NOTÍCIES
Conscients de la responsabilitat que comporta ser la segona força en nombre de vots al Principat, la única amb presència a les quatre demarcacions i comptar amb més del 10% de la plantilla afiliada a la nostra organització, des de la Secció Sindical del Banc Sabadell i la Federació de Serveis s'ha programat un nou cicle de formació.

El curs va adreçat als i les representants sindicals i té com a objectiu dotar d'eines tècniques, legals i ideològiques els nostres delegats i delegades. Així mateix, aquest curs permetrà trenar i enfortir la capacitat d'actuació del conjunt de la secció sindical i facilitar instruments de formació als delegats i delegades que els permetran socialitzar els coneixements adquirits amb el conjunt de la secció sindical.

10-02-2011
Acció Sindical
 
 
La Secretaria d'Acció Sindical publica una guia informativa sobre indicadors econòmics ara el Salari Mínim Interprofessional (SMI), les normes de cotització per a 2011, IPREM i límits de pagament de FOGASA.

Podeu descarregar el document picat ací o sobre el bàner lateral. ...
07-02-2011
Acció Sindical
 
 
La signatura de l'Acuerdo Económico y Social és l'element visualitzable, la punta de llança de l'ofensiva capitalista per desmuntar l'estat de benestar a l'estat espanyol . Partint d'aquesta premissa, la Secretaria d'Acció Sindical de la Intersindical-CSC edita un informe d'anàlisi econòmica i sindical sobre la reforma del sistema públic de pensions.

El document, que duu per títol “2011, reforma del sistema públic de pensions: desmuntant l'estat del benestar”, està estructurat en dos blocs ben diferenciats: per un a banda s'analitza què hi ha darrera la reforma del sistema de pensions. Per un a altra s'hi desenvolupen un es taules explicatives de la reforma i de com altera el model que coneixem actualment.

Podeu descarregar l'informe picant ací.

...
04-02-2011
Llengua i Treball
 
 
La quantia de les pensions ja era prou baixa, amb la reforma baixarà encara més, com a mínim un 10% ( càlcul de la base reguladora a 25 anys enlloc dels 15 actuals). Les mesures van encaminades tant a retallar les pensions com a dificultar-ne l’accés.S’obliga a endarrerir l’edat d’accés a la jubilació, dels 65 als 67,això comporta condemnar durant més temps al jovent a l’atur, i plantejarà problemes de salut. Suposa la reducció del sistema públic i impulsa els sistemes privats de pensions. Disminueix la cobertura universal i es fomenten sistemes privats sense garantia de cobertura que són part del problema especulatiu que està a l’origen de la crisi.

El sistema de pensions públiques no està en crisi. No hi ...
03-02-2011
Negociació col·lectiva
 
 
De tothom és conegut que des de finals de l’any 2008 la negociació col·lectiva ha entrat en una situació de crisi. Per primer cop en molts anys l’IPC real (a 31 de desembre) es situa per sota de la previsió inicial (1 de gener). La patronal es nega a acceptar la previsió del 2009 i aquest conflicte afecta a més de 2.500 convenis d’arreu de l’Estat. Les negociacions a Madrid no desencallen el conflicte, i els “Acuerdos Confederales” signats el 2010 no diuen res de l’any 2009, per tant no es resol res.

De fet es plantegen dos qüestions, d’una banda si hi ha o no previsió d’IPC, aquest problema és general. I de l’altra l’aplicació de les clàusules de revisió a ...
03-02-2011
Negociació col·lectiva
 
 
La federació d'educació de la Intersindical-CSC crida a tots els treballadors i treballadores de l'escola concertada a participar el proper dia 8 de febrer a la concentració contra la retallada salarial de l'escola concertada que tindrà lloc a la plaça Sant Jaume a les 18h per tal de manifestar el nostre rebuig a aquesta mesura.

Us hi esperem! Davant les retallades, mobilització!

A continuació reprodruïm el comunicat emès per la Federació d'Educació:

"Comencem l'any amb els salaris congelats i es consolida la retallada salarial. Cobrarem el mateix que l'últim període de 2010 fins que no se signin unes altres Taules Salarials i mentrestant el total anual serà menor que l'any passat perquè ara les quantitats es mantindran les 14 pagues. La reducció ...
01-02-2011
Laboral
 
 
En el decurs d'aquesta setmana, la Intersindical-CSC ha obtingut representació al comitè d'empresa de Gescobro, empresa de 220 persones en plantilla i a la qual hi concorríem per primer cop. La composició del comitè presenta la correlació de forces següent: Intersindical-CSC 3 representants, UGT 3 i CCOO 3.

Per altra banda, a l'Ateneu Barcelonès hem obtingut un dels tres representants sindicals. També era el primer cop que concorríem a la històrica institució barcelonina.

Des de la Federació de Serveis felicitem aquests 4 nous delegats/des. ...
28-01-2011
Eleccions sindicals
 
 
La Intersindical-CSC considera, que amb el principi d’acord aconseguit entre CCOO, UGT i el Govern espanyol, en el què aquests sindicats estan acceptant l’endarreriment de l’edat de jubilació als 67 anys, amb l’exigència de 37 anys cotitzats per poder cobrar el 100% i de 38 anys i mig per poder jubilar-se anticipadament als 65; en un dels altres paràgrafs es recull que els anys que les dones puguin dedicar a tenir cura dels fills, o els anys amb contracte de formació de joves, seran reconeguts també com a període de cotització, s’acompleixen els pitjors presagis.

Teníem prou indicis per sospitar que s’arribaria a aquesta situació. Aquest “Acord” suposarà un cop als interessos dels treballadors i de les treballadores, acceptant els plantejaments del govern ...
27-01-2011
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660