NOTÍCIES
La comissió de treball del Senat espanyol debat avui noves esmenes a la reforma laboral. La Intersindical-CSC ja va denunciar amb anterioritat que el primer tràmit parlamentari havia servit per endurir encara més una proposta de reforma que ja suposava un profund atemptat contra els drets laborals de la classe treballadora, però el procés segueix i l’atac es torna cada vegada més greu.

Així, en el marc de la reforma laboral, es preveu que la comissió aprovi avui la reducció de 100 a 30 dies perquè una persona a l’atur rebutgi la realització d’un curs de formació. De la mateixa, el PSOE havia flirtejat amb el rumor de voler reduir també el temps per tal de rebutjar una oferta de treball, malgrat que al ...
25-08-2010
Laboral
 
 
1. Perquè les mesures que adopten empobreixen les classes populars, i, a més, ens diuen que ens hi hem d’anar acostumant perquè no hi ha una altra sortida!

2. Perquè retallar la despesa pública dificulta la sortida de la crisi, afebleix el consum i augmenta les possibilitats d’enviar a l’atur més treballadors i treballadores!

3. Perquè no han adoptat cap mesura per reduir l’atur, i en canvi proposen rebaixar el cost de l’acomiadament i que una part es pagui amb els nostres diners!

4. Perquè congelen les pensions de les persones jubilades i tornen a amenaçar a endarrerir l’edat de jubilació als 67 anys!

5. Perquè ens volen reduir el poder adquisitiu dels salaris amb congelacions i retallades com en el ...
13-08-2010
Acció Sindical
 
 
La Intersindical-CSC va sumar divendres passat un nou delegat a una empresa en la qual fins llavors no hi havia tingut representació. Es tracta del saló d’entreteniment Bingo 45 de Les Corts (Barcelona), on hi treballen 25 persones. Malgrat que només s’hi escollia un/a delegat/da, s’hi van presentar dues candidatures, la de la Intersindical-CSC i una de la UGT. Tanmateix, dos terços dels vots van fer confiança al candidat del sindicat nacional i de classe i per aquest motiu aquest serà el representant de la plantilla durant els propers quatre anys, expandint la presència d’un sindicat en ple creixement.

Es dóna el cas que, tot i que fins ara no tenia representació en el sector, la Intersindical-CSC havia col·laborat amb el sindicat nacional gallec ...
02-08-2010
Eleccions sindicals
 
 
La comissió de treball del Congrés dels Diputats va aprovar ahir en primera instància la reforma laboral gràcies als vots a favor del PSOE i les abstencions de CiU i PNB, amb qui el Govern central havia pactat diverses esmenes que endurien el projecte inicial. Des de la Intersindical-CSC ja vam denunciar les profundes mancances d’aquest projecte, que no tan sols no servirà per sortir de la crisi, sinó que serà contraproduent, en facilitar l’acomiadament en moments d’atur elevat i reduir l’estabilitat laboral precisament quan cal incentivar el consum. Però ara, amb les últimes modificacions, el resultat és encara més nociu per als interessos dels treballadors i les treballadores i una victòria més clara de les tesis patronals.

D’aquesta manera, al projecte inicial, que ...
30-07-2010
Laboral
 
 
La reforma laboral que va presentar l’Executiu del PSOE, juntament amb totes les retallades socials que paral·lelament està aprovant i preparant, ja suposa la pitjor agressió als drets de les classes treballadores de les darreres dècades i així ho va denunciar la Intersindical-CSC. Tanmateix, el tràmit parlamentari està servint per endur-la encara més, ja que el Govern espanyol està preferint negociar les esmenes amb la dreta, per obtenir-ne el seu suport.

D’aquesta manera, s’estan concretant cada vegada més les fórmules per poder realitzar un acomiadament procedent, amb una indemnització de només 20 dies per anys treballat (8 dels quals pagats amb diner públic) amb un topall de 12 mesos. Segons la darrera proposta de l’Executiu, es podrà pagar aquesta quantitat fins i tot quan ...
28-07-2010
Laboral
 
 
La setmana passada, l’Instituto Nacional de Estadística (INE) va publicar una enquesta sobre la incorporació del jovent al mercat de treball, la qual va posar de manifest novament la dificultat que té la gent jove per tal trobar una feina, després d’acabar els estudis. Segons les dades que es van donar a conèixer, en pràcticament la meitat dels casos, el termini superava l’any de recerca. I, de fet, un cop firmat un contracte, en la majoria dels casos aquest era temporal.

Una vegada més, es constata que, mentre les dificultats són similars entre la gent que acaba els estudis entre la primària i el batxillerat, aquestes es redueixen per als i les que han optat per realitzar cursos de formació professional i encara més ...
27-07-2010
Laboral
 
 
Les contractacions estiuenques mai s’han caracteritzat per l’estabilitat i la qualitat laboral, això és una evidència. Tanmateix, aquest any 2010 està sent especialment marcat per la temporalitat, el que provoca que el descens de l’atur (també estacional i típic d’aquestes dates, per altra banda) no pugui entès com un canvi de tendències, com ens volen fer creure els governs català i espanyol.

Els llocs de treball que s’estan creant no suposen un canvi de rumb respecte a la destrucció d’ocupació patida durant els últims anys. Ben al contrari, serveixen per cobrir feines estiuenques que no tenen gaire possibilitats de mantenir-se un cop arribi el mes de setembre. I, darrera aquesta excusa, una vegada més desenes d’empreses aprofiten per contractar temporalment per cobrir llocs de ...
22-07-2010
Laboral
 
 
Durant la darrera jornada del debat de la nació (espanyola), el Congrés dels diputats va aprovar una resolució segons la qual s’allargarà durant sis mesos més l’ajuda per a aquelles persones a l’atur que hagin esgotat totes les prestacions anteriors. En un principi, aquesta ajuda es va començar a atorgar el passat mes d’agost i havia d’existir per un període de mig any. Un cop esgotat, el Govern central va ampliar el termini pel mateix temps i ara es prorrogarà per tercera vegada, per mig any més, aquesta ajuda.

Des de la Intersindical-CSC, celebrem que a partir d’ara hi hagi més persones que es puguin beneficiar d’aquesta ajuda, però ens reiterem en la crítica que ja vam fer en el seu moment a una ...
21-07-2010
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660