NOTÍCIES
La vaga que està tenint lloc avui al sector públic està gaudint d’un seguiment majoritari i demostra el rebuig dels treballadors i les treballadores a les mesures preses pels governs central i autonòmics, en especial pel que fa a la seva reducció salarial, al profund atemptat als serveis públics que està tenint lloc i al qüestionament de l’escarransit Estat del Benestar que patim. També volem destacar que durant el matí d’avui hem rebut la confirmació que la conselleria de Treball ha modificat l’ordre del departament respecte els serveis mínims de l’aturada per tal de confirmar que la Intersindical-CSC també ha de constar com a sindicat convocant.

El sindicat nacional i de classe quantifica en més d’un 60% el seguiment a la vaga, al ...
08-06-2010
Laboral
 
 
Una de les raons que han provocat la vaga al sector públic de demà són les retallades salarials als seus empleats i empleades. Per tal de justificar-la o, si més no, fer-la més acceptable, els governs han assegurat que aquesta és “progressiva” en funció dels sous. Tanmateix, des de la Federació d’Administracions Públiques (FAP) de la Intersindical-CSC es posa en dubte aquest argument, en base a un estudi de les percepcions econòmiques de cada grup de funcionaris i la reducció que patiran, demostrant que, en alguns casos, qui cobra menys pot patir retallades superiors que membres d’un altre grup amb un salari major.

De la mateixa manera, la FAP argumenta que aquestes reduccions afectaran en segon terme el conjunt de l’economia, com qualsevol altra ...
07-06-2010
Laboral
 
 
El passat mes de maig visqué una reducció del nombre d’aturats/des arreu del país. Concretament, la xifra d’inscrits/es a als serveis de recerca d’ocupació va patir un descens de 31.196 persones, reduint-se un 2,61% respecte els i les que hi havia a finals d’abril. Tanmateix, aquesta reducció fou a causa de l’inici de la temporada turística, ja que es concentrà sobretot en el sector serveis i molt majoritàriament es basà en contractes temporals. De fet, si es mantenen les polítiques d’increment de l’IVA a partir del mes vinent i de retallades salarials en el sector públic i en inversions de les administracions, aquesta tendència es pot revertir ràpidament.

Igualment, cal destacar que aquestes xifres, aportades pel ministeri de Treball, no compten a les persones ...
04-06-2010
Laboral
 
 
L’educació és un dret universal i un bé públic al qual tota la ciutadania té dret a accedir i l’Administració té el deure de garantir en condicions de qualitat i d’igualtat. A més, hi ha consens en la nostra societat sobre el fet que l’educació, a més de ser una necessitat per al progrés social, és la condició per fer possible una societat cohesionada i justa i que perquè això sigui possible l’ensenyament públic ha de ser l’eix vertebrador de tot el sistema educatiu i ha de garantir la seva funció social d’ajudar a compensar desigualtats.

L’ensenyament públic ha de garantir que totes les persones puguin estudiar i puguin aprendre i, a més, ha de ser democràtic i gratuït perquè no segregui les persones ...
02-06-2010
Països Catalans
 
 
(Per descarregar-te en pdf el full de la Federació d'Administracions Públiques, clica aquí)

El passat 27 de maig la Intersindical-CSC va presentar el preavís de vaga per al pròxim 8 de juny. Els governs de l’estat i català, la seva prolongació, no ens tenen per cap altra cosa que pel boc expiatori dels seus pecats i es limiten a atacar qui menys es pot defensar: treballadores i treballadors públics, pensionistes, persones dependents..., fins i tot farmacèutics i, de retruc, totes les persones, empreses i territoris que es veuran perjudicats per les retallades i retards que patiran les infraestructures. I els causants de la crisi són els únics que han rebut ajudes!

Cal donar una resposta contundent a aquests atacs que, enlloc de ser ...
01-06-2010
Laboral
 
 
L’exèrcit d’Israel ha atacat aquesta matinada la flota de sis vaixells que s’adreçaven a Gaza amb 10.000 tones d’ajut humanitari, com subministraments mèdics, equips de construcció o material educatiu. Més de 750 cooperants de 50 països participaven en l’expedició, que pretenia trencar el setge a què està reclosa Palestina. Fruit de l’atac, han mort més d’una desena de persones i han resultat desenes de ferits/des.

És per aquest motiu que, des de la Intersindical-CSC, mostrem el nostre més enèrgic rebuig a aquesta inhumana agressió i ens solidaritzem amb les víctimes i els seus familiars. En cap cas és justificable l’atac a expedicions destinades a fer arribar ajuda humanitària a zones en guerra o amb dificultats profundes per garantir un mínim benestar.

En la ...
31-05-2010
Internacional
 
 
Avui s’han aprovat definitivament al Congrés dels Diputats el paquet de mesures que ja fa dues setmanes va anunciar el Govern de Zapatero i que la Intersindical-CSC ja va rebutjar plenament. Les noves polítiques de l’Executiu espanyol faran pagar la crisi actual a aquells col·lectius més desprotegits: treballadors i treballadores del sector públic, jubilats/des, famílies i persones dependents, a més de retallar les dotacions per a projectes de cooperació en un moment en què la solidaritat és més necessària que mai. Paral·lelament, el mateix govern amenaça amb una propera reforma laboral per decret que retallarà els drets del conjunt dels treballadors i de les treballadores i mareja la perdiu amb un suposat increment dels impostos per a les rendes altes del qual no se’n sap ...
27-05-2010
Laboral
 
 
El passat divendres van tenir lloc les eleccions sindicals per conformar el comitè del Consorci per a la Normalització Lingüística de la província de Girona, que dona feina a 130 persones. En les votacions, els treballadors i les treballadores van fer confiança al sindicalisme nacional i de classe, que va aconseguir el 80% dels suports i 7 dels i les 9 delegades. Les altres dues representants foren per CCOO.

La Intersindical-CSC ja copava el total del comitè anterior, format per 5 representants, i, malgrat que aquesta vegada s’hi presentava una altra llista, el sindicat català ha incrementat la seva presència gràcies a mantenir la gran majoria dels suports i a l’augment del nombre de delegats/des a escollir.

El sindicalisme nacional i de classe, ...
25-05-2010
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660