AMPLIAR NOTÍCIA
L'Espai Jove debat sobre immigració, la darrera reforma laboral i el sindicalisme a Colòmbia, a l'escola de primavera
L'Espai Jove de la Intersindical-CSC va realitzar el passat dissabte, 14 de març, l'escola de formació Maria Mercè Marçal, com cada primavera. Enguany va tenir lloc a Martorell i va comptar amb xerrades i debats sobre temes molt diversos, començant per una conferència sobre la integració laboral de les persones nouvingudes, a càrrec d'Albert Parés, advocat expert en temes d'immigració. El ponent va explicar les claus sobre el procés que ha de realitzar la persona immigrada per tal d'obtenir els papers, amb especial atenció a qüestions relacionades amb el món laboral, exemplificant les explicacions amb experiències que com a professional en la matèria ha gestionat.

Després del dinar, la jornada va seguir amb un taller sobre formació laboral bàsica realitzat per Agurne Gaubeka, secretària d'Acció Sindical de l'Espai Jove, i que va centrar-se en la darrera reforma laboral i el paper que hi van tenir en les negociacions el govern, la patronal i els grans sindicats espanyols, destacant les renúncies del partit de govern (teòricament d'esquerres) així de les organitzacions de treballadors i treballadores que hi van participar. De la mateixa manera, s'hi va debatre llargament sobre el paper del sindicalisme a l'actualitat, els seus reptes, alternatives i especificats, en el cas català.

La següent xerrada va córrer a càrrec de Doly López, sindicalista colombiana que va explicar l'evolució i la situació de les organitzacions de treballadors i treballadores al seu país, el número 1 del món en assassinats de sindicalistes, el que demostra les dificultats i repressió que pateixen per tal de poder reclamar i defensar els drets de les persones treballadores. Tanmateix, i malgrat les inclemències, s'hi han aconseguit algunes victòries i actualment la principal reivindicació és la de poder defensar els drets laborals amb garanties i sense temors, així com reclamar un mínim de serveis socials que anys de governs de dretes han obviat.

Finalment, l'escola de formació la van tancar el portaveu de l'Espai Jove, David Soriano, que va reclamar que la veu dels joves sigui escoltada en el sindicalisme, i la secretària confederal de la Intersindical-CSC, Isabel Pallarès, que va fer referència al proper congrés del sindicat, organització a la qual cal sumar-hi molta gent i fer que el jovent en sigui una de les parts més dinàmiques.

fotos efmmm2008 - Upload a Document to Scribd
Read this document on Scribd: fotos efmmm2008


Web de l'Espai Jove
16-06-2008
Intersindical-CSC
 
Afilia't
afiliat

CSC a la xarxa

fbslide


Lluites

bloc


Internacional
psnsefsm

Opinió


Informatiu
SUBSCRIU-TE AL
FULL INFORMATIU
DE LA INTERSINDICAL-CSC

Agenda
Enllaços interns


Enllaços recomanats
  Intersindical-CSC · Carrer de Calàbria, 166, baixos· 08015 Barcelona · Tel. 934813660