NOTÍCIES
La Intersindical-CSC convoca conjuntament amb els principals sindicats una manifestació al centre de Barcelona el proper dissabte 18 de desembre, a les 17.00 h, contra les retallades socials i laborals aprovades pel govern central.

Amb la inútil reforma laboral, les retallades salarials dels treballadors dels serveis públics i concertats, la congelació de les pensions i la supressió de subsidis, el govern Zapatero ha optat per fer pagar la sortida de la crisi a la classe treballadora.

Després de la Vaga general del 29-S, la mobilització continua aquest dissabte en defensa dels treballadors i les treballadores.

La manifestació sortirà a les 17.00 hores de Plaça Universitat. A les 16.00 hores a la Seu Nacional de la Intersindical-CSC (Villarroel, 45, entresòl 1r)
16-12-2010
Federacions
 
 
Des de la secretaria d'Igualtat, la Intersindical-CSC ha editat una nova guia en format electrònic. Els continguts de la guia giren al voltant de quatre eixos bàsics: Violència de gènere en l'àmbit laboral: assetjament sexual - assetjament moral; Coneixements bàsics sobre normativa en matèria de conciliació de la vida personal i laboral; Coneixements bàsics sobre la salut laboral de les dones; Coneixements bàsics en matèria de polítiques salarials (estructures de les nòmines, categories professionals, etc.).

La guia inclou, així mateix, directrius per a reconèixer casos d'assetjament i violència sexista a la feina, mètodes d'actuació, bones pràctiques per al foment de la igualtat i exemples de clàusules a desenvolupar en la redacció de convenis col·lectius.

Confiem que la guia us sigui ...
13-12-2010
Intersindical-CSC
 
 
L'evolució del "conflicte dels controladors aeris", i més concretament la "solució" per la via de l'estat d'alarma i la subjecció dels controladors a la jurisdicció militar, posa sobre la taula un tema cabdal. El canvi en el paradigma de l'actuació política, el que es pot fer i el que no, prèvia la manipulació dels mitjans.

En aquesta línia ja hi ha un clar precedent amb la retallada del 5% de les retribucions dels treballadors públics via decret llei, saltant-se acords previs, vulnerant així el dret a la negociació col·lectiva. Si allò pactat es pot trencar unilateralment i no passa res, no podem parlar de garantia jurídica i s'estableix un perillós precendent. La proclamació de l'estat d'alarma -el primer cop des de l'entrada en vigor ...
09-12-2010
Laboral
 
 
Davant el nou anunci del president del Govern espanyol, Rodríguez Zapatero, de posar fi a l’ajuda dels 426 euros a la població aturada de llarga durada, des de la Intersindical-CSC denunciem que es torna a perjudicar els col·lectius més desfavorits, fent recaure sobre aquests les conseqüències d’una crisi causada pels especuladors financers.

Aquesta mesura deixa en situació de desprotecció social a un col·lectiu molt vulnerable i suposa contribuir a una major aprofundiment de la crisi. Totes les persones que deixen de cobrar aquest ajut, així com les seves famílies, es veuran obligades a ajustar encara més el seu consum, fet que a més de alentir la sortida de la crisi, farà que aquestes persones se situïn a tocar de l’exclusió social.

La decisió ...
03-12-2010
Laboral
 
 
Les eleccions sindicals del passat 30 de novembre a la Generalitat ens van donar un toc d'atenció del qual hem de prendre nota totes les organitzacions sindicals que hi vam participar. Hi va haver un nivell d'abstenció més alt que en les darreres convocatòries (per exemple, la participació mitjana als Serveis Centrals va ser del 34,89%). La Intersindical-CSC ha endegat un procés de reflexió sobre aquest fet.

Els membres de les juntes de personal que heu escollit amb els vostres vots encarem una etapa gens fàcil. La greu crisi econòmica, les segures reformes de l'Administració i la cotització a la baixa dels serveis públics, amb l'amenaça més forta que mai de privatitzacions i externalitzacions de serveis, aconsellen més que mai una decidida i forta ...
01-12-2010
Eleccions sindicals
 
 
El passat 23 de novembre, una manifestació-concentració mobilitzà més de 200 treballadores i treballadors de la UOC. La plantilla va demostrar el seu desacord amb l'immobilisme de l'empresa pel que fa a les condicions de treball.

Des del Comitè d'empresa -presidit per la Intersindical-CSC, que detenta la majoria d'aquest- es denucia que s'està aplicant el conveni d'oficines i despatxos. Per aquet motiu, des de fa més de dos anys, s'està treballant per aconseguir l'aplicació d'un conveni que reguli la realitat laboral de la UOC, que no és altre que la de l'àmbit universitari.
Des del Comitè d'empresa s'anuncien noves mobilitzacions.

...
26-11-2010
Negociació col·lectiva
 
 
L'empresa Sintermetal SA ha presentat un expedient d'extinció de contractes de treball que podria afectar més de 80 treballadors i treballadores de les 270 persones en plantilla.

Sintermetal, amb seu a Ripollet, va ser fundada l'any 1946 i és una de les empreses més importants en la producció d'esmorteïdors i peces de propulsió per a automòbils. ...
26-11-2010
Negociació col·lectiva
 
 
Amb la voluntat de recuperar referents històrics i retre homenatge a l'advocat laboralista Francesc Layret, assassinat fa 90 anys per pistolers a sou de la patronal catalana, la CAJEI i l'Espai Jove de la I-CSC organitzen el proper dissabte 27 de novembre un homenatge a la seva figura.

L'acte donarà el tret de sortida a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Goya de la capital catalana on es realitzarà un petit acte d'homenatge a l'estàtua dedicada a Francesc Layret, erigida per subscripció popular l'any 1936.

A continuació, l'Ateneu Layret (c/ Villarroel, 49 de Barcelona) acollirà un brindis i unes paraules de record a l'advocat laboralista a càrrec de Dani Cortijo, autor del bloc www.altresbarcelones.blogspot.com.

El plat fort de la jornada ...
23-11-2010
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660