NOTÍCIES
Aquest diumenge, 20 de juny, tindrà lloc la quarta onada de consultes a més d’una quarantena de municipis del Principat. Gairebé mig milió de persones tindran dret a vot i les principals ciutats es concentren a l’àrea metropolitana: Mataró, Cornellà de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Sant Boi de Llobregat o Sant Feliu de Llobregat.

Centenars de persones han participat en l’organització d’aquestes consultes i nombrosos/es militants de la Intersindical-CSC hi han estat darrera. Des del sindicalisme nacional i de classe volem animar una vegada més a la població a fer d’aquesta onada un altre èxit democràtic i de participació. Hem de demostrar un cop més que el dret de decidir no ens fa por, sinó tot el contrari, i que la força de les ...
18-06-2010
Països Catalans
 
 
El Govern central finalment va aprovar ahir el decret pel qual impulsa la reforma laboral. El document final agreuja encara més la retallada de drets previstos en l’esborrany de la setmana passada, que la Intersindical-CSC ja va analitzar i criticar en un article anterior. Igualment, però, les línies mestre són les mateixes i les modificacions que s’introdueixen pretenen abaratir l’acomiadament, malgrat que el propi Executiu havia reconegut prèviament que aquesta mesura no crearia ocupació, i trencar els fonaments de l’Estat de dret i les garanties jurídiques, en tant que els empresaris podran modificar les condicions laborals i salarials de les seves plantilles tan sols al·legant pèrdues, independentment d’allò negociat amb els sindicats.

Els canvis més importants respecte l’esborrany inicial són:

- Es facilita ...
17-06-2010
Laboral
 
 
El cap de setmana passat va tenir lloc el 9è Congrés del Sindicats de Treballadors Corsos (STC), organització germana de la Intersindical-CSC, amb qui comparteix espai a la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat. El STC, sindicat de classe i independent de les forces polítiques que defensa l’exercici del dret a l’autodeterminació per part del poble cors, va aprovar la resolució “Construir el poble, construir la nació”, reivindicant l’ús de la llengua i l’educació en cors, i va votar per unanimitat la nova executiva.

Després de 10 anys liderada per Étienne Santucci, Jean Brignole va prendre el relleu en la secretaria general del STC, el qual ha viscut un increment continuat d’entre el 5% i el 10% d’afiliació anual, fins arribar als 5.500 ...
16-06-2010
Internacional
 
 
El sindicalisme nacional basc està prenent un renovat protagonisme en el moment actual. Ja va organitzar amb èxit una vaga general el passat 21 de maig de 2009, al marge dels sindicats espanyolistes, ha protagonitzat nombroses accions en contra de les mesures preses per fer front a la crisi i ha convocat una altra vaga a Euskadi i Navarra per al proper 29 de juny, contra la reforma laboral.

En el terreny polític, LAB (que comparetix espais internacionals amb la Intersindical-CSC, concretament a la Federació Sindical Mundial i a la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat) ha pres també una rellevància important, assumint i difonent el procés que l’esquerra abertzale ha dissenyat per avançar cap a una sortida pacífica a l’actual conflicte democràtic ...
16-06-2010
Intersindical-CSC
 
 
(Extret del web de la Federació d'Administracions Públiques de la Intersindical-CSC)

El passat divendres, 11 de juny, la Intersindical-CSC va fer un altre pas endavant: doblant pràcticament el nombre de vots, va treure 2 representants en el Comitè d'Empresa de Barcelona; i va venir de 2 centèsimes que no en traiem 3! Entenem que això és degut a la gran feina feta durant aquests darrers quatre anys per la secció sindical i pel que fins ara era el nostre únic representant en el Comitè i també a la campanya electoral impecable que va fer, juntament amb la Secretaria d'Estratègia Sindical de la FAP.

I no és que ens ho posessin fàcil, no... Primer, hi va haver una "casual" demora a l'hora de ...
15-06-2010
Eleccions sindicals
 
 
La proposta de reforma laboral que l’Executiu central prepara es va fer pública la setmana passada i, complint totes les expectatives, té com a objectiu abaratir l’acomiadament, flexibilitzar les condicions de treball sempre que a l’empresari li convingui i en definitiva avançar cap a un model laboral molt més precari. De forma més o menys paradoxal, un govern teòricament progressista està a punt de protagonitzar una de les majors retallades de drets de les darreres dècades i és per aquest motiu que cal deixar de dubtar i convocar de manera immediata una vaga general unitària i combativa i un calendari d’accions per fer-hi front i exigir una sortida de la crisi que comporti un repartiment equitatiu del treball i de la riquesa.

En termes ...
14-06-2010
Laboral
 
 
Durant la 99a sessió de la Conferència Mundial del Treball de la OIT celebrada aquest mes de juny a Ginebra, Colòmbia fou retirada de la llista dels 25 països violadors de drets humans. Us reproduïm el comunicat denúncia d'aquest fets de la
Federació Sindical Mundial, organització de la qual n'és membre la Intersindical-CSC.

Comunicat de Premsa

Només dos dies després de l'assassinat del dirigent sindical colombià Hernán Ordóñez Dorado i tres dies després de l'atemptat criminal contra el dirigent sindical Jairo Zapata Marulanda, l'OIT ha retirat a Colòmbia de la llista dels 25 països on es cometen més violacions dels "drets humans". És una vergonya, i és un greu error.

Aquesta decisió és inacceptable per a un país on durant els ...
14-06-2010
Intersindical-CSC
 
 
Dissabte, 12 de juny, a les 18h
Marxa cap al Parlament, des de la plaça d’Urquinaona (Barcelona)
Convoca: Plataforma pel Dret de Decidir, amb el suport de més de 200 organitzacions (entre les quals la Intersindical-CSC)

El determini de decidir sobre el nostre futur com a país és cada cop més patent. Ho estem demostrant organitzant-nos i votant en les consultes populars sobre la independència de la nació catalana.

La voluntat de reconstruir la nació, trencant els lligams de dependència i submissió amb els estats espanyol i francès està essent portada a l’escenari i a l’agenda de l’acció política d’una manera clara i indefugible. Cap força política dins o fora dels parlaments dels Països Catalans pot defugir, d’ara en endavant, el ...
10-06-2010
Països Catalans
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660