NOTÍCIES
El Senat de l’Estat francès votarà demà el projecte de llei de la reforma del sistema de pensions, promogut pel govern conservador de Nicolas Sarkozy. La resposta de les classes treballadores de la Catalunya Nord i de la resta de pobles de l’estat a aquesta nova agressió està sent exemplar, amb mobilitzacions sostingudes i indefinides que estan posant contra les cordes l’economia francesa.

El passat 12 d’octubre van començar les mobilitzacions, amb la realització de la setena vaga de l’any contra les polítiques de Sarkozy. Des de llavors, nous sectors i col·lectius s’han adherit a unes protestes que de moment es preveuen indefinides. Així, en una marxa sense precedents, més de 20.000 persones van desfilar per Perpinyà dissabte passat en un episodi més d’aquestes ...
18-10-2010
Internacional
 
 
L’Instituto Nacional de Estadística ha publicat avui les dades sobre l’evolució de la inflació durant el mes de setembre a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses, les quals han ratificat la tendència a la pujada dels preus dels darrers mesos. De fet, l’IPC mensual s’ha reduït o s’ha mantingut, en el cas del Principat, però això no ha evitat que en termes interanuals l’increment s’accentués el mes passat.

Així, les províncies on van reduir-se els preus durant el setembre van ser les d’Alacant i València (-0,1%) i les Illes Balears i Pitiüses (-0,3%), mentre que van pujar a Lleida (0,2%), Castelló i Girona (0,1%). Respecte el mateix mes de l’any passat, la inflació s’ha disparat especialment a Girona (2,8%) i ...
14-10-2010
Laboral
 
 
(Article d'Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, publicat a El Triangle)

No entraré a valorar la guerra de xifres sobre la vaga entre sindicats, patronal i govern. Una vegada més, els qui hi érem, sabem quants hi érem. I si no, només cal mirar el descens del consum elèctric, que a Catalunya es va situar a nivells d’un diumenge qualsevol. Si algú vol defensar que les fàbriques, transports i comerços van treballar a les fosques té el dret a seguir vivint al seu món de fantasies.

El que ara cal debatre, sobretot entre les organitzacions que donàvem suport a la jornada de protesta, és com gestionar els resultats d’aquesta. Hem treballat intensament durant setmanes per remuntar uns pronòstics negatius que en cap ...
13-10-2010
Laboral
 
 
(Extret del web de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC)

Davant la proximitat del 12 d’octubre, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC tornem un any més a reivindicar la necessitat de disposar d’un calendari laboral propi. No cal que, any rere any, hàgim de festejar aquelles festes d’imposició de l’Estat espanyol i/o francés: dies de la República, la Hispanitat o la Constitució Espanyola han de quedar en l’oblit, només trencat pel record d’aquells i aquelles que n’han estat víctimes d’aquests estats.

Un d’12 d’octubre que representa tot allò antagònic al poble català. Rebatejat en múltiples ocasions: Dia de la Raza, de la Nació, de la Hispanitat, de les Forces Armades..., però sempre amb el mateix rerafons, la superioritat i colonialisme espanyols.

08-10-2010
Països Catalans
 
 
El governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, és una de les personalitats més desacomplexadament espanyolistes i neoliberals de l’Estat espanyol. Les seves intervencions en matèria econòmica sempre estan marcades per una profunda convicció centralista i conservadora i aquesta setmana va tornar a demostrar-ho quan va culpar les comunitats autònomes de l’actual dèficit estatal i va proposar deixar sense validesa les clàusules de revisió salarial que alguns convenis incorporen, per anar adequant el poder adquisitiu dels empleats i les empleades en funció de la inflació.

Així, Ordóñez va instar dimarts a què, per complir amb la contenció del dèficit estatal previst pel 6% el 2011 i el 3% el 2013, l’Estat espanyol emprengui mesures com limitar la capacitat d’endeutament de les autonomies o ...
07-10-2010
Laboral
 
 
El passat cap de setmana va tenir lloc a Roma la novena Conferència de l’Oficina Regional Europea de la Federació Sindical Mundial, la confederació internacional de sindicats d’esquerres, fundada el 1945 i amb una important presència als cinc continents. La Intersindical-CSC, com a membre de ple dret i referent als Països Catalans, va participar a la trobada enviant el seu secretari d’Acció Sindical, Carles Sastre. També hi van participar altres organitzacions membres com el basc LAB, el gallec CUT, l’italià USB, el portuguès CGTP, el grec PAME, el cors STC i sindicats turc-xipriotes i greco-xipriotes, alemanys, anglesos, russos, bielorussos, serbis, francesos i d’altres estats i països europeus.

Durant la conferència, els i les assistents van fer un balanç de la feina feta durant el ...
05-10-2010
Intersindical-CSC
 
 
Les dades del ministeri de Treball sobre l’evolució de les xifres d’atur als Països Catalans certifiquen que la destrucció d’ocupació segueix imparable i que la reforma laboral és una mesura totalment ineficaç per fer-hi front. Així, durant el mes de setembre el nombre de persones sense feina es va incrementar en un 0,93% arreu del país sota administració espanyola, de forma especialment cruent a les Illes Balears i Pitiüses, on l’atur va augmentar un 4,98%.

El nombre total d’aturats/des, segons el ministeri de Treball, ascendiria fins a 1.136.148. Tanmateix, a aquesta xifra caldria sumar-li el nombre de persones desocupades que estan realitzant un curs de formació o les que no consten als serveis públics d’ocupació (perquè no hi estan apuntades en considerar-ho inútil si ...
05-10-2010
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC com a organització convocant de la Vaga General del 29-S amb d’altres sindicats i entitats cíviques, valorem la jornada de vaga com un acte de compromís i dignitat, en defensa dels nostres drets socials i laborals, demostrant al capital i al govern de l’Estat que no baixarem el cap mentre es retallen els nostres drets. La reforma laboral, la retallada dels salaris dels/les empleats/des públics/ques, la congelació de les pensions per al 2011, el retall de la despesa pública i les reformes pendents com la de les pensions, la negociació col·lectiva o les prestacions per desocupació eren raons suficients per convocar la vaga general.

Pel que fa a la jornada de vaga, més enllà de les dades, el que no ...
04-10-2010
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660