NOTÍCIES
Davant del debat obert sobre la impunitat dels crims de la dictadura franquista arran del procés contra el jutge Garzón, les organitzacions i persones que signem aquest manifest volem fer les següents consideracions:

* La dictadura franquista es va fonamentar en l’extermini planificat de les persones vinculades a sindicats, partits polítics d’esquerres i catalanistes, i també persones i grups que compartien els objectius del projecte reformador de la República. Al cap i a la fi, el cop d’Estat de 1936 i la posterior dictadura s’ha d’entendre com la lluita del feixisme (recolzat per una part important del capital) contra el projecte reformador frontpopulista, que la dreta percebia que podia donar pas a un procés de transformació revolucionària.

* Més de 130.000 persones van ...
21-05-2010
Països Catalans
 
 
El govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero es prepara per aplicar una de les majors retallades socials de les últimes dècades. Des del primer moment ha volgut fer pagar la crisi a les classes treballadores, però avui mateix ha aprovat unes mesures que, amb l’excusa de fer front a un dèficit públic denunciat des d’instàncies internacionals, suposaran una profunda agressió als treballadors i treballadores del sector públic, a les persones dependents, als pares i mares precàries, als i les pensionistes i a la classe treballadores en general, tal com ja va denunciar la Intersindical-CSC en un comunicat recent.

De la mateixa manera, es prepara el terreny per a una propera reforma laboral, el Govern català cuina mesures similars a les de l’executiu central ...
20-05-2010
Acció Sindical
 
 
Una de les crítiques que permanentment abandera la patronal espanyola i catalana, però que en temps de crisi se subratlla, és el suposat pes excessiu del sector públic en l’economia. D’aquesta manera, reclamen que la despesa de les administracions en diversos sectors es redueixi, per tal de poder facilitar les coses a la iniciativa privada. A la pràctica, el que es reclama (moltes vegades amb èxit) és la privatització progressiva de sectors d’interès general com els de l’ensenyament, la sanitat o la intermediació laboral.

Tanmateix, aquest dogma liberal xoca de ple amb la realitat, si es vol ser una mica rigorós (com tants altres mites de la dreta, tal com va denunciar Isabel Pallarès en un article recent). De fet, els Països Catalans són ...
19-05-2010
Laboral
 
 
(Article d'Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, publicat a El Triangle)

Un dels principals problemes d’aquesta crisi és que s’està veient més clarament que mai les debilitats de l’esquerra catalana i espanyola, tant social com política, en especial pel que fa a la capacitat de donar respostes a una situació com l’actual. I això està provocant que les úniques propostes que apareixen amb certa força com a viables, amb el corresponent amplificador d’uns mitjans que no són neutres ni innocents, són aquelles de la patronal i la dreta que, en essència i paradoxalment, pretenen aprofundir en el neoliberalisme que ens ha dut fins on som.

És així com un govern pretesament progressista com l’espanyol accepta les bondats de les retallades de drets ...
17-05-2010
Laboral
 
 
Les dades de l’Instituto Nacional de Estadística referides a l’evolució de l’IPC, fetes públiques avui, demostren un fet cada cop més preocupant: l’increment de l’atur i els efectes de la moderació salarial no impedeixen que la inflació segueixi creixent, en especial a causa del preu dels carburants (que ha provocat que el cost dels transports hagi crescut entre un 7,4% i un 8,4% en un any). D’aquesta manera, el cost de la vida segueix incrementant-se a la vegada que els ingressos es redueixen o es congelen.

Així, la inflació va créixer durant l’abril un 0,6% a les Illes Balears i Pitiüses, un 1% a Catalunya i un 1,2% al País Valencià, uns increment que en termes anuals ronden entre el 1,3% i el 1,7%. ...
14-05-2010
Laboral
 
 
(Extret del darrer full informatiu de la Federació d'Administracions Públiques de la Intersindical-CSC)

Com a treballadors i treballadores de la funció pública que portem anys perdent poder adquisitiu, ara a partir del mes de juliol veurem com es redueix la nostra nòmina, però també com s’encareix tot (llum, aigua, gas, electricitat, la cistella de la compra...), gràcies a la prevista pujada de l’IVA per aquestes dates. És a dir, si no vols cafè, pren dues tasses.

Lluny de generar demanda interna, la disminució del poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores al servei de les administracions públiques alentirà, de ben segur, la reactivació de l’economia.

Per què sempre hem de pagar els mateixos?
Com es pot demanar l’esforç de tothom quan qui ...
13-05-2010
Laboral
 
 
La Intersindical-CSC rebutja plenament el paquet de mesures anunciades avui pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per tal de fer front al dèficit públic. Unes mesures que carreguen de nou el pes de les reformes sobre les espatlles de les classes més desafavorides, que suposen una nova victòria de les tesis neoliberals i els interessos dels poders econòmics i financers i que no esdevindran cap tipus d’estímul per a la creació de llocs de treball.

Les mesures més destacades de Zapatero consisteixen en reduir el sou del personal del sector públic un 5% de mitjana, aquest 2010, i congelar-lo pel 2011 (vulnerant l’acord d’increment salarial per aquest col·lectiu, firmat el 25 de setembre passat), congelar igualment les pensions a partir de ...
12-05-2010
Laboral
 
 
La setmana passada, el conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, va mostrar-se partidari de la congelació o la rebaixa dels salaris. Segons va afirmar, “cal un ajustament per reconèixer que som més pobres i que hem crescut per sobre de les nostres possibilitats”, per tal de sortir de la recessió i recuperar la competitivitat. D’aquesta manera, Castells s’alineà amb d’altres càrrecs públics dels governs català o espanyol, com el secretari d’Estat d’Economia, José Manuel Campa, que ja havien advocat per la via de la moderació salarial com a fórmula per lluitar contra la crisi. Així, el conseller va reclamar als polítics un lideratge que passa per “tenir coratge” i “dir veritats incòmodes” en un moment com l’actual.

Evidentment, quan es cobra ...
10-05-2010
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660