NOTÍCIES
La nova retallada del FOGASA s'ha dut a terme a través d'una esmena presentada en l'últim moment al Senat en la tramitació dels Pressupostos de l'Estat | Aquesta mesura, clarament antisocial, afecta el 90% de les empreses de l'estat espanyol -de menys de 25 treballadors- i és un gravíssim atac als interessos dels i les treballadores en una època de constant destrucció del teixit productiu | Des de la CSC ja vàrem denunciar l'anterior retallades de les prestacions del FOGASA mitjançant aquest informe


El Gobierno espanyol ha suprimit el pagament pel FOGASA de part de la indemnització per acomiadament en les petites empreses. Tot ignorant la repercussió que tindrà la mesura en el teixit ...
12-12-2013
Laboral
 
 
Després de 4 jornades d'aturada i diverses mobilitzacions, la multinacional japonesa accepta aturar els acomiadaments i prorrogar els convenis que hagin decaigut o decaiguin en el futur fins l'establiment d'un nou conveni o pacte d'empresa | La CSC ha desenvolupat un paper important en les mobilitzacions i aturades que han dut a la signatura dels acords.

El Comitè d'empresa de RICOH a Barcelona- al qual la CSC és la segona força sindical- ha posat fi a les mobilitzacions en defensa dels llocs de treball mitjançant la signatura d'un acord amb la multinacional japonesa.

Des de la Secció sindical de la CSC a RICOH es considera com a satisfactori l'acord assolit, basat en els punts següents:

1.- L'empresa ...
10-12-2013
Laboral
 
 
Un document sobre les malalties professionals inicia la nova sèrie de fulls informatius de la CSC

“Documents sindicals” neix amb la voluntat d'esdevenir una eina útil per a representants sindicals, seccions sindicals i treballadors/es en general. La sèrie tractarà temes d'interès com ara la convocatòria d'assemblees als llocs de feina o la cessió internacional de treballadors/es.

Podeu descarregar el full informatiu sobre les malalties professionals picant ací.

Des de la CSC confiem que aquesta nova col·lecció us sigui d'utilitat.

...
04-12-2013
Intersindical-CSC
 
 
Des de la CSC (Confederació Sindical Catalana) volem expressar el nostre condol per la mort d'Igor Urrutikoetxea, amic i company.

Volem fer arribar tot el nostre suport a la seva família cercle d'amistats i al nostre sindicat germà LAB, del qual en Igor era responsable de relacions internacionals, tasca que compaginava amb la seva participació a la sectorial de metal.lúrgia de la Federació Sindical Mundial.

Igor, de 38 anys, ha mort a causa d'un accident a Rio de Janeiro (Brasil) on es trobava participant del congrés de la Federació de Metal.lúrgia -UIS-MM- de la FSM.

En aquest moment de dolor i consternació per la mort de n'Igor volem recordar el seu compromís i militància en la defensa dels drets de ...
29-11-2013
Internacional
 
 
Federació d'Administracions Públiques de la CSC

El passat 25 de novembre els mitjans de comunicació publicaven que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques del Govern espanyol feia saber que es preveu que l'Impost sobre Dipòsits Bancaris sigui cedit, encara que sigui en part, a les comunitats autònomes.

Des de l'Ïndia, on és de viatge, el president de la Generalitat va declarar que de produir-se aquesta cessió, compliria el compromís que si l'Estat cedia, tot o en part, aquest impost, el seu import es dedicaria al pagament de la paga extraordinària que el projecte de Llei de pressupostos de la Generalitat de 2014 té previst retallar-nos una vegada més -ja serien 3- per poder quadrar les seves xifres.

Prenent la seva paraula, ...
27-11-2013
Laboral
 
 
Degut a les nombroses consultes rebudes sobre la diversitat d’informacions referents a la reclamació de la part proporcional de la paga extra de Nadal de 2012 volem fer una sèrie de consideracions i aclariments.

Lamentem però, que en diferents fulls informatius hagueu rebut informacions diverses i
aparentment contradictòries amb la conseqüència que això hagi pogut provocar en el personal la sensació de desconcert.

D'entrada, volem dir-vos que hi ha dues vies, tan legítimes i defensables l’una com l’altra i que l’única finalitat d’ambdues és la de fer front per via jurisdiccional a les retallades que venim patint des de 2010.

Per aclarir els possibles dubtes i orientar-vos, hem redactat un document amb indicacions i aclariments sobre la reclaració de la part ...
25-11-2013
Laboral
 
 
...
25-11-2013
Mobilització
 
 
Zia Syed, Responsable de relacions internacionals de la Federació de Sindicats del Pakistan (All Pakistan Federation of United Trade Unions - APFUTU), qui es reuní amb la CSC la setmana passada, informa de la greu situació que es troba el país asiàtic, amb un augment molt important de la violència, la pobresa i l'exclusió.

Segons l'informe de Zia Syed, degut als enfrontaments armats arreu del país, des de gener d'enguany fins a aquest mes de novembre ha estat assassinats 21 funcionaris públics a Peshawar i 47 miners miners a la província del Balutxistan, a més de 3 infermeres i 11 treballadors d'empreses privades.

Cal afegir que degut al atacs amb drones per part de l'OTAN el turisme s'ha enfonsat del tot, ...
20-11-2013
Internacional
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660