NOTÍCIES
Tal com ens té acostumats/des, l’Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero ha ignorat per complet la rotunda sentència popular que va significar la vaga general de dimecres i ha presentat una proposta de pressupostos per a l’any 2011 que semblen dictats pels poders financers internacionals, amb l’objectiu únic de reduir un dèficit públic necessari per reactivar l’economia, en detriment de les inversions i les partides socials.

Una vegada més, doncs, els anomenats taurons financers, aquells que no han de mobilitzar-se mai per imposar les seves polítiques, veuen acomplerts els seus designis. Així, les inversions en infraestructures cauen un dràstic 30%, mentre que les destinades a recerca i desenvolupament, clau per al necessari canvi de model econòmic, es redueixen un 8%. Precisament en el seu ...
01-10-2010
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC, sindicat convocant de la vaga general d’avui, després de fer una primera valoració de la jornada i a l’espera d’una reflexió més acurada, vol constatar que la classe treballadora catalana ha demostrat una vegada més que rebutja la política neoliberal de retallades de drets laborals, socials i nacionals com a via per beneficiar permanentment als i les de sempre, aquesta vegada amb l’excusa de la crisi econòmica.

El seguiment de la vaga als Països Catalans ha estat del 75% i aproximadament 400.000 persones s’han manifestat pels carrers de Barcelona contra les últimes mesures del Govern central, així com milers més també han marxat per altres ciutats catalanes. Unes xifres contundents que han de moure al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez ...
29-09-2010
Laboral
 
 
La protesta contra les retallades de drets socials, laborals i nacionals està sent un èxit. Arreu dels Països Catalans està tenint un seguiment aproximat del 75% dels treballadors i les treballadores, amb especial incidència al Principat de Catalunya, on la xifra s’eleva fins el 80%. A les 6 de la tarda, començarà la principal manifestació des de l’encreuament de passeig de Gràcia amb avinguda Diagonal, que també es preveu massiva.

Aquestes xifres de participació han d’obligar al govern de Zapatero a retirar la reforma laboral i fer un canvi de rumb en les seves polítiques neoliberals. Els treballadors i les treballadores, al cap i a la fi la majoria de la població, han esquivat les pressions i les campanyes mediàtiques de desprestigi de la ...
29-09-2010
Laboral
 
 
A dos dies de la vaga general, la Intersindical-CSC, sindicat convocant de la protesta, ha volgut replicar els arguments que rebutgen secundar l’aturada a causa de la pèrdua d’un dia de salari que comporta per aquelles i aquells que no assisteixen aquell dia al seu lloc de treball. Així, segons el sindicat català, “el que realment surt car, a la llarga, és l’aplicació de totes les mesures contra les quals es convoca la vaga”, en especial la reforma laboral. De fet, la diferència entre la indemnització màxima a percebre actualment i la motivada per unes raons objectives que la reforma aprovada deixen molt a l’aire podria arribar a ser de 49.068,86 € de mitjana.

Aquests simples càlculs s’han realitzat en base al salari mig ...
27-09-2010
Laboral
 
 
(Article d'Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, publicat el 22 de setembre al diari Públic)

La metàfora que podria explicar les polítiques del Govern espanyol contra la crisi és la d’un conductor ebri conduint l’Estat directament cap al penya-segat. Les mesures impulsades els últims anys no només són plenament contràries a qualsevol temptativa de justícia social i dictades per la patronal i els poders econòmics, sinó que a més s’oposen a tota lògica i sentit comú per resoldre l’atzucac actual. I els Països Catalans, sense competències en matèria econòmica i laboral ni recursos propis, són un mer remolc arrossegat per aquest cotxe estatal a punt d’estimbar-se.

Per poder justificar mesures com la reforma laboral, la futura reforma del sistema de pensions, les ...
23-09-2010
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC, com a sindicat convocant de la vaga general del 29 de setembre, ultima els preparatius d’aquesta i realitza cada dia a actes per garantir el seu èxit, així com el de les mobilitzacions de protesta que hi ha organitzades aquell dia.

De moment, ja es coneixen les convocatòries de les manifestacions que acompanyaran la jornada reivindicativa. La principal marxa es realitzarà a Barcelona, a les 18h, i sortirà de la intersecció de passeig de Gràcia amb avinguda Diagonal. La Intersindical-CSC cita l’afiliació i a tota aquella gent que vulgui participar en el bloc sobiranista, a les 16h, a la seva seu (c. de Villarroel, 45, entresòl), per tal de recollir el material.

Igualment, també s’han organitzat manifestacions i concentracions unitàries als ...
22-09-2010
Acció Sindical
 
 
La cita del 29 de setembre ja s’acosta i cal garantir l’èxit de la convocatòria de vaga general. Per aquest motiu, la Intersindical-CSC i l’Espai Jove han publicat nous materials per animar a participar a la protesta i sobretot per resoldre tots els dubtes que la jornada pot suscitar.

Per una banda, la Intersindical-CSC presenta un full sobre els aspectes tècnics de la vaga, com el concepte de no ocupació dels centres de treball, les atribucions del comitè de vaga, el funcionament dels piquets, els serveis mínims o les repercussions salarials i de cotització de seguir l’aturada.

Per altra banda, l’Espai Jove ha fet públic un document més pràctic i dirigit al jovent treballador, però també al conjunt d’empleats/des dels Països Catalans, com ...
17-09-2010
Laboral
 
 
(Discurs de Carles Sastre, secretari d'Acció Sindical de la Intersindical-CSC, al passeig del Born, l'11 de setembre de 2010)

No he vingut avui aquí per dir-vos que som molt bons, que fem les coses bé, que tenim un futur esplendorós. Desenganyem-nos, ningú dóna duros a quatre pessetes!

És evident que el model polític i institucional sorgit de la transició s’ha esgotat, aquí ja no se’l creu ningú. L’autonomisme ha mort, el federalisme, que és cosa de dos, no té contrapart. No hi ha encaix possible amb Espanya. La sentència del constitucional i la mobilització del dia 10 en són la constatació. La independència marca l’agenda política d’aquest país. En una situació de crisi econòmica com l’actual, el dèficit fiscal ens ofega més que ...
14-09-2010
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660