NOTÍCIES
(Manifest de l'1 de maig de 2010, descarregable des d'aquí)

Aquest primer de maig està marcat per dos valors bàsics, la solidaritat, amb els companys i companyes afectats de manera punyent per la crisi, un 20% d'atur és absolutament inacceptable per les seves repercussions econòmiques i sobretot humanes que suposa. I la perspectiva de classe, només hi ha futur si es fa de manera col·lectiva, és evident que els responsables de tot aquest desgavell segueixen emplenant-se les butxaques i que allò que cal posar en qüestió no és la simple distribució de les rendes, quina part de pastís toca a cadascú. El que cal posar en qüestió és el pastís mateix i qui el talla i això requereix de l'esforç i el compromís col·lectiu. ...
29-04-2010
Intersindical-CSC
 
 
El passat dilluns, l’exsecretari general de LAB Rafa Díez va ser posat en llibertat, per tal de poder cuidar a la seva mare dependent i després d’abonar la fiança de 30.000 € i de ser-li retirat el passaport. Altres dirigents que, com Díez, van ser detinguts fa mig any acusats de voler “refundar Batasuna”, com Arnaldo Otegi, segueixen a la presó.

Des de la Intersindical-CSC, celebrem l’alliberament parcial del líder sindical, però aquesta alegria no ens pot fer oblidar que el procés segueix i que encara haurà de participar com a imputat pel simple fet de voler avançar en una resolució del conflicte basc des de vies “exclusivament polítiques”, tal com defensava en els documents en els que treballaven, allunyant definitivament l’esquerra abertzale de ...
28-04-2010
Internacional
 
 
(Manifest de la Intersindical-CSC en motiu del 28 d'abril, Dia internacional de la seguretat i la salut a la feina)

Els treballadors i les treballadores d'aquest país estem assistint, com a convidats de pedra, a una gestió de la crisi nefasta per part de les administracions públiques i els organismes internacionals. Mentre amb una mà injecten quantitats ingents de diners públics als agents financers que han provocat l'actual crisi econòmica, amb l'altra mà es flexibilitza encara més el mercat de treball, es destrueix ocupació a tots els sectors econòmics i s'escampa la incertesa i la por en el futur entre les classes populars.

A nosaltres, treballadors i treballadores, ens toca pagar els plats trencats. I ho fem amb la nostra força de treball, ...
26-04-2010
Seguretat i salut laboral
 
 
Tenim una llengua, el català, que ens ha de servir per comunicar-nos, per treballar, per reivindicar els nostres drets, per manifestar-nos, per defensar-nos davant la justícia, sense necessitat de sentir-nos irrespectuosos o mal educats. Hem estat massa anys castigats i reprimits només pel fet de parlar en català. Malauradament encara ens falta un camí molt llarg per considerar-nos normalitzats.

En aquest camí, heus aquí alguns exemples:

- El tancament de moltes sales que va protagonitzar el Gremi d’Empresaris del Cinema contra la Llei del cinema català que només gosa demanar el 50% de les còpies en català, considerant equívocament i ells saben que no és cert, que aquesta tindrà conseqüències nefastes pel que fa a l’afluència de públic. Fa uns anys ens sonava ...
22-04-2010
Països Catalans
 
 
El passat divendres 16 d’abril, a Atenes, va tenir lloc la reunió europea de la Federació Sindical Mundial-Metall, amb l’assistència de delegacions de Grècia, Xipre, Rússia, Sèrbia, l’Estat francès, Dinamarca, l’Estat espanyol, el País Basc, Bulgària, Geòrgia, Bielorússia i els Països Catalans.

El debat va centrar-se en la situació del sector siderometal·lúrgic i miner a Europa, amb especial èmfasi en l’automoció i auxiliars i en la construcció naval.

En la seva intervenció de Carles Sastre, secretari d’acció sindical de la Intersindical-CSC, va explicar el paper del sindicat català en l’actual procés de consultes sobre el dret a decidir, relacionant-lo amb la situació econòmica i la crisi del model productiu. Així, posà èmfasi en la destrucció de l’entramat industrial, bàsicament en l’àmbit de la ...
22-04-2010
Laboral
 
 
Amb aquest acte, des de la Intersindical-CSC, com a sindicat socio-polític, volem mostrar un cop més el nostre suport a aquelles lluites territorials, socials o nacionals que, arreu de les comarques, intenten construir un país i un món més justos, moltes vegades amb el suport o la participació activa de militants del sindicalisme nacional i de classe.

Títol de la xerrada: El sindicat català amb les lluites populars

Ponents:

- Elisenda Paluzie, Consultes sobre la independència

- Sergi Saladié, portaveu de la Coordinadora anticementiri nuclear a Ascó

- David Fernàndez, Plataforma Engunkaria

- Fèlix Simón, plataforma pro Vegueria del Penedès

Dia: dimecres, 21 d’abril

Lloc: Seu nacional de la Intersindical-CSC (c. de Villarroel, 45, entresòl, Barcelona)

20-04-2010
Intersindical-CSC
 
 
(Carta de suport al sindicat grec PAME, organització també membre de la Federació Sindical Mundial, que està liderant les lluites obreres a Grècia i que ha convocat una vaga general de 48 hores per als dies 21 i 22 d’abril)

Estimats companys,

Des dels Països Catalans, volem fer arribar la nostra solidaritat a la classe treballadora de Grècia, i especialment al PAME, que fa front a una situació socio-econòmica severa que encara serà pitjor si el govern grec implementa les polítiques neoliberals que la Unió Europea i el FMI intenten imposar.

Als Països Catalans i a la resta d’Europa, les propostes per solucionar la crisi van en contra dels interessos de la classe treballadora i de gran part dels drets dels pobles, ...
19-04-2010
Internacional
 
 
El passat mes de març va confirmar el que des d’alguns sectors ja es temia, que la inflació comencés a créixer sense que això tingués cap tipus de relació amb un possible repunt de la capacitat de compra de la majoria de la ciutadania. D’aquesta manera, el preu dels carburants (entre un 7,6% i un 8,4% superior a fa una any) està fent incrementar l’IPC a la vegada que se segueix precaritzant el conjunt de la classe treballadora i les taxes d’atur continuen superant rècords. Les dificultats per arribar a final de mes o per mantenir un mínim de benestar, doncs, es tornen encara més greus.

Així, mentre el nombre de persones desocupades arreu del país està a punt d’arribar al milió i mig ...
15-04-2010
Laboral
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660