacions de San Pablo, San José Rodeo, Malacatán, Tacumulco i Catarina al departament de San Marcos, Guatemala, van patir un tall de subministrament d’energia elèctrica com a resposta a les seves accions de resistència per a combatre els abusos d’Unión Fenosa; una resistència traduïda en un impagament de les factures.

La transnacional espanyola ni tan sols va respectar els usuaris i usuàries que havien fet els pagaments, va deixar sense llum a més de 20.000 famílies repetint el tall del 15 de desembre de 2009, que en només una setmana, va provocar pèrdues d’aliments, falta d’aigua corrent, i el malbaratament de 40.000 vacunes destinades als nens i nenes dels municipis. La proximitat de ...
28-02-2011
Internacional
 
 
Els i les joves de la Intersindical-CSC van fer dissabte passat un pas més en el procés de renovació que preparen des de fa mesos en celebrar la seva quarta assemblea nacional. Durant les setmanes prèvies, les joventuts sindicals han protagonitzat un llarg i profund debat intern sobre la situació laboral i social de la classe treballadora dels Països Catalans, les contínues retallades i reformes agressives protagonitzades per governs socialdemòcrates i conservadors, la claudicació permanent dels sindicats espanyols, el fracàs de l’estratègia del pactisme social i la impossibilitat per fer-hi front amb les estructures obreres actuals.

Arran d’aquest procés, que prosseguirà a partir d’ara, els i les joves sindicalistes han renovat reptes, equip i propostes per tal de reforçar el sindicalisme nacional i de ...
24-02-2011
Medi
 
 
Som un conjunt d’entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu que, arran es sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya, ens hem organitzat per refermar el nostre suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.

Somescola.cat neix amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.

Manifest

El Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que qüestionen el paper del ...
21-02-2011
Països Catalans
 
 
Fins ara la reforma de la negociació col·lectiva, la tercera després de la reforma laboral i la de les pensions, apunta bàsicament cap a tres elements:

Els àmbits

Es tractaria d'una centralització de la negociació col·lectiva tendent a grans convenis estatals i convenis d'empresa, amb eliminació o aprimament dels convenis autonómics o provincials, ampliant les matèries reservades als grans convenis estatals. Pels rumors que corren serà a nivell de conveni estatal on es decidirà com s'articula la negociació dins dels límits que estableixi la reforma.

La genèrica “civilització” del dret laboral i del dret necessari

En definitiva es tractaria d'el·liminar les obligacions legals i deixar-ho més obert al que acordin les parts. Per tant l'estructura legal i normativa garantista deixaria ...
18-02-2011
Negociació col·lectiva
 
 
Les centrals sindicals convocants criden a secundar la vaga general i una manifestació estatal a Roma el proper 11 de març. Entre els arguments esgrimits per a convocar aquesta jornada de lluita, destaquen la defensa dels llocs de treball i el teixit industrial; eradicar la precarietat del món laboral; l'aplicació de la renda bàsica per al conjunt de la població; protecció de salaris i pensions; un model fiscal que redueixi la pressió sobre les rendes baixes, l'augmenti sobre les més altes i persegueixi el frau fiscal; la defensa de l'ensenyament, universitat i investigació públiques; la legalització de la situació legal de les persones immigrades; definir un model de representació dels i les treballadores en contra dels acords adoptats entre govern, Confindustria i sindicats propers al ...
16-02-2011
Internacional
 
 
S'ha fet pública la sentència del tribunal Suprem respecte a la previsió d'IPC del 2009. Després de molt de temps, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es va fer en data 8 de juliol del 2009, sentència recordem-ho desestimatòria, El Tribunal Suprem ens dona la raó. La previsió d'IPC del 2009 era del 2% i per tant s'havia d'haver abonat. Com que a més la clàusula de revisió salarial a Tarragona és clarament a l'alça, fins avui ningú ho ha posat en dubte. Cal procedir a les regularitzacions salarials corresponents. Això és un 2,6% a taules provisionals 2009, que passen a definitives. A les quals cal afegir els increments del 2010 i deduir-ne els pagaments abonats.

Aproximadament el que es deu, ...
15-02-2011
Acció Sindical
 
 
L’Associació Catalana per la Pau, amb el suport de Solidara, organitza la segona edició del Seminari “Drets Humans, una visió pràctica: el cas Colòmbia”. Amb aquest seminari es planteja un espai de coneixement del marc internacional de protecció dels Drets Humans a partir del cas concret de Colòmbia.

L’activitat està reconeguda amb 2 crèdits de lliure elecció als estudiants de la Llicenciatura de Dret de la Universitat de Barcelona i es oberta a totes les persones interessades. Les dates són totes els divendres des de l' 11 de març al 8 d’abril de 16 a 19h.

Desitgem que sigui del vostre interès.
...
14-02-2011
Països Catalans
 
 
El neoliberalisme és hostil per principi a tots els empleats/des i resta de treballadors/es del sector públic. El perquè és fàcil d’explicar, els priva de nous espais de renda. La defensa dels serveis públics és l’únic patrimoni de que disposen les categories més pobres.

L’argument utilitzat per les tesis neoliberals és molt simple:

1. Tots els estats europeus s’enfronten a dèficits públics abissals.
2. Per reduir despeses és necessari retallar salaris i els sistemes de jubilació de treballadors i treballadores.
3. Amb aquest objectiu els governs troben més fàcilment el suport de l’opinió pública amb la denúncia de certs “privilegis” dels “rics” del sector públic (en especial l’estabilitat de l’ocupació) considerant que vivim a ...
14-02-2011
Intersindical-CSC
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660