NOTÍCIES
És inacceptable que aprofitant una situació de crisi generalitzada, que segueix el seu camí, amb l’afegit d’una crisi important a les “caixes” encara empantanegades amb els resultats de les seves aventures immobiliàries, el Banc d’Espanya doni una volta més en la privatització de recursos públics. El rescat de les caixes aquest cop no implica préstecs sinó aportacions a fons perdut. Per a poder-los fer efectius caldrà emetre deute públic, un cop sanejada la situació, i la realitat serà la compra de caixes per bancs a preu de saldo i amb els comptes sanejats a costa de tothom.

És cert que, contràriament al que seria el seu esperit fundacional -la recaptació d’estalvi i el crèdit amb una visió territorial i d’ajut a ...
25-01-2011
Laboral
 
 
Reproduïm a continuació la nota de premsa que ens han fet arribar des de Sintraunal, sindicat colombià, amb qui la Intersindical-CSC manté relacions fraternals. Ambdós sindicats desenvolupem conjuntament projectes de formació i solidaritat internacionalista.

"L'Escola de Formació Sindical de Sintraunal ja duu més de 5 anys de treball a l'interior del sindicat, amb vista a brindar elements teòrics i pràctics que permetin enfortir un sindicalisme de classe, perquè creiem que consolidar representa, en l'actualitat, la més important tasca del moviment sindical i social colombià davant els processos de canvi viscuts per la incessant ofensiva de la patronal en contra dels treballadors.

Des d'aquesta perspectiva amb els elements de judici que ens permeten valorar l'experiència de sorgiment i desplegament de la lluita sindical que ...
25-01-2011
Internacional
 
 
Si féssim una enquesta de carrer segurament tothom coincidiria en què el sistema de seguretat social és un dels elements més importants de vertebració i cohesió social, i és l'element clau d'un estat modern.

Amb l'Estat espanyol estem a la cua pel que fa al nivell de prestacions. Si mirem l'indicador d'esforç -despesa en prestacions socials respecte al PIB de l'Estat Espanyol- aquest se situa en un 20,9%, mentre que la mitjana de la Unió Europea dels 27 està en un 27%. Les pensions contributives són les més baixes de la Unió Europea a 15 i les no contributives encara queden més per sota comparativament parlant. Les pensions mitjanes de jubilació estan en 614€, 200€ per sota de la mitjana europea.

Estem, ...
20-01-2011
Intersindical-CSC
 
 
Carles Sastre,
Secretari d'accio sindical.

L'IPC anual del 2010 a nivell estatal s'ha situat en un 3%, bàsicament amb un encariment dels productes vinculats amb els carburants, amb una pujada del transport d’un 9,2% i un increment de les despeses de vivenda per la forta puja de les despeses de calefacció.

També cal tenir en compte l'efecte de l’IVA per l'increment dels tipus el mes de juliol passat, del 16 al 18% el tipus general i del 6 al 7% en alguns casos del tipus bàsic.

A Catalunya la inflació se situa en un 3%, al País Valencià en un 2,9% i a les Illes Balears en un 2,7%.
Dit això cal recordar que aquest alt nivell d’inflació contrasta amb ...
14-01-2011
Laboral
 
 
La llei 39/2010, de 22 de desembre, de Pressupostos Generals de l'estat, introdueix canvis a l'Estatut dels Treballadors que permet als pares/mares, adoptants o acollidors, dret a una reducció de la jornada, amb reducció proporcional de salari, per a la cura, durant l'hospitalització i tractament en curs, de menors al seu càrrec afectats pel càncer o qualsevol altra malaltia greu, que impliqui hospitalització a llarg termini i la necessitat d'atenció directa, continuada i permanent.

Llei 39/2010 modifica parcialment la redacció de l'apartat 5 de l'article 37 de l'Estatut dels Treballadors. S'afegeix un nou tercer paràgraf amb la redacció següent:

“El progenitor, adoptant o acollidor de caràcter preadoptiu o permanent, té dret a una reducció de la jornada de treball, amb una reducció proporcional ...
10-01-2011
Laboral
 
 
Confirmació important sobre la Política d'Estat referent als "Falsos positius", l'assassinats de civils a mans de l'exèrcit per després disfressar els seus cadàvers de "guerrillers abatuts en combat" . Hi ha milers de casos, 3000 dels quals ja denunciats. El més greu és que se segueixen produint els assassinats de "falsos positius" sota la presidència de Santos.

Sota la presidència d'Uribe es va destapar aquest escàndol que havien denunciat familiars de víctimes des de fa dècades a Colòmbia, amb Santos com a Ministre de Defensa d'Uribe es van intensificar, i amb Santos com a president continuen els assassinats de civils a mans d'un exèrcit que té total impunitat ... Per aquestes aberracions, i les altres violacions als drets humans per part de l'Estat ...
09-01-2011
Internacional
 
 
Article de Joseph Stiglitz publicat a "La Vanguardia". Stiglitz és economista, conegut per la seva visió crítica de la globalització, els economistes neoliberals - a qui anomena "fonamentalistes del lliure mercat" - i institucions com ara el FMI i el Banc Mundial. Guardonat amb el Nobel d'economia el 2001. Per accedir al web de l'autor, piqueu ací.

L'economia global acaba el 2010 més dividida que al començament de l'any. D'una banda, els països amb mercats emergents com l'Índia, la Xina i les economies del Sud-est Asiàtic estan experimentant un creixement fort. D'altra banda, Europa i els Estats Units afronten un estancament -de fet, un malestar a l'estil japonès- i una desocupació tenaçment alts. El problema als països avançats no és una recuperació sense feina, sinó una recuperació ...
08-01-2011
Internacional
 
 
La Federació Sindical Mundial expressa la seva solidaritat amb el poble de Tunísia en les mobilitzacions de protesta per l'elevada taxa d'atur i pel dret al treball.

La FSM, federació internacional de la qual és membre la Intersindical-CSC, denuncia la violència de l'Estat feta servir com a resposta a la consigna "Volem treballar" expressada pel poble de Tunísia. Per la FSM, el jovent té el dret a intentar fer realitat els seus somnis, a lluitar, a demanar un millor present i futur.

La FSM exigeix l'immediat alliberament dels manifestants detinguts.

Tunísia es presenta sovint com un dels països amb majors taxes de creixement i com un bon exemple per als altres països, ja que ha implementat una sèrie de mesures antilaborals com ...
07-01-2011
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660