NOTÍCIES
Davant del bloqueig de les negociacions pel conveni col•lectiu a la Universitat Oberta de Catalunya -després de més de dos anys de negociacions- el comitè d'empresa format per 12 delegats dels quals 6 són de la Intersindical-CSC, prèvia la realització d'assemblees amb la plantilla, convoca una concentració el dia 23 de novembre a les 15.00 h davant l'edifici de la UOC al 22@ de Barcelona.

Actualment la UOC és la única universitat de l'Estat a la qual s’aplica el conveni d’oficines i despatxos, malgrat tenir una matriculació superior als 45.000 alumnes i formar part del sistema universitari català.

Des de la Intersindical-CSC fem una crida a participar de totes les mobilitzacions que es duran a terme.
...
22-11-2010
Acció Sindical
 
 
Les darreres dues setmanes s’han dut a terme assemblees de caràcter formatiu i de debat per a delegats i delegades de la Intersindical-CSC a Banca. Aquestes jornades han estat centrades en les properes eleccions sindicals, que se celebraran el proper 22 de desembre.

Per altra banda, també es celebraren assemblees de delegats/des del sindicat del sector d’Aigües de tot l’àmbit català. Aquestes assemblees, partint de la premissa que la Intersindical-CSC és majoritària al sector, se centraren en el model de conveni col•lectiu d’aplicació al sector, la seva relació amb el territori i clarificar els escenaris que es poden presentar en el futur.

Cal destacar que en ambdós blocs d’assemblees, s’abordà la necessitat de dur a terme noves mobilitzacions per a denunciar les ...
22-11-2010
Acció Sindical
 
 
A les eleccions celebrades el passat 17 de novembre a MECAPLAST de la Pobla de Claramunt -una de les empreses més importants del sector industrial de la comarca de l'Anoia amb prop de 300 treballadors/es- la Intersindical-CSC ha obtingut representació per primer cop amb 4 delegats/des al Comitè d'Empresa, essent la segona força més votada. El Comitè és format per 13 delegats/des. Han resultat escollits/des 2 delegats al col·legi de tècnics i administratius i altres 2 al col·legi d'especialistes i no qualificats.

Des de la Intersindical-CSC volem felicitar als companys i companyes de Mecaplast pels bons resultats obtinguts en aquestes eleccions. Cal remarcar, també, el creixement sostingut de la Intersindical-CSC a la Unió Territorial del Penedès-Garraf-Anoia
...
18-11-2010
Eleccions sindicals
 
 
La Secretaria d'Acció Sindical llença una nova guia d'eleccions sindicals coincidint amb l'inici del període concentrat d'eleccions sindicals.

El document, disponible per al conjunt de l'afiliació, recull els aspectes següents:

Promoció d'eleccions,tipus de representació, participació electoral, col·legis electorals, meses electorals, el preavís, el procés electoral, funcions de la mesa electoral, el cens electoral, les candidatures, la campanya electoral, lloc i hora de les votacions, votació i escrutini, atribució i representants, crèdit d'hores mensuals (retribuïdes), drets i garanties dels representants dels treballadors/es, calendari eleccions a comitè d'empresa, calendari eleccions a delegats de personal, exemples.

Podeu descarregar el document des d' ací.
Confiem us sigui d'utilitat ...
16-11-2010
Eleccions sindicals
 
 
Quan algun elector estimi que en la data de la votació no es trobarà en el lloc on li correspongui exercir el dret de sufragi, podrà votar per correu amb una comunicació prèvia a la Mesa Electoral Coordinadora corresponent, a partir del dia següent a l'inici del procés electoral i fins a 5 dies abans del dia de la votació. Aquesta comunicació prèvia s'ha de fer mitjançant les oficines de correus, en un sobre obert, per a ser datat i segellat abans de ser certificat, i amb la presentació del DNI.
Aquesta comunicació també es podrà fer, en nom de l'elector, per una persona degudament autoritzada, sempre que acrediti la seva identitat i l'autorització pertinent.

La Mesa enviarà al sol·licitant les paperetes electorals i ...
14-11-2010
Eleccions sindicals
 
 
La Intersindical-CSC, UGT, CCOO d’una banda i l’Associació d’Empresaris de Serveis Funeraris de l’altra, han iniciat la negociació del conveni que ha de substituir l’actual que perd vigència el proper 31 de desembre.

La presència de la Intersindical-CSC a Memora, una de les empreses més importants del sector, ha estat determinant per a participar de la negociació d’aquest conveni.

Des de la Federació de serveis es valora positivament la participació en la negociació d’aquest conveni en un període al qual la tònica general és l’estancament en els processos de negociació a causa de factors econòmics i immobilisme per part de les diverses patronals..

Us continuarem informant puntualment.
...
11-11-2010
Negociació col·lectiva
 
 
Des de la Intersindical-CSC volem expressar el nostre suport al poble saharià i a les seves legítimes pretensions de llibertat i territorialitat. Així mateix condemnem enèrgicament l'actuació marroquina a Al-Aiaún i la seva política de negació dels drets personals i col·lectius del poble sahrauí.

La constant vulneració dels drets humans practicada per l'estat marroquí, afecta d'especial manera el poble sahrauí, i es tradueix en aïllament, violència i pobresa. Resta inalterable, però, la dignitat del poble sahrauí i el seu compromís vers la llibertat i el reconeixement del seu estatus nacional.

Denunciem, també, el posicionament covard i còmplice de l'estat espanyol. Cal recordar que l'actual estancament del contenciós és producte directe de l'actuació de l'estat espanyol l'any 1975. Mirar cap a altra banda ...
10-11-2010
Internacional
 
 
Des dels anys 40 existeix normativa genèrica i específica sobre mesures de prevenció i vigilància de la salut del treball amb amiant, però molts treballadors hi han estat exposats sense les degudes proteccions. És el cas d'en Ramon Barril, afiliat a la Intersindical-CSC. Va treballar 45 anys en dues empreses punteres del sector tèxtil a Catalunya: 9 anys a la planta de SAFA a Blanes i 37 anys a FIBRACOLOR a Tordera. Feia d'operari polivalent combinant la seva tasca d'electricista industrial amb la de mecànic de manteniment de la maquinària.

En Ramon no ho sabia. Ningú no l'havia avisat, però a la seva feina estava en contacte directe amb l'amiant, sobretot en peces i components de maquinària que reparava i en material elèctric que ...
05-11-2010
Seguretat i salut laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660