NOTÍCIES
Els companys i les companyes del sindicat grec PAME, organització també membre de la Federació Sindical Mundial, ens han remès la següent informació sobre el conflicte al seu país. Des de la Intersindical-CSC, mostrem tot el nostre suport i solidaritat per la lluita de la classe treballadora grega pels seus drets. Per un futur sense crisis, prou retallades socials!

» El passat 5 de maig de 2010, tots els sindicats de Grècia van organitzar una vaga general a nivell nacional. El motiu era la voluntat que progressivament es va implantant del govern socialdemòcrata, juntament amb els neoliberals, el FMI i la Unió Europea per:

1. Augmentar l’edat de jubilació de les dones en cinc anys i la dels homes en tres anys, ...
07-05-2010
Internacional
 
 
(Extret del web de l'Espai Jove)

El passat 1 de maig, la UGT a Catalunya inaugurava una nova seu a la Rambla del Raval, ja que l’edifici de Via Laietana on es trobaven part de les seves oficines (edifici de titularitat pública cedit als sindicats espanyols per donar compliment a la Llei del Patrimoni Sindical de 1986) està deteriorat i requereix una rehabilitació urgent.

En un pacte entre l’Administració Estatal (Ministeri de Treball), l’Ajuntament de Barcelona i els dos principals sindicats espanyols, la reubicació d’aquests últims fora de l’edifici de Via Laietana s’havia de fer a través d’una permuta. Així, el comprador de l’edifici actual havia d’assumir el cost de construcció de la nova seu de CCOO, en un solar de 18.000 metres ...
07-05-2010
Països Catalans
 
 
El passat 1 de maig, el sindicalisme nacional i de classe va tornar a sortir al carrer amb el lema “Per un futur sense crisis, prou retallades socials!”. La manifestació, que fou l’acte central de la jornada, va reunir prop de mig miler de persones que recorregueren el carrer de Pelai i la Rambla de Santa Mònica. Prèviament s’havia realitzat una ofrena al monument a Francesc Layret, advocat laboralista assassinat pels pistolers de la patronal l’any 1920, i posteriorment a la marxa tingué lloc un dinar al Casinet d’Hostafrancs, amb parlaments finals d’Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, entre d’altres.

Aquí sota trobareu algunes fotos de la jornada, però si algú en va fer més, agrairíem que les enviés a “premsa@intersindical-csc.cat”.


06-05-2010
Laboral
 
 
La setmana passada, diversos líders d’UGT i CCOO van assistir a un acte en el qual l’alcalde d’Ascó va presentar el projecte de cementiri nuclear i els terrenys on s’ubicaria aquest. Així, la candidatura del municipi ebrenc va rebre el suport dels dos grans sindicats espanyols, malgrat que el Parlament s’hagi posicionat en contra d’aquest projecte, que també ho hagin fet més de 100 ajuntaments del voltant d’Ascó, els 10 consells comarcals més propers al municipi, tots els directors dels CEIP de la totalitat dels pobles de la comarca de la Terra Alta i desenes d’entitats de tots els àmbits, així com s’hagin manifestat milers de persones de forma contrària a la candidatura nuclear. Amb anterioritat, el secretari general d’UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ...
05-05-2010
Països Catalans
 
 
El passat mes d’abril serví per frenar lleugerament l’increment continuat en el volum d’aturats/des als Països Catalans sota administració espanyola. D’aquesta manera, a Catalunya i les Illes Balears i Pitiüses el nombre de persones que constaven com a demandants de feina als serveis públics d’ocupació es va reduir, malgrat que el País Valencià no seguí aquesta tendència.

Tanmateix, malgrat aquesta evolució, que en general féu abaixar en 11.010 el nombre d’aturats/es arreu del país, cal deixar clar que una flor no fa estiu i que en cap cas s’ha aturat la tendència a la destrucció d’ocupació, malgrat els nivells dramàtics que aquest fenomen ha assolit (una històrica taxa d’atur del 20%, per exemple). De fet, aquesta reducció es pot explicar a causa de la ...
04-05-2010
Laboral
 
 
En motiu de l’1 de maig, la Intersindical-CSC va fer públic el nou disseny de la seva revista “La Intersindical”, que ja ha arribat fins al número 15. El nou format, més petit i manejable, és a tot color, però segueix prioritzant aquelles qüestions de temàtica laboral que caracteritzen el sindicat, des d’una òptica nacional i de classe.

Aquest número se centra en els efectes de la crisi econòmica en la classe treballadora catalana, analitzant les promeses incomplertes respecte la refundació del capitalisme, la successió de pactes i reformes que ens estan retallant drets, la situació concreta d’uns Països Catalans espoliats i sense competències per fer-hi front i la reforma del sistema de pensions que ha aparegut paral·lelament i de forma interessada aprofitant la ...
03-05-2010
Laboral
 
 
Aquest matí, la Intersindical-CSC, sindicat nacional i de classe, ha realitzat una manifestació en motiu de l’1 de maig que ha convocat prop de 500 persones i que ha recorregut el carrer de Pelai i les Rambles. Els manifestants han clamat contra les retallades socials que s’estan produint en nom de la crisi i contra una reforma laboral que es veu propera i que, des del sindicat, denuncien que servirà per “precaritzar encara més les condicions laborals de la classe treballadora”.

Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, ha reclamat en el seu discurs final que “cal un repartiment just i equitatiu del treball i de la riquesa per fer front a una taxa d’atur que als Països Catalans ja superen el 20%”. Igualment, ...
01-05-2010
Laboral
 
 
Avui s’han fet públiques les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del conjunt de l’Estat espanyol referides al primer trimestre del 2010 i s’han confirmat els pitjors pronòstics en superar-se unes taxes d’atur rècord. D’aquesta manera, al conjunt dels Països Catalans sota administració espanyola un 20,17% de la població activa no troba feina, mentre que, en el cas dels i les joves, la taxa d’atur ja és del 40,66%. Cal destacar l’increment de l’atur patit a les Illes Balears i Pitiüses, ja que el nombre de persones sense feina ja és un 13,35% superior a la de finals de l’any passat.

En termes absoluts, això significa que 1.386.700 catalanes i catalans es troben desocupats/des (1.415.000 en total, si comptabilitzem també la població de ...
30-04-2010
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660