NOTÍCIES
(Extret del web de la Federació d'Administracions Públiques (FAP) de la Intersindical-CSC)

En la darrera reunió amb Funció Pública se'ns va confirmar que la previsió de la convocatòria d'oposicions per a l'Agrupació de funcionaris/àries del Cos Subaltern s'havia retirat perquè el projecte de Llei d'ocupació pública està en tràmit parlamentari -aquest projecte de llei declara aquesta Agrupació de funcionaris/àries a extingir- i creuen que seria una incongruència treure oferta d'ocupació pública per a un cos a extingir.

En vista d'això i dels molt importants interrogants que planteja, la Intersindical-CSC s'ha dirigit als diversos grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, demanant-los una reunió en la qual exposar-los la nostra posició sobre aquest despropòsit, que planteja grans dubtes, inseguretat, incertesa i... fa farum de ...
29-03-2010
Laboral
 
 
Alirio Garcia ha estat col·laborant des de 2005 als projectes solidaris de drets humans i formació sindical per a pagesos i indígenes que la Intersindical-CSC ha dut ha terme a diverses zones del país andí, fet pel qual des del sindicat nacional i de classe ens n'alegrem profundament de la seva absolució.

El Comitè Executiu de la Federación Nacional Sindical Unitària Agropecuària (FENSUAGRO - CUT), informa a l'opinió pública nacional i internacional que aquest 25 de març de 2010 ha estat absolt per la justícia colombiana el company i dirigent pagès Alirio García, ex fiscal de Fensuagro, qui des del passat mes d'agost (2009) es trobava detingut, acusat injustament de rebel·lió (col.laboració amb la guerrilla); muntatge que s'ha aconseguit aclarir i provar de ...
26-03-2010
Internacional
 
 
Després de la derrota del partit de Nicolas Sarkozy, el passat diumenge, que significà també una derrota de les seves polítiques neoliberals de retallades de drets a les classes treballadores, les males notícies se li segueixen acumulant, dia rere dia.

I la Catalunya Nord i els seus treballadors i treballadores són víctimes subsidiàries de les mesures que s’aproven a París. De fet, ahir mateix es va saber que aquesta regió del país va superar tristament una nova i nefasta barrera, la dels 30.000 aturats i aturades, després d’un increment històric en aquesta xifra del 50%, entre el febrer de 2009 i el febrer de 2010. En total, el nombre de persones sense feina a la Catalunya Nord ja és de 30.310.

Malgrat tot, ...
25-03-2010
Laboral
 
 
(Extret del web de Jove Decideix)

El passat cap de setmana del 13 i 14 de març va tenir lloc la 32a Assemblea General Ordinària (AGO) del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), la plataforma no governamental que aplega les principals entitats juvenils d’àmbit principatí i els consells locals de joventut. En ella, a banda de discutir-s’hi les línies de treball del CNJC i el nou Secretariat que les ha d’implementar, s’hi van votar algunes resolucions sobre posicionaments respecte qüestions d’actualitat. Entre elles, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC va presentar un text de suport a les consultes populars sobre la independència.

Tal com es pot consultar aquí, la resolució recorda que un dels objectius del CNJC ha de ser promoure la ...
24-03-2010
Països Catalans
 
 
Aquests dies s’ha sabut que s’està tancant un acord entre la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, i els consellers i les conselleres d’aquest l’àmbit de les diverses comunitats autònomes, entre les quals les de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses. L’objectiu del pacte seria reduir l’actual despesa pública en sanitat, atès que afirmen que aquesta és “insostenible”.

Per aconseguir-ho, la mesura que més ressò ha obtingut ha estat la de reduir el cost dels medicaments i la priorització d’aquells que són més barats. Més enllà d’això, però, se n’han aprovat i s’estan debatent més qüestions que afecten directament i profunda les condicions laborals del personal implicat i la qualitat d'aquest servei públic, que volem de qualitat. D’aquesta manera, es va ...
24-03-2010
Laboral
 
 
(Extret del web de l'Espai Jove)

Els dos darrers caps de setmana han servit per realitzar les Assemblees Generals Ordinàries (AGO) del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). En elles, s’hi van debatre les línies de treball per al proper any, així com s’hi van escollir els respectius nous Secretariats que les han d’implementar. Tanmateix, des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, no es va limitar a esdevenir convidat de pedra d’aquests espais, sinó que es va aprofitar per tal de fer arribar debats i demandes pròpies.

Així, el 6 de març, durant l’AGO del CJB, es va donar suport actiu a la resolució presentada pel Casal Infantil i Juvenil de l’Eixample, ...
19-03-2010
Països Catalans
 
 
L’Assemblea de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) va celebrar la setmana passada la seva XIV Assemblea a la seu de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. 36 entitats van assistir a la trobada on van presentar i ratificar l'entrada de 12 noves entitats amb reconeixement internacional, entre elles la Intersindical-CSC, que forma part de la Federació Sindical Mundial i de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat.

En concret, les entitats adherides són: Intersindical CSC, Associació Catalana de Comunicació Científica, l’Associació Catalana de Fut-Tennis i Sepaktakraw, l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol, la Federació Catalana de Futbol Sala, la Federació Catalana de Korfbal, el Gremi d’Indústries de ...
18-03-2010
Intersindical-CSC
 
 
Ahir van tenir lloc les eleccions a l’empresa Depuradores d’Osona SL, que dóna feina a una setantena de treballadores i treballadors a diversos municipis de la comarca. Abans de les votacions d’ahir, la UGT copava la totalitat dels i les representants del comitè, malgrat que aquesta hegemonia es truncà arran de la irrupció de la Intersindical-CSC, en les primeres eleccions totals en què hi era present. Feia temps que un grup de treballadors i treballadores preparava una renovació sindical i aquesta es va consumar ahir, quan la Intersindical-CSC va obtenir 3 dels 5 delegats del comitè, mentre que UGT es va haver de conformar amb els 2 restants.

D’aquesta manera, el sindicalisme nacional i de classe amplia la seva presència en el sector d’aigües, ...
17-03-2010
Eleccions sindicals
 
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660